Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
HELSINKI, ESTONIJA I LATVIJA - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 11.03.2020./Ažurirano: 11.03.2020.


HELSINKI – TALLINN – HAAPSALU – OTOK SAAREMAA – PÄRNU – SIGULDA – RIGA – JURMALA
 

Termin putovanja:
09.08. - 16.08.2020.


1.dan: ZAGREB–HELSINKI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Helsinki na liniji OU4486 u 8:10 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 11:45 sati (po lokalnom vremenu). Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski obilazak glavnog i najvećeg grada Finske, koji se nalazi na samom jugu države. Osnovan tek 1550. godine, Helsinki je jedna od najmlađih prijestolnica Europe i svojim neobičnim šarmom i mješavinom moderne i secesijske arhitekture osvaja na prvu. Tijekom obilaska vidjet ćemo glasoviti spomenik Jeanu Sibeliusu smješten u istoimenom parku, autora Eila Hiltunena, izrađen od 600 šupljih čeličnih cijevi koje predstavljaju orgulje; poznatu crkvu u stijeni Temppeliaukion, čije vanjske zidove čini prirodna kamena stijena; kongresnu i koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, veličanstvenu pravoslavnu katedralu Uspenski građenu od crvene opeke, Trg senata kojim dominira luteranska katedrala... Odlazak u hotel i smještaj. Slobodna večer za vlastite programe. Predlažemo posjet srcu grada, luci s glavnom tržnicom Kauppatori gdje možete kupiti tradicionalne finske suvenire, kao i povoljno probati razna tipična jela finske kuhinje kao što su svježi odrezak lososa ili meso soba. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: HELSINKI-BROD-TALLINN
Doručak. Odlazak u luku i ukrcaj na brod za Tallinn. Nakon plovidbe u trajanju od dva sata iskrcaj i odlazak u razgled Tallinna, panoramski i pješice. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o prijestolnici jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, tvrđavu Toompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Smještaj u hotel, slobodan ostatak dana za samostalno razgledavanje i obilaske. Noćenje.

3.dan: TALLINN-HAAPSALU-VIRTSU-SAAREMAA
Doručak. Odlazak iz Tallinna, dvosatna vožnja prema gradiću Haapsalu. Gradić udaljen 100-tinjak kilometara od Tallinna, Haapsalu je ponajprije poznat kao odmaralište, nekoć popularna ljetna destinacija ruske aristokracije. Danas se u Haapsalu održava mnogo međunarodnih festivala, a titulu popularnog ljetovališta i dalje nosi i ljeti vrije životom. Zanimljivo je da su tim područjem gdje je Haapsalu vladali Šveđani od 1581.-1710. i lokalno stanovništvo se i danas rado identificira s njima, iako su Rusi ti koji su od gradića napravili odmaralište sjajne reputacije i za vrijeme kojih je gradić procvjetao, o čemu i danas svjedoče kuće i ljetnikovci koji su tada podignuti. Po dolasku ćemo obići gradić i doći do njegove glasovite promenade gdje je smještena Kuursaal, jedna od najljepših drvenih kuća u Estoniji. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i kupovinu. Polazak prema luci Virtsu. Ukrcaj na trajekt za otok Muhu otkuda nastavljamo prema otoku Saaremi. Dolazak na Saaremu, najveći estonski otok, vožnja prema gradu Kuresaare. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

4.dan: SAAREMAA: KURESSAARE
Doručak. Odlazak u razgled Kuressaare, glavnog grada otoka i najzapadnijeg estonskog grada. Smješten na južnoj strani otoka, Kuressaare broji nešto više od 13 000 stanovnika, a na samom otoku Saaremi živi nekih 32 000 st. Većina građevina u središtu grada izgrađene su u kasnom 18. i ranom 19.st. neoklasicističkom stilu, s lijepim drvenim kućama s vrtovima između njih. Najveća turistička atrakcija u gradu je dvorac, izgrađen u 14.st. za vrijeme biskupa Oesel-Wiek. To je jedini sačuvani srednjovjekovni kameni dvorac na cijelom Baltiku. Okružen velikim javnim parkom, opkopom i bastionima podignutim sredinom 17.st., dvorac je najčešći motiv s razglednica grada. Potom ćemo sjesti u autobus i otići u obilazak nekoliko atraktivnih lokaliteta na Saaremi: Angla brežuljak s vjetrenjačama, stijene Pangla i crkvu Karja s početka 14.st. Povratak u Kuressaare, slobodan ostatak dana za šetnje, dodatne obilaske, kupovinu suvenira ili užvianje na plaži. Noćenje.

