Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PALMA DE MALLORCA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 04.02.2020./Ažurirano: 04.02.2020.

USKRS NA BALEARIMA
 
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM

Termin putovanja:
09.04. - 13.04.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan, četvrtak 9.4.2020.: ZAGREB/LJUBLJANA – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba do ZL Ljubljana). Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Palma de Mallorcu u jutarnjim satima. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi transfer autobusom do grada. U nastavku panoramski razgled i šetnja središtem Palme. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale (uključena ulaznica za katedralu) okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Noćenje.

2. dan, petak 10.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet na OTOK MENORCA)
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznata kao biser Baleara, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722. godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da kušate tradicionalnu juhu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak na Mallorcu. Noćenje.

3. dan, subota 11.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha (uključena ulaznica). Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan, nedjelja 12.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet OTOK IBIZA)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet na otok Ibizu. Ibiza je otok ljepote i obilja, blagoslovljen mnoštvom očaravajućih uvala s prekrasnim plažama i gustim borovim šumama. Ibiza je dugo privlačila hedoniste i imućne boeme dok je danas njezina izvanredna klupska scena najčešći razlog dolaska većine turista. Šezdesetih godina prošlog stl mnogi umjetnici su došli na Ibizu. Ovdje su željeli osjetiti potpunu slobodu i blagodati rajskog otoka. Za njima su došli hipici i ostali “tragači za slobodom”. Mnogi i danas žive na otoku. Hipi marketi su jedna od najvećih atrakcija za turiste. Održavaju se četvrtkom u Las Daliasu. Po dolasku na Ibizu, slijedi vožnja do jugoistočne obale otoka, do Nacionalnog parka Las Salinas koji se proteže između otoka Ibize i Formentere. Park je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne baštine i predstavlja ogledni primjer nadopunjavanja morskog i obalnog ekosistema. Ovdje se nalazi i čuvena solana Las Salinas jer je upravo sol svojedobno bila najvažniji proizvod kojim su trgovali otočani. Slana zaravan, jedan od velikih potencijala srednjovjekovne Ibize, danas je prirodni rezervat i utočište ptica, uključujući i plamence. Slijedi vožnja pored najposjećenije plaže Playa d’en Bossa i svjetski poznatog bara Bora Bora do glavnog otočnog središta Ciutat d’Eivissa je vjerojatno najatraktivnije naselje na otoku. Kolosalne srednjovjekovne zidine čuvaju labirint kamenih ulica starogradske četvrti Dalt Vila s UNESCO-vog popisa. Zidine dosežu dramatični vrhunac na glavnom ulazu, impozantnom Portalu de ses Taules. Odmah u blizini je elegantna Plaça de Vila s restoranima i kafićima koja je odlično mjesto za uživanje u tapasu ili obroku. Vrijedi se uspeti strmim, vijugavim ulicama do katedrale, ako ništa drugo zbog uživanja u predivnom pogledu na luku.  Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 13.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn



Popusti:
  • za osobu na pomoćnom ležaju:
    • djeca od 2 do 11 godina: 10%
    • odrasli: 5%
Doplate:
  • ECO tax turistička pristojba: 0,50 EUR po osobi/noćenju
Doplate po želji:
  • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 350 kn
Fakultativni izleti:
(min. 15 prijavljenih putnika)
  • Izlet Ibiza: 520 kn
  • Izlet Menorca: 520 kn
  • Izlet u Valldemossa i Puerto Soller: 300 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Palma de Mallorca - Ljubljana
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • prijevoz od/do zračne luke u Palma de Mallorci
  • smještaj u hotelu 4* na osnovu 4 noćenja s doručkom
  • pratitelja na putovanju
  • razgled Palma de Mallorce uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • ECO tax turističku pristojbu
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.