PALMA DE MALLORCA
PAL

Objavljeno: 04.02.2020./Ažurirano: 04.02.2020.

USKRS NA BALEARIMA
 
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM

Termin putovanja:
09.04. - 13.04.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan, četvrtak 9.4.2020.: ZAGREB/LJUBLJANA – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova (mogućnost organiziranog transfera iz Zagreba do ZL Ljubljana). Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Palma de Mallorcu u jutarnjim satima. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi transfer autobusom do grada. U nastavku panoramski razgled i šetnja središtem Palme. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale (uključena ulaznica za katedralu) okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Noćenje.

2. dan, petak 10.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet na OTOK MENORCA)
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznata kao biser Baleara, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722. godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da kušate tradicionalnu juhu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak na Mallorcu. Noćenje.

3. dan, subota 11.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha (uključena ulaznica). Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan, nedjelja 12.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet OTOK IBIZA)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet na otok Ibizu. Ibiza je otok ljepote i obilja, blagoslovljen mnoštvom očaravajućih uvala s prekrasnim plažama i gustim borovim šumama. Ibiza je dugo privlačila hedoniste i imućne boeme dok je danas njezina izvanredna klupska scena najčešći razlog dolaska većine turista. Šezdesetih godina prošlog stl mnogi umjetnici su došli na Ibizu. Ovdje su željeli osjetiti potpunu slobodu i blagodati rajskog otoka. Za njima su došli hipici i ostali “tragači za slobodom”. Mnogi i danas žive na otoku. Hipi marketi su jedna od najvećih atrakcija za turiste. Održavaju se četvrtkom u Las Daliasu. Po dolasku na Ibizu, slijedi vožnja do jugoistočne obale otoka, do Nacionalnog parka Las Salinas koji se proteže između otoka Ibize i Formentere. Park je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne baštine i predstavlja ogledni primjer nadopunjavanja morskog i obalnog ekosistema. Ovdje se nalazi i čuvena solana Las Salinas jer je upravo sol svojedobno bila najvažniji proizvod kojim su trgovali otočani. Slana zaravan, jedan od velikih potencijala srednjovjekovne Ibize, danas je prirodni rezervat i utočište ptica, uključujući i plamence. Slijedi vožnja pored najposjećenije plaže Playa d’en Bossa i svjetski poznatog bara Bora Bora do glavnog otočnog središta Ciutat d’Eivissa je vjerojatno najatraktivnije naselje na otoku. Kolosalne srednjovjekovne zidine čuvaju labirint kamenih ulica starogradske četvrti Dalt Vila s UNESCO-vog popisa. Zidine dosežu dramatični vrhunac na glavnom ulazu, impozantnom Portalu de ses Taules. Odmah u blizini je elegantna Plaça de Vila s restoranima i kafićima koja je odlično mjesto za uživanje u tapasu ili obroku. Vrijedi se uspeti strmim, vijugavim ulicama do katedrale, ako ništa drugo zbog uživanja u predivnom pogledu na luku.  Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 13.4.2020.: PALMA DE MALLORCA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn



Popusti:
  • za osobu na pomoćnom ležaju:
    • djeca od 2 do 11 godina: 10%
    • odrasli: 5%
Doplate:
  • ECO tax turistička pristojba: 0,50 EUR po osobi/noćenju
Doplate po želji:
  • povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 350 kn
Fakultativni izleti:
(min. 15 prijavljenih putnika)
  • Izlet Ibiza: 520 kn
  • Izlet Menorca: 520 kn
  • Izlet u Valldemossa i Puerto Soller: 300 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Palma de Mallorca - Ljubljana
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • prijevoz od/do zračne luke u Palma de Mallorci
  • smještaj u hotelu 4* na osnovu 4 noćenja s doručkom
  • pratitelja na putovanju
  • razgled Palma de Mallorce uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • ECO tax turističku pristojbu
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40