EURO 2021 – HRVATSKA - ČEŠKA – GLASGOW
PAL


Objavljeno: 27.10.2020./Ažurirano: 27.10.2020.

 
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM!

Termin putovanja:
18.06. - 22.06.2021.


1. dan: ZAGREB – GLASGOW
Sastanak putnika u ranim jutarnjim satima u zračnoj luci Zagreb i prijava na direktan let posebnim charter zrakoplovom na liniji Zagreb – Glasgow. Dolazak u Glasgow predviđen je u jutarnjim satima. Po obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, organizirani transfer autobusom do hotela u centru Glasgowa. Budući da je prijava u hotel moguća od 14:00 sati, prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj prostoriji u hotelu. Odlazak na poludnevni pješački razgled centralnog Glasgowa uz pratnju vodiča: Centralni gradski trg George Square gdje se nalazi monumentalna zgrada Gradske komore – spomenik Kraljici Viktoriji te spomenik Sir Walteru Scottu – Sveučilišna četvrt gdje se nalazi Sveučilište u Glasgowu, osnovano 1451. godine, a danas jedno od najboljih 100 svjetskih sveučilišta – katedrala St. Mungo, jedina građevina koja je 1560. godine “preživjela” Reformaciju bez oštećenja – katedralni trg – Zgrada Gradske vijećnice – Merchant Square – Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli – Tolbooth Steeple, jedna od najstarijih građevina u Glasgowu –Merchant City toranj sa satom – St. Andrews Square i kulturni centar, te ćemo se prošetati kroz glavnu gradsku šetnicu Argyle street gdje ćete imati slobodno vrijeme za uživanje u vlastitim sadržajima. Povratak u hotel te prijava i smještaj u sobe. U 17:00 sati po lokalnom vremenu odigrat će se utakmica skupine D Europskog prvenstva između Hrvatske i Češke. Po završetku utakmice slobodno vrijeme u gradu i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: GLASGOW – (fakultativni izlet EDINBURGH)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Edinburgh. Po dolasku, slijedi razgled Edinburgha u pratnji vodiča: Princess Strees, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Spomenik Waltera Scoota – Wawerly, glavna stanica Edinburgha – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – Katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Blair Street ispod koje se nalaze čuveni podzemni prolazi – Edinburški dvorac (ulaznica uključena) – The Scotch Whiskey Experience – Camera Obscura – Writers Museum – Muzej novca – Assembly Hall – Edinburško sveučilište – Carlton Hill sa škotskim „partenonom“ građevinom koju sami Škoti nazivaju sramotom Škotske – Škotski parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za ručak u jednom od pubova ili restorana. U poslijepodnevnim satima povratak u Glasgow. Noćenje. 

3. dan: GLASGOW
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti u Glasgowu  koji je nekada bio najvažnije industrijsko središte Britanskog Imperija poslije Londona, a danas je poznat po brojnim muzejima, galerijama i kulturnom životu. Noćenje.

4. dan: GLASGOW – (fakultativni izlet DVORAC STIRLING, DESTILERIJA GLENGOYNE I LOCH LOMOND)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom po najljepšim škotskim krajolicima. Polazak prema gradu Stirlingu, mitskom mjestu za Škote, pokraj kojega se odigrala jedna od najpoznatijih bitaka između Škota i Engleza. Posjet dvorcu Stirling, smještenog na vulkanskoj stijeni (pod zaštitom UNESCO-a), a ujedno i jednog od najpoznatijih i najimpozantnijih škotskih dvoraca, mjesto bitke između Williama Wallacea s Englezima 1297. g. kao i krunjena čuvene škotske kraljice Marije Stuart. Nastavak vožnje do najpoznatije škotske destilerije - Glengoyne. Ovdje ćete se upoznati s načinom proizvodnje najboljih škotskih viskija te imati priliku i degustirati ih. Nastavak vožnje do jednog od najljepših područja Škotske, najvećeg britanskog jezera i Nacionalnog parka Loch Lomond i Trossachs kojeg su opjevali najveći pjesnici i spisatelji, zemlja romantičnih novela i škotskih nacionalnih junaka Roba Roya i Williama Wallacea zvanog Braveheart, kojeg je Mel Gibson ovjekovječio u filmu „Hrabro srce“. Loch Lomond je omiljeno izletište za stanovnike Edinburgha i Glasgowa. Mogućnost odlaska na jednosatnu plovidbu ovim škotskim draguljem. Povratak u Glasgow u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: GLASGOWZAGREB
Nakon doručka odjava iz soba u hotelu. Prtljagu ćemo ostaviti u posebnoj  prostoriji za čuvanje prtljage. Slobodno vrijeme do transfera autobusom za stadion Hampden Park u Glasgowu u 17:00 sati. U 20:00 sati po lokalnom vremenu odigrat će se utakmica skupine D Europskog prvenstva između Hrvatske i pobjednika dodatnih kvalifikacija. Po završetku utakmice transfer autobusom do zračne luke Glasgow. Prijava na let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Predviđeni dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.
*Protivnik Hrvatskoj u trećoj utakmici 1. kruga znat će  nakon dodatnih kvalifikacija 12. studenog 2020. Potencijalni protivnici su Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI :  10.980 kn
 

Fakultativni izleti:
(min. 15 prijavljenih putnika; rezervirati u poslovnici)

  • Cjelodnevni izlet u Edinburgh: 490 kn
    • uključena ulaznica za Edinburški dvorac
    • min. 20 prijavljenih
  • Cjelodnevni izlet Dvorac Stirling, Destilerija Glengoyne  i Loch Lomond: 630 kn
    • uključena ulaznica za dvorac Sterling i ulaznica te degustacija viskija u destileriji Glengoyne
    • min. 20 prijavljenih
    • moguća doplata za plovidbu po jezeru Loch Lomond: 15 GBP
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Glasgow – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • 4 noćenja u hotelu Motel One Glosgow ili sličan u centru Glasgowa
  • razgled Glasgowa
  • sve transfere prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije putovanja
  • osiguranje jamčevine i odgovornosti agencije
Cijena aranžmana ne uključuje
  • ulaznicu za utakmice
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 100