Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
EGIPAT - KRSTARENJE NILOM I KAIRO - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 10.09.2021. / Ažurirano 28.09.2021.
 
DIREKTAN ČARTER LET IZ LJUBLJANE
MOGUĆNOST TRANSFERA IZ ZAGREBA

Termini putovanja:
25.12.2021. – 01.01.2022.

1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. dan: HURGADA – ASUAN
Doručak. Vožnja preko pustinje u Asuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Asuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo jezero. Ukrcaj na brod, večera i noćenje.

3. dan: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. Zbog izgradnje Asuanske brane, kipovi i hramovi su 1968. premješteni 70 m više i 200 m dalje od prvotnoga položaja. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje na brodu.

4. dan: EDFU – ESNA – LUXOR
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. dan: LUXOR
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje na brodu.

6. dan: LUXOR – KAIRO
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokrevetnim kupeima i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: KAIRO
Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

8. dan: KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.
 


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
25.12.2021. – 01.01.2022. 10.000
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu na brodu: 1.530 kn
Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku 750 kn (obvezna doplata u slučaju rezervacije sobe i kabine s pomoćnim ležajem 1/2+1)

Doplate:
  • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci: 230 kn
  • doplata za all inclusive na brodu: 1.080 kn
  • povratni prijevoz Zagreb - zračna luka Ljubljana - Zagreb: 349 kn
  • obavezna doplata za napojnice (također i za djecu) 45 EUR (plaćanje na licu mjesta)
Doplata za manji broj putnika:
  • 1.390 kn (za grupe 10 - 15 putnika)
  • 1.080 kn (za grupe 16 - 20 putnika)
  • 770 kn (za grupe 21 - 30 putnika)
  • 460 kn (za grupe 31 - 39 putnika)
Popusti:
  • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Fakultativni izleti:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Abu Simbel s autobusom 125 EUR
  • Nubijsko selo 38 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana
  • prijevoz prtljage: do 23 kg
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona
  • hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 5* u Hurgadi na bazi all inclusive usluge i hotel 4+* na osnovi - polupansiona u Kairu)
  • prijevoz vlakom na relaciji Luxor – Kairo (smještaj u dvokrevetnim spavaćim kupeima)
  • sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i voditelja putovanja na slovenskom jeziku
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • putno osiguranje

COVID-19 INFORMACIJE:

Ulaz u Egipat dopušten je bez karantene i bez predočenja negativnog rezultata PCR testa:
- osobama koje posjeduju EU COVID digitalni certifikat o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 na engleskom jeziku, a od primitka posljednja doze proteklo je najmanje 14 dana te mora sadržavati sljedeće podatke: ime putnika, datum rođenja , jedinstveni certifikat identifikatora, QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje doze cjepiva (ili 1 doze u slučaju cjepiva Janssen – Johnson & Johnson) i datum primitka posljednje doze.

Putnici koji nemaju EU digitalni certifikat o cijepljenju moraju predati negativan PCR COVID-19 test pri prelasku granice u Egiptu (PCR test obavljen 72 sata ili manje prije dolaska u Egipat (djeca mlađa od 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).
Potvrda mora biti u pisanom obliku i izdana na engleskom ili arapskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju ili podatke i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koja je obavila testiranje (izvorni pečat u boji također je obavezan - digitalni potpis laboratorija ne zadovoljava uvjete), tehnika koja se koristi za izvođenje testa i negativan rezultat testa.
Putnici koji slijeću u zračne luke Hurghada i Sharm El Sheikh mogu besplatno obaviti PCR (RT-PCR) COVID-19 test u zračnoj luci (testiranje provodi Ministarstvo zdravlja Egipta). Nakon PCR testa, putnici mogu napustiti zračnu luku i otići u rezervirani hotel (u slučaju duljeg čekanja u zračnoj luci, grupni transfer nije moguć - za putnike možemo organizirati samostalni individualni prijevoz), gdje će biti u samoizolaciji u sobi do rezultata testa. Piće i hrana se konzumiraju u sobi te se hotelske usluge ne mogu koristiti za to vrijeme.
Svi putnici moraju ispuniti obrazac Zdravstvene deklaracije, koji predaju medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Hurgadu.


Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.