Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MALTA
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno: 22.02.2024. / Ažurirano: 22.02.2024.


Termini putovanja:
19.06. – 23.06.2024.
09.10. – 13.10.2024.
 
1. dan: ZAGREB – MALTA – VALLETTA 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Ryanair na liniji FR2185 za Maltu u 5.45 sati, s predviđenim dolaskom u 7.45 sati. Po dolasku doček od strane predstavnika lokalnog agenta te odlazak na poludnevni razgled glavnog grada Malte u pratnji lokalnog vodiča koji će nas voditi ulicama Vallette, otočke prijestolnice. Posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu Sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju. Posjećujemo i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Potom nastavljamo zanimljivu šetnju središtem grada gdje ćete vidjeti najvažnije povijesne građevine te dvorište Palače Velikog meštra, a zatim vrtovi Barracca, izgrađeni na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Dali su ih urediti Vitezovi Sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu, ručak. Po završetku razgleda odlazimo prema hotelu u St. Julian'su, prijava i smještaj u hotel te ostatak dana i večeri slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: MALTA – fakultativni izlet OTKRIJTE OTOK GOZO
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko pola sata plovidbe). Odmah po pristajanju u lijepoj luci Mgarr na Gozu uočit ćete da je unatoč povijesnim i razvojnim podudarnostima s Maltom Gozo vrlo različit. Gozo je zeleniji od Malte te svojim brežuljkastim reljefom i slikovitim krajolicima poziva na istraživanje. Slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica nije uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan: MALTA – fakultativni izlet MODRA ŠPILJA (BLUE GROTTO) I MARSAXLOKK
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte. Započinjemo posjetom Modroj špilji, dragulju Malte zapanjujuće modrog mora. Ukoliko vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (plovidba čamcem uz doplatu na licu mjesta). Potom ćemo posjetiti jedan od Megalitskih malteških hramova. Radi se o skupini prapovijesnih megalitskih spomenika na Malti od kojih je sedam upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi 1980. godine kao "najstarije samostojeće građevine na svijetu. Oni su nastali kao rezultat lokalnih inovacija u procesu kulturne evolucije, što je dovelo do razdoblja koje nazivamo Ġgantija kultura (doplata za ulaznicu na licui mjesta). Za kraj dana odlazimo u mirni zaljev Marsaxlokk s najznačajnijim  istoimenim ribarskim  selom  Malte. Vidjet ćete mnogobrojne „luzzu“, tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: MALTA – fakultativni izlet HARBOUR CRUISE I TRI GRADA
Doručak u hotelu, slobodno za odmor i šetnju, ili cjelodnevni fakultativni izlet brodom po Velikoj luci. Pridružite nam se na krstarenju brodom kroz jednu od najatraktivnijih zanimljivosti Malte, Veliku luku. Ova tura vodi vas između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrde triju starih gradića („Three Cities“). S morske strane  vidjet ćete Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta zbog koje su mnogi osvajači priželjkivali Maltu, a sada je s bezbroj povijesnih i tehničkih zanimljivosti omiljena  meta fotografa. Uživat ćemo u 1,5-satnom krstarenju lukom oko Vallette, Slieme i 3 grada. Nakon ovog nevjerojatnog iskustva, odvest ćemo se do poznata tri grada koji se s pravom mogu ponositi da su kolijevka malteške povijesti, budući da su Vittoriosa, Senglea i Cospicua pružili dom i utočište gotovo svakom narodu koji se nastanio na otocima. Njihovi lučki zaljevi korišteni su još od feničkih vremena: dokovi su oduvijek omogućavali prihod neophodan za život lokalnom stanovništvu, ali su ih također ostavljali ranjivima kada su malteški vladari bili u ratovima. Kao prvi dom Vitezova sv. Ivana, palače, crkve, utvrde i bastioni Triju gradova daleko su stariji od onih u Valletti. Lokalne zajednice ovdje slave svetkovine i blagdane kao nigdje drugdje na otocima. Moguće će biti posjetiti Palaču inkvizitora u Vittoriosi (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel.. Slobodno vrijeme. Noćenje.  

5. dan: MALTA – fakultativni izlet MDINA, RABAT I DINGLI CLIFFS – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinjemo ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Slijedi razgled katedrale Sv. Pavla (ulaznica nije uključena). U Rabatu se nalaze poznate katakombe Sv. Pavla (ulaznica na licu mjesta) i katakombe Sv. Agate. Ove su se katakombe u rimsko doba koristile za pokapanje mrtvih jer, prema rimskoj kulturi, nije bilo higijenski pokapati mrtve u Grad. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Po završetku izleta povratak u hotel i slobodno vrijeme do transfera. Polazak autobusom iz hotela za zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 22.30 sata na liniji FR2186 (Ryanair). Dolazak u Zagreb u 00.25 sati.POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 40 €
(vrijedi do 30 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
19.06. – 23.06.2024. 889 €
09.10. – 13.10.2024. 839 €
   
Doplata za jednokrevetnu sobu:
 - 19.06. - 290 €
 - 09.10. - 260 €

Popusti: 
 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (na pomoćnom ležaju)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Doplate:
 • obavezna doplata za eko pristojbu u hotelu 0,50 € po osobi dnevno (plaćanje u hotelu
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Malta - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija ne većih od 40 cm x 20 cm x 25 cm. To može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop.)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u St. Juliansu
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • poludnevni razgled s Vallette
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje i izlete
 • napojnicu vozačima i vodičima
 • policu putno gosiguranja
 • troškove osobnih narudžbi
 • turističke pristojbe
Fakultativni izleti:
(Prijave isključivo prilikom rezervacije; min 12 prijavljenih)
 • izlet Otkrijte otok Gozo: 65 €
  • Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič. Trajanje izleta 9 sati
 • izlet Modra špilja (Blue Grotto) i Marsaxlokk: 50 €
  • Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič.Trajanje izleta 7 sati
 • izlet Harbour Cruise i Tri grada: 60 €
  • Uključen prijevoz autobusom, krstarenje u trajanju od 1,5 sat, lokalni vodič. Trajanje izleta 7 sati
 • izlet Mdina, Rabat i Dingli Cliffs: 45 €
  • Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič. Trajanje izleta 5 sati
Informativne cijene ulaznica:
 • Konkatedrala Sv. Ivana u Valletti 15 €
 • Katedrala Sv. Pavla u Mdini 10 €
 • Katakombe u Rabatu 6 €
 • Modra špilja 10 €
 • Megalitski malteški hram 10 €
 • Palača inkvizitora u Vittoriosi 10 €

Neslužbeni red letova:
 • ZAGREB - MALTA  05.45 07.45
 • MALTA - ZAGREB  22.30 00.25


Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.