Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2023.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PORTO I GALICIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 13.02.2023. / Ažurirano: 04.04.2023.


Termini putovanja:
05.04. - 09.04.2023. - RASPRODANO!!!

1. dan:  ZAGREB – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Santiago de Compostelu, glavni grad slikovite Galicije na sjeveru Španjolske. Po dolasku u Santiago slijedi odlazak autobusom do starog grada, razgled franjevačkog samostana čiji je utemeljitelj bio osobno Franjo Asiški, glavnog trga – Praza do Obradoiro, gradske vijećnice urešene skulpturom Sv. Jakova na konju – Santiago Matamoros (ubojica Maura) i gostionice  – rezidencije katoličkih kraljeva Isabele i Fernanda. Posjet katedrali Sv. Jakova (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu), moćima sveca, pogled na slavni Botafumeiro. Santiago de Compostela jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom i ručak u nekom od restorana u ulici Franco. Galicijska kuhinja je osim po morskim specijalitetima poznata i po lagano kuhanoj bijeloj šunki – lacon, raštiki sa suhim mesom, gusto kuhanom bijelom grahu sa slaninom - fabada, habas – bob sa svinjskim nožicama i krvavicom, varivu od slanutka, zelene leće, lišća mlade repe pripravljenom sa svinjskim obrazima i ušima - caldo gallego, satarašu s patlidžanima – pisto gallego, dimljenoj hobotnici pirjanoj s krumpirom u maslinovom ulju  i začinjenoj prahom od crvene paprike - pulpo a la feira, te posebno pripravljenom kruhu – pan gallego. U nekim restoranima se može uživati u domaćoj glazbi, znatno različitoj od ostatka Španjolske, koja se izvodi na gajdama i sliči irskom melosu. Transfer u hotel, prijava i smještaj. Slobodna večer za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

2. dan: SANTIGO DE COMPOSTELA - (fakultativni izlet FISTERRA – MUXIA – LA CORUÑA)
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje i upoznavanje Santiaga de Compostela i isprobavanje izvrsne galicijske gastronomije. Preporučujemo uz doplatu fakultativni izlet koji započinje odlaskom prema Fisterri odnosno Finis Terri – „kraju svijeta“ gdje hodočasnici na putu prema Santiagu de Compostela dolaze do oceana. Kratka pauza kod svjetionika, najvažnijeg na „obali smrti“ koju osvjetljava kako bi brodovi sigurno uplovili u luku. Slijedi vožnja do mjesta Muxia gdje se na prekrasnom položaju nalazi svetište Nosa Señora da Barca. Prema legendi na tom mjestu se Gospa ukazala apostolu Sv. Jakovu. Nastavak izleta do grada La Coruña smještenog uz Atlantski ocean. Panoramska vožnja uz obalu, akvarij, šetnja promenadom kroz park do rekonstruiranog starog rimskog svjetionika Torre de Hercules iz I. stoljeća. Nastavak  do gradske vijećnice i glavnog trga u donjem dijelu grada  – Praza de María Pita pa stepenicama u razgled Gornjeg grada – Cidade Velha, stare gotičko - barokne crkve i samostani Sv. Barbare i Sv. Dominika te romanička crkva Sv. Marije del Campo. Povratak u Santiago de Compostela u popodnevnim satima. Noćenje.

3. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – GUIMARAES – PORTO
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Portugalu do Brage, glavnog grada istoimene regije.  Braga se ponosi poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva te sveučilišnim centarom dubokih kršćanskih korijena. Kraći razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova,.. Nastavljamo do obližnjeg Guimaraesa. Obilazak drevnog kamenog grada gdje je nastala kraljevina Portugal. Tu je rođen Dom Alfonso Henriques koji se nakon pobjede nad Maurima 1139. proglasio kraljem Portugala. Razgled odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina grada koji je upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a: stare granitne zidine, romanička utvrda, palača Braganza, pa zatim trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe… Po završetku razgleda krećemo prema Portu, drugom po veličini portugalskom gradu uz obale rijeke Douro, sagrađenom na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu čiji je latinski naziv i dao ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „bijeli grad“, Porto nazivaju i „granitnim gradom“, a svjetski je najpoznatiji po slatkom desertnom vinu istog imena. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: PORTO
Nakon doručka odlazak na razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis. Na kraju razgleda posjetit ćemo jedan od poznatih vinskih podruma uz obalu rijeke u četvrti Vila Nova da Gaia gdje ćemo doživjeti kako se proizvodi poznato slatko vino porto uz degustaciju i mogućnost povoljne kupovine (doplata na licu mjesta). Večer slobodna za osobne programe, kupovinu, itd. Preporučujemo da odvojite vrijeme za šetnju po slikovitoj četvrti Ribeira (dio UNESCO-ve zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz samu rijeku Douro. Noćenje.

5. dan: PORTO – VIGO – PONTEVEDRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA – ZAGREB
Doručak u hotelu te slobodno vrijeme do polaska iz hotela do Viga, najvećeg grada Galicije, na fantastičnom položaju, na ulazu u „Ria de Vigo“, dolinu okruženu morem, s prekrasnim plažama. Grad Vigo keltske i rimske povijesti, stoljećima je odolijevao raznim napadima (Turci, Francis Drake, Napoleon…), šetnja povijesnim centrom grada s katedralom Santa Maria. Slijedi vožnja do 30-ak kilometara udaljene Pontevedre, starog rimskog grada na utoku rijeke Lerez. Kratki pješački obilazak, bazilika Santa Maria Mayor, crkva i samostan San Francisco, koju je osnovao Sveti Franjo Asiški koji je svratio u Pontevedru tijekom svog hodočašća Južnim putem Sv. Jakova i tako ju uvrstio u popis mjesta na Camino de Santiago. Provest ćemo ugodno vrijeme u ovom tihom gradu, na Praza de Leña s mnoštvom malih bodega i restorana. Nakon završetka svih razgleda, krećemo prema Santiagu odnosno zračnoj luci. Po dolasku prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.            
 


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
05.04. - 09.04.2022. 899 € / 6.773,52 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 270 € / 2.034,32 kn
 
Popusti: 
 • 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Santiago de Compostela – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelima 4* u Santiago de Composteli i Portu u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Fakultativni sadržaji:
 • izlet Fisterra – Muxia – La Coruña (min. 20 prijavljenih): 60 € (452,07 kn)
 • degustacija porta u Portu: 15 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
Informativne cijene ulaznica:
 • katedrala i muzej u Santiago de Composteli 12 €
 • crkva sv. Franje u Portu 4 €
 • Casa da Música u Portu 12 €


Neslužbeni red letova:
05.04.2023. ZAGREB - SANTIAGO DE COMPOSTELA  08:20  11:50
09.04.2023. SANTIAGO DE COMPOSTELA - ZAGREB  22:00 01:00Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice / osobne iskaznice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


SICILIJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2023.06.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


ROVANIEMI - LAPONIJA/FINSKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Polasci 2023.08.12.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MALTA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MEKSIKO - RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 10.01., 15.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!


MEKSIKO - PREMIUM RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 25.11.
Polasci 2024.: 19.02.


KUBA - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 15.01., 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!


KUBA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 03.11.

Polasci 2024.: 06.02.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.07.2023.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.07.2023.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.