5.dan: SAAREMAA-VIRTSU-PÄRNU-SIGULDA-RIGA
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i odlazak s otoka. Na putu do Latvije posjetit ćemo Pärnu, omiljenu estonsku „Ljetnu prijestolnicu“. Četvrti grad po veličini u Estoniji, Pärnu je obljubljen među Estoncima, sa svojim bijelim pješčanim plažama, dugom promenadom, lijepim hotelima i ugodnom klimom, ljeti upravo vrije. Prošetat ćemo središtem grada na južnoj strani rijeke Pärnu; kraće slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja prema Latviji. Putem do Rige posjetit ćemo područje latvijskog nacionalnog parka Gauja koji počinje u mjestu Sigulda. Očaravajuća priroda zbog koje to cijelo područje Latvijci zovu i „Mala Švicarska“, Sigulda je omiljeno mjesto za izlet, odmor i rekraciju. Posjet području Sigulde i Turaide i nastavak putovanja prema Rigi. Dolazak u hotel, smještaj. Slobodna večer, noćenje.

6.dan: RIGA-JURMALA-RIGA
Doručak. Odlazak u razgled Rige, najvećeg i najkozmopolitskijeg grada Latvije: otprilike trećina nacije živi u glavnom gradu. Smještena na obalama rijeke Daugave/Dvine, Riga zadivljuje putnike-namjernike koji ostaju iznenađeni njezinom arhitekturom, savršeno uređenim parkovima, bulevarima uokvirenim lijepim drvoredima, srednjovjekovnim crkvama i savršenim art nouveau građevinama, koje su dobar razlog zašto je Riga zapisana i na listu zaštićene baštine UNESCO-a. Poslije podne izlet u Jurmalu, obližnje ljetovalište s 32 kilometra pješčane obale smještene uz šume borova, baltička „francuska rivijera“, od 19.st. omiljeno i obljubljeno odmorište i ljetovalište, i u razdoblju vladavine komunizma vrlo posjećena i popularna, osobito među bogatim Rusima. Slobodno vrijeme za šetnju i osvježenje. Povratak u Rigu u poslijepodnevnim satima, slobodan ostatak dana. Noćenje.

7.dan: RIGA-TALLINN-HELSINKI
Doručak. Odjava iz hotela i povratak u Estoniju, s potrebnim tehničkim stajanjima po putu. Po dolasku u Tallinn, ukrcaj na trajekt za Helsinki, plovidba u trajanju od dva sata. Dolazak u Helsinki, smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za zadnje šetnje, obilaske, kupovinu suvenira, posjet nekom od brojnih muzeja... Noćenje.

8.dan: HELSINKI-ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb na liniji OU4487 u 12:25 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 14:05 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


POSEBNA PONUDA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.880 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.890 kn



Doplate po želji:
  • za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
  • doplata za polupansion (7 večera): 1.240 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Helsinki-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • turistički autobus tijekom ture prema programu
  • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom:
    • 2 noćenja u Helsinkiju
    • 1 noćenje u Tallinnu
    • 2 noćenja u Kuressaare na otoku Saaremi
    • 2 noćenja u Rigi
  • prijevoz brodom na liniji Helsinki-Tallinn-Helsinki
  • prijevoz lokalnim trajektom preko otoka Muhtu na Saaremu i nazad
  • transfer od/do zračne luke u Helsinkiju
  • razglede prema programu
  • lokalne vodiče u Rigi, Tallinnu i u Kuressaare
  • pratitelja na putovanju
  • transfere u luku Helsinkija odnosno Tallinna
  • ulaznice u katedrale u Tallinnu i u Rigi
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • karte javnog prijevoza
  • policu putnog osiguranja
Informativna cijene ulaznica:
(prema stanju iz studenog 2019., cijene su informativne i podložne promjeni)
  • Ateneum muzej:
    • odrasli: 17 EUR
    • ispod 18 god.: GRATIS!
  • Nacionalni muzej Finske (Kansallismuseo)
    • odrasli: 12 EUR
    • ispod 18 god.: GRATIS!
  • kombinirana ulaznica Muzej dizajna i Muzej finske arhtekture:
    • odrasli: 15 EUR
    • ispod 18 god.: GRATIS!

Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
Minimalni broj putnika: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.