Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 05.02.2024. / Ažurirano: 25.03.2024.


Termini putovanja:
27.03. - 31.03.2024. - RASPRODANO!!!


1. dan:  ZAGREB – OVIEDO – AS CATEDRAIS – LA CORUÑA – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Oviedo u 8.45 sati. Po dolasku u zračnu luku Oviedo u 11.45 sati ukrcaj u autobus i vožnja duž čarobne obale Asturije - Costa Verde prema plaži As Catedrais, čuvenoj po živopisnim oblicima svojih stijena u kojima je ocean isklesao stupove, lukove i svodove, tako da šetajući plažom imamo dojam da idemo kroz morem sazdanu katedralu. Nastavljamo potom do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Panoramska vožnja uz obalu, akvarij, šetnja promenadom kroz park do rekonstruiranog starog rimskog svjetionika Torre de Hercules iz I. stoljeća. Nastavak do gradske vijećnice i glavnog trga u donjem dijelu grada  – Praza de María Pita pa stepenicama u razgled Gornjeg grada – Cidade Velha, stare gotičko - barokne crkve i samostani Sv.  Barbare i Sv. Dominika te romanička crkva Sv. Marije del Campo. Kraće slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Put nastavljamo dalje prema Santiagu de Compostela koji spada među najpoznatija kršćanska hodočasnička odredišta na svijetu. Srednjovjekovna ruta sv. Jakova od francusko-španjolske granice do Santiago de Compostela, pod UNESCO zaštitom, u srednjem vijeku snažno je doprinijela očuvanju kršćanstva. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u prvu orijentacijsku šetnju gradom, a potom slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za večeru u odličnim restoranima, gdje možete uživati u specijalitetima izuzetno cijenjene galicijske kuhinje: Pulpo a la Gallega, Empanada Galegga i obavezno probajte desert Tarta Compostelana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: SANTIGO DE COMPOSTELA – BRAGA – GUIMARAES – PORTO
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak u poludnevni razgled grada: razgled franjevačkog samostana čiji je utemeljitelj bio osobno Franjo Asiški, glavnog trga – Praza do Obradoiro, gradske vijećnice urešene skulpturom Sv. Jakova na konju – Santiago Matamoros (ubojica Maura) i gostionice  – rezidencije katoličkih kraljeva Isabele i Fernanda. Posjet katedrali Sv. Jakova (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu), moćima sveca, pogled na slavni Botafumeiro. Santiago de Compostela jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Po završetku razgleda vožnja prema Portugalu do Brage, glavnog grada istoimene regije. Braga se ponosi poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva te sveučilišnim centrom dubokih kršćanskih korijena. Kraći razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova,.. Nastavljamo do obližnjeg Guimaraesa. Obilazak drevnog kamenog grada gdje je nastala kraljevina Portugal. Tu je rođen Dom Alfonso Henriques koji se nakon pobjede nad Maurima 1139. proglasio kraljem Portugala. Razgled odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina grada koji je upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a: stare granitne zidine, romanička utvrda, palača Braganza, pa zatim trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe… Po završetku razgleda krećemo prema Portu, drugom po veličini portugalskom gradu uz obale rijeke Douro, sagrađenom na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu čiji je latinski naziv i dao ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „bijeli grad“, Porto nazivaju i „granitnim gradom“, a svjetski je najpoznatiji po slatkom desertnom vinu istog imena. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: PORTO
Nakon doručka odlazak na razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st. pod UNESCO zaštitom. Prvo ćemo se zaustaviti kod koncertne dvorane, Casa da Musica. Impresivnih arhitektonskih rješenja, izgrađena 2005. i arhitektonsko remek-djelo slavnog Rema Koolhasa, Casa da Musica pravi je hram posvećen glazbi s mnoštvom atrakcija. Nastavljamo prema crkvi sv. Franje iz 13. st., najljepše i najbogatije dekorirane u Portugalu, do starog dijela grada: katedrala s temeljima iz 12. st., neoklasicistička Palača Burze (ako ćete imate vremena svakako preporučujemo razgled prekrasne Arapske dvorane, oblikovane prema modelu palače Comares u Alhambri), kolodvor Sao Bento sagrađen na temeljima benediktinskog samostana čija je unutrašnjost možda i najbolji primjer azulejo umjetnosti s preko 20.000 pločica. Porto je neraskidivo vezan uz rijeku Douro, a pravi primjer za to je upečatljiv most Luis I kojeg je izgradio Eiffelov učenik Theophile Seyrig. Navečer predlažemo šetnju po četvrti Ribeira, središtu noćnog života s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz samu rijeku Douro, gdje u nekoj od tipičnih taverni možete probati odlične portugalske specijalitete. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PORTO – VIGO – PONTEVEDRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje nazad prema Španjolskoj, do Viga, najvećeg galicijskog grada s oko 300 tisuća stanovnika, smještenog na istoimenom rijasu. Iskrcat ćemo se u luci, pješački razgled grada s obveznim stajanjem uz staru riblju tržnicu Mercado da Pedra gdje ćemo probati svježe ribe, školjke i rakove po kojima je obala Galicije poznata: oštrige, dagnje, brbavice, vongole, lakirke, rumenke, kapice, cape lunge, kozice i škampe svih vrsta i veličina, rakovice, hlapove, jastoge te raznu oboritu ribu. Uz njih preporučujemo izvrsna bijela vina iz Galicije - albariño i ribeira. Poslije pauze za ručak slijedi vožnja do 30-ak km udaljene Pontevedre, starog rimskog grada na utoku rijeke Lerez. Kratki pješački obilazak, bazilika Santa Maria Mayor, crkva i samostan San Francisco, koju je osnovao Sveti Franjo Asiški koji je svratio u Pontevedru tijekom svog hodočašća Južnim putem Sv. Jakova i tako ju uvrstio u popis mjesta na Camino de Santiago. Provest ćemo ugodno vrijeme u ovom tihom gradu, na Praza de Leña s mnoštvom malih bodega i restorana. Po završetku razgleda, krećemo prema Santiago de Composteli. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima predlažemo večeru u nekom od restorana u ulici Franco. Galicijska kuhinja je osim po morskim specijalitetima poznata i po lagano kuhanoj bijeloj šunki – lacon, raštiki sa suhim mesom, gusto kuhanom bijelom grahu sa slaninom - fabada, habas – bob sa svinjskim nožicama i krvavicom, varivu od slanutka, zelene leće, lišća mlade repe pripravljenom sa svinjskim obrazima i ušima - caldo gallego, satarašu s patlidžanima – pisto gallego, dimljenoj hobotnici pirjanoj s krumpirom u maslinovom ulju  i začinjenoj prahom od crvene paprike – pulpo a la feira te posebno pripravljenom kruhu – pan gallego. U nekim restoranima se može uživati u domaćoj glazbi, znatno različitoj od ostatka Španjolske, koja se izvodi na gajdama i sliči irskom melosu.  Noćenje.

5. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – LUARCA – OVIEDO – ZAGREB 
Rani doručak i odjava iz hotela. Vožnja autobusom prema pitoresknom mjestašcu Luarca na asturijskoj obali (Costa Verde) koje ima jaku ribarsku tradiciju, ali se posljednjih godina nametnulo kao jedno od najposjećenijih turističkih mjesta u Asturiji. Tome je uvelike pridonijela činjenica da je uvršteno u jedno od najljepših sela u Španjolskoj. Uživat ćemo u prekrasnom pogledu na ocean s visoke litice i provesti vrijeme uživajući u spokojnom ozračju i svjetlosti  kamenog ribarskog mjesta. Nakon kraće pauze za kavu ili lagani ručak, krećemo prema zračnoj luci Oviedo. Po dolasku prijava na izravan charter let za Zagreb u 14.40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.30 sati.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 40 € 
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
27.03. - 31.03.2024. 999 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 270 €
 
Popusti: 
 • 20% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Oviedo – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelima 4* u Santiago de Composteli i Portu u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Fakultativni sadržaji:
 • Posjet podrumu Porta s degustacijom: 15 € po osobi; djeca do 18 godina 10 €
Informativne cijene ulaznica:
 • katedrala i muzej u Santiago de Composteli 12 €
 • crkva sv. Franje u Portu 4 €
 • Casa da Música u Portu 12 €


Neslužbeni red letova:
27.3.2024. ZAGREB - OVIEDO   08:45  11:45
31.3.2024. OVIEDO - ZAGREB   14:40  17:30


Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice / osobne iskaznice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 45


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
  
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.