Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2020./2021.
ODMOR U HRVATSKOJ
MEDITERAN 2020.
NOVA GODINA 2020/2021
Europska putovanja
Autobusne ture
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PORTUGAL - AZORSKI OTOCI - PROGRAM 3
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 31.07.2019./Ažurirano: 27.05.2020.

Vrijednost više:
uključene 2 večere i 4 ručka!

 
Termini putovanja:
16.09. - 22.09.2020.

1. dan:  ZAGREB – VENECIJA – LISABON –  otok TERCEIRA
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Venecija (po želji uz doplatu), s mogućnošću ukrcaja u Karlovcu i Rijeci (Vrata Jadrana – sjever). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na let za Lisabon u 13.05 sati na liniji TP867 (TAP Portugal). Slijetanje u Lisabon u 15.10 sati te nastavak leta za otok Terceiru u 18.00 sati na liniji TP 1823 (TAP Portugal). Slijetanje na Terceiru predviđeno je u 19.30 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju  slijedi transfer do hotela u Angra do Heroísmu i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

2. dan: otok TERCEIRA
Doručak. Cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, započet ćemo na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Razgled i ručak u restoranu gdje ćete probati tradicionalni juneći gulaš (alcatra) pripravljen u glinenim posudam. Nakon ručka slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku  zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogleda na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: TERCEIRA (ANGRA DO HEROISMO) – otok SÃO MIGUEL
Doručak. Slijedi trosatni, pješački razgled Angra do Heroísma, najvećeg grada na otoku, koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička riješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Slijedi transfer do zračne luke te let za Ponta Delgado na otoku São Miguel na liniji SP 465 (Air Açores) u 14.20 sati. Dolazak u Ponta Delgado predviđen je u 15.00 sati. Slijedi transfer do hotela u Ponta Delgadu i smještaj. Slobodno poslijepodne. Večera u hotelu i noćenje.

4. dan: SÃO MIGUEL (promatranje kitova i dupina – PONTA DELGADA)
Doručak. Transfer do marine u Ponta Delgadu odakle kreće uzbudljiva potraga za dupinima i kitovima. U vodama oko Azora cijele godine obitavaju gotovo 24 vrste kitova, dupina i pliskavica. Uz pomoć vještih skipera, izviđača i biologa uputit ćemo se na lokacije na kojima je najveća vjerojatnost da ćete uživati u pogledu na plave kitove, kitove ubojice ili atlantske, pjegave dupine. (Izlet ovisi o vremenskim prilikama i lokacijama na kojima borave sisavci.) Ručak u restoranu te pješački razgled Ponta Delgade, administrativnog središta otočja. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: SÃO MIGUEL (nacionalni parkovi SETE CIDEDES – JEZERA FOGO)
Nakon doručka, u 9.00 sati  vožnja na cjelodnevni izlet s mnoštvom lokaliteta prirodne ljepote koje pruža otok. Kraće zaustavljanje na vidikovcu Vista do Rei (Kraljev pogled) s prekrasnim pogledom na krajolik. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima, smještenog u centru vulkanskog kratera. Slobodno vrijeme za šetnju oko dva jezera ili samo uživanje uz kavu. Nastavak vožnje uz mjesta Mosteiros i Bretanha uz stanku za ručak u tipičnom restoranu s lokalnom kuhinjom (samoposluživanje). Poslijepodne nastavak vožnje prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. U nastavku posjet plantaži ananasa  te povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: SÃO MIGUEL (dolina FURNAS)
Doručak. I današnji razgled započet ćemo panoramskim pogledom. Ovoga puta bit će to na Calouru, omiljenu zonu za odmor i ribolov. Slijedi stanka za obilazak najstarijeg, administrativnog središta otoka, Vila Franca do Campo. Dolina Furnas, sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom,  smatra se najvećim hidropolisom na svijetu. Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Za ručak će biti poslužena cozida, obrok kuhan na pari. Poslije ručka posjetit ćemo botanički vrt u kojem ćete imati priliku okupati se u bazenu prirodne, termalne vode. Slijedi odlazak na sjevernu obalu, posjet jedinstvenoj plantaži i tvornici čaja Gorreana u kojoj se koriste starinski strojevi. Kušanje čaja. Na povratku kratko zaustavljanje na vidikovcu Santa Iria. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: SÃO MIGUEL – LISABON – VENECIJA – ZAGREB
Doručak i slobodno jutro do transfera u zračnu luku. Slijedi let za Lisabon na liniji TP 1868 (TAP Portugal) u 13.10 s predviđenim slijetanjem u 16.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TP 862 za Veneciju u 18.20 sati. Po slijetanju u Veneciju u 22.15 sati, slijedi transfer prema Rijeci i Zagrebu za sve putnike koje koriste transfer.

 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 400 kn
(Posebna ponuda vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.530 kn


Doplate:
 • boravišna pristojba u Lisabonu i Portu (po noćenju): 2 EUR po osobi
 • zrakoplovne pristojbe: 1.690 kn
Doplate po želji:
 • transfer na relaciji Zagreb – Venecija – Zagreb: 695 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na bazi šest noćenja s doručkom
 • dvije večere u hotelu i četiri ručka u lokalnim restoranima (uključeno piće)
 • transfere i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku u toku razgleda
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • obveznu doplatu za zračne pristojbe
 • doplatu za transfer na relaciji Zagreb – Venecija – Zagreb
 • dodatne obroke i usluge
 • policu putnog osiguranja
Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  

PREPORUČUJEMO

MALDIVI - LJETO I JESEN 2020
Polasci iz Zagreba
Već od 11.040 kn po osobi
Polasci od 01.08.


JADRAN - LAST MINUTE PONUDE
Vlastiti prijevoz
Dolasci od 01.07.


DUBROVNIK AVIONOM IZ ZAGREBA
NIKAD POVOLJNIJE!
Polasci od 02.07.


MOBILE HOME HRVATSKA
Svakodnevni dolasci
Istra - Kvarner - Dalmacija


CAMPING MON PERIN 4*
Svakodnevni dolasci
Trajanje: min. 3 dana
Datum: 15.05. - 03.10.2020.


LUKSUZNA VILA NOBLE
Minimalni boravak: 7 dana
Datum: dolasci svakodnevno


LUKSUZNA VILA BIANCA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA VALA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA VIDA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA MARIJA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA ALMA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA MIRNA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.