EGIPAT - KRSTARENJE NILOM I KAIRO - PROGRAM 1
PAL


Objavljeno: 10.09.2021. / Ažurirano 28.09.2021.
 
DIREKTAN ČARTER LET IZ LJUBLJANE
MOGUĆNOST TRANSFERA IZ ZAGREBA

Termini putovanja:
25.12.2021. – 01.01.2022.

1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – HURGADA
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. dan: HURGADA – ASUAN
Doručak. Vožnja preko pustinje u Asuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Asuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo jezero. Ukrcaj na brod, večera i noćenje.

3. dan: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. Zbog izgradnje Asuanske brane, kipovi i hramovi su 1968. premješteni 70 m više i 200 m dalje od prvotnoga položaja. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje na brodu.

4. dan: EDFU – ESNA – LUXOR
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. dan: LUXOR
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje na brodu.

6. dan: LUXOR – KAIRO
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokrevetnim kupeima i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: KAIRO
Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

8. dan: KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.
 


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
25.12.2021. – 01.01.2022. 10.000
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu na brodu: 1.530 kn
Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku 750 kn (obvezna doplata u slučaju rezervacije sobe i kabine s pomoćnim ležajem 1/2+1)

Doplate:
  • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci: 230 kn
  • doplata za all inclusive na brodu: 1.080 kn
  • povratni prijevoz Zagreb - zračna luka Ljubljana - Zagreb: 349 kn
  • obavezna doplata za napojnice (također i za djecu) 45 EUR (plaćanje na licu mjesta)
Doplata za manji broj putnika:
  • 1.390 kn (za grupe 10 - 15 putnika)
  • 1.080 kn (za grupe 16 - 20 putnika)
  • 770 kn (za grupe 21 - 30 putnika)
  • 460 kn (za grupe 31 - 39 putnika)
Popusti:
  • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Fakultativni izleti:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Abu Simbel s autobusom 125 EUR
  • Nubijsko selo 38 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana
  • prijevoz prtljage: do 23 kg
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona
  • hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 5* u Hurgadi na bazi all inclusive usluge i hotel 4+* na osnovi - polupansiona u Kairu)
  • prijevoz vlakom na relaciji Luxor – Kairo (smještaj u dvokrevetnim spavaćim kupeima)
  • sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i voditelja putovanja na slovenskom jeziku
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • putno osiguranje

COVID-19 INFORMACIJE:

Ulaz u Egipat dopušten je bez karantene i bez predočenja negativnog rezultata PCR testa:
- osobama koje posjeduju EU COVID digitalni certifikat o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 na engleskom jeziku, a od primitka posljednja doze proteklo je najmanje 14 dana te mora sadržavati sljedeće podatke: ime putnika, datum rođenja , jedinstveni certifikat identifikatora, QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje doze cjepiva (ili 1 doze u slučaju cjepiva Janssen – Johnson & Johnson) i datum primitka posljednje doze.

Putnici koji nemaju EU digitalni certifikat o cijepljenju moraju predati negativan PCR COVID-19 test pri prelasku granice u Egiptu (PCR test obavljen 72 sata ili manje prije dolaska u Egipat (djeca mlađa od 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).
Potvrda mora biti u pisanom obliku i izdana na engleskom ili arapskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju ili podatke i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koja je obavila testiranje (izvorni pečat u boji također je obavezan - digitalni potpis laboratorija ne zadovoljava uvjete), tehnika koja se koristi za izvođenje testa i negativan rezultat testa.
Putnici koji slijeću u zračne luke Hurghada i Sharm El Sheikh mogu besplatno obaviti PCR (RT-PCR) COVID-19 test u zračnoj luci (testiranje provodi Ministarstvo zdravlja Egipta). Nakon PCR testa, putnici mogu napustiti zračnu luku i otići u rezervirani hotel (u slučaju duljeg čekanja u zračnoj luci, grupni transfer nije moguć - za putnike možemo organizirati samostalni individualni prijevoz), gdje će biti u samoizolaciji u sobi do rezultata testa. Piće i hrana se konzumiraju u sobi te se hotelske usluge ne mogu koristiti za to vrijeme.
Svi putnici moraju ispuniti obrazac Zdravstvene deklaracije, koji predaju medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Hurgadu.


Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)