JORDAN - NOVA GODINA
PAL



Objavljeno: 17.09.2021. / Ažurirano: 17.09.2021.

 
Termin putovanja:
30.12.2021. – 06.01.2022. - GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – AMAN 
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman u 01.40 sati na liniji TK814 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 02.45 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer do hotela u Amanu. Noćenje.

2. dan: AMAN – WADI RUM
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Prijava i smještaj u pustinjski kamp Space Village Camp, a potom odlazak na uzbudljivi pustinjski jeep safari. Po povratku sa safarija priprema za doček Nove godine. Doživjet ćete jedinstveni ambijent novogodišnje noći pod zvijezdama usred pustinje uz bogatu buffet gala večeru. Noćenje.
SRETNA NOVA 2022. GODINA!

3. dan: WADI RUM – PETRA
Nakon doručka odjava iz kampa, a potom slijedi vožnja do Petre. Po dolasku odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera u hotelu i noćenje. 

4. dan: PETRA – DVORAC KERAK – MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE
Doručak. Nakon odjave iz hotela vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Nastavljamo prema obali Mrtvog mora. Po dolasku prijava i smještaj u hotel na području Mrtvog mora. Večera i noćenje.

5. dan: MRTVO MORE
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje u jednoj od najfascinantnijih prirodnih pojava - Mrtvom moru jedno od ovozemaljskih čuda, koje nas i dalje drži očaranima svojom jedinstvenom pojavom. Mrtvo more je prije svega jezero koje napaja Jordan, a na kojeg, uz Jordan, izlaz imaju Izrael te Zapadna obala. Površina same vode nalazi se oko 396 metara ispod razine mora. Salinitet u jezeru iznosi do 33%, a iz njega voda ne otječe, što znači da sva voda koja uđe u njega, u njemu i ostaje. Radi se o jezeru koje je najniže smješteno jezero na Zemlji. Na ovom području vlada suha pustinjska klima, s jako malim brojem padalina. Upravo zbog velikog saliniteta prilikom kupanja nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje ne dulje od 20 minuta. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan: MRTVO MORE – JERASH - AJLOUN - AMAN
Nakon doručka odlazimo na sjever Jordana. Jerash je nakon Petre, drugi najveći ponos Jordana. Ovaj su starovjekovni grad u 1. st. pr. Kr. osvojili Rimljani. Razvio se u jedan od središta Dekapolisa, poveznice grčko-rimske kulture na istoku. Danas je jedan od najočuvanijih rimskih gradova. Nastaviti ćemo do Ajlouna, grada koji se i dalje odupire vremenu. Ovaj je grad Saladinova vojska u 12 st. obranila od križara. Saladin je kao sposoban i pravedan vojskovođa pobijedio križare Jeruzalemskog kraljevstva, ali i bio na glasu kao vrlo milostiv prema svojim često okrutnijim protivnicima. Po završetku razgleda odlazak prema Amanu. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: AMAN – PUSTINJSKI GRADOVI – AMAN
Nakon doručka odlazak na razgled Amana. Glavni grad Jordana se slikovito rasprostire na sedam brežuljaka. Na jednom od njih se nalazi antička Citadela u kojoj su otkriveni ostaci brojnih civilizacija. Obilazak Arheološkog muzeja, odlazak u grad i razgled veličanstvenog rimskog amfiteatra sa 6000 sjedala. Šetnja gradskom jezgrom kroz brojne tržnice, obrtne radionice i restorane. Poslijepodne slijedi vožnja do jednog od srednjovjekovnih pustinjskih gradova koji svjedoče o ranoj islamskoj umjetnosti i arhitekturi iz 7. i 8. stoljeća. Unutrašnjost grada Amra je inače dio UNESCO-ve baštine zbog prekrasnih freski koje prikazuju motive lova i uživanja u kupelji. Nakon razgled, povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan: AMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela te organizirani transfer u zračnu luku Aman. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 2.35 sati na liniji TK815 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 6.00 sati, a potom nastavak leta za Zagreb u 7.35 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 7.40 sati po lokalnom vremenu.

 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn


 
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
  • zrakoplovne pristojbe
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja s uslugom polupansiona
  • Novogodišnju gala večeru sa zabavom u pustinji Wadi Rum u Space Village Luxury kampu
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
  • džip safari u trajanju od 3 sata po pustinji Wadi Rum
  • vizu za Jordan
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • napojnice voziču i vozaču 30 EUR (plaćanje na licu mjesta)
  • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
  • policu putnog osiguranja


NAPOMENA COVID-19 (uredba od 21.6.2021.):
Za ulazak u Jordan potrebno je ispuniti sljedeće uvjete:
Putnici u potpunosti cijepljeni s dvije doze cjepiva (ili jednom ako je u pitanju cjepivo Janssen) trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan.
Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo potrebno se registrirati te učitati potvrdu o cijepljenju i negativan PCR test na engleskom jeziku, a kako bi dobili jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.

Putnici koji nisu cijepljeni trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan, ali će također biti podvrgnuti dodatnom PCR testiranju po dolasku u zračnu luku u Jordanu (Aman ili Aqaba) o vlastitom trošku koji iznosi 28 JD (jordanski dinar) odnosno 40 USD.
Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo  potrebno se registrirati te učitati negativan PCR test napravljen u zemlji porijekla te se također registrirati za drugi PCR test koji će biti obavljen po dolasku u zračnu luku u Jordanu. Drugi PCR test se plaća online prilikom registracije na navedenoj poveznici. Po izvršenoj registraciji dobiva se jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.


 
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Jordanska viza - Državljanima Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan, dobiva se na granici. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, te je potrebno imati 1 praznu stranicu.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)