KRETA - ODMOR
 


Objavljeno: 07.06.2021. / Ažurirano: 07.06.2021.


DIREKTAN LET IZ ZAGREBA

Termin: 21.06. - 25.06.2021.
4 noćenja

 

 
Hotel Mjesto Usluga Cijena u kn/osobi
već od
Acropolis 3* Hersonissos Doručak 4.200
Central Hersonissos 3* Hersonissos Doručak 4.470
Golden Beach 4* Hersonissos Polupansion 4.950
Anesis Blue Boutique  4* Hersonissos Doručak 4.990
Mediterraneo 4* Hersonissos All inclusive 5.420
Akasha Beach Hotel & Spa 5* Hersonissos Polupansion 4.990
Mitsis Laguna Resort & Spa 5* Anissaras All inclusive 8.490
Creta Maris Beach Resort 5* Hersonissos All inclusive 8.590
 

NAPOMENA: cijene su promjenjive ovisno o popunjenosti


Cijene uključuju:
  • povratni let od/do Zagreba
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • transfere od aerodroma do odabranog hotela i natrag
  • jedan komad predane prtljage do 20 kg po osobi + ručna prtljaga do 5 kg težine po osobi
  • noćenja u dvokrevetnoj sobi s navedenom uslugom

Cijene ne uključuju:
  • policu putnog osiguranja
  • fakultativne izlete
  • boravišnu pristojbu
  • osobnu potrošnju


VAŽNA NAPOMENA: COVID-19

Uvjeti za ulazak u Grčku:
Svi putnici koji ulaze u Grčku dužni su:
1.) najmanje 24 sata prije dolaska ispuniti obrazac PLF („Passenger Locator Form“) koji je dostupan na: https://travel.gov.gr/. Bez ispunjenog obrasca ulazak u Grčku nije moguć.
2.) imati negativni rezultat molekularnog testa (PCR) za COVID-19 (osim za osobe koje su u potpunosti cijepljene).
Svi putnici podložni su nasumičnome testiranju na COVID-19.

Za cijepljenje osobe: ako je osoba u potpunosti cijepljena (minimalno prošlo 14 dana od primitka zadnje doze cjepiva) i posjeduje važeći certifikat o cijepljenju, negativan PCR test nije potreban.
Grčka prihvaća certifikate o cijepljenju sljedećih cjepiva:  Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Novavax, Johnson+Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

O testu: Putnici trebaju biti laboratorijski testirani RT-PCR-om putem orofaringealnog ili nazofaringealnog brisa i rezultat testa treba biti negativan. Potvrde trebaju biti napisane na engleskom jeziku i sadržavati ime i prezime, br. putovnice/matični broj putnika. Laboratoriji koji izvode RT-PCR ispitivanje trebaju biti: a) nacionalni referentni laboratoriji, b) nacionalne laboratorije za javno zdravstvo ili c) privatni laboratoriji koji su akreditirani od odgovarajućih državnih tijela za akreditaciju. Potvrde koje ne ispunjavaju gore navedene kriterije neće biti prihvaćene. Krivotvorenje uvjerenja prema grčkom zakonu je kažnjivo. Od obveze testa izuzete su u potpunosti cijepljene osobe i osobe mlađe od 5 godina.

O obrascu PLF za najavu putovanja u Grčku: Svi putnici moraju ispuniti PLF najmanje 24 sata prije ulaska u zemlju, uz detaljne informacije o mjestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi boravka u Grčkoj. U slučaju višestrukog boravka, dužni su navesti adresu najmanje prva 24 sata. Putnici će dobiti potvrdni e-mail nakon podnošenja PLF-a te će dobiti jedinstveni QR kod koji se pokazuje prilikom ulaska u zemlju (na mobilnom uređaju ili isprintano na papiru). U slučaju pokušaja ulaska u Grčku bez PLF obrasca moguća je naplata kazne od 500 EUR.

Svi putnici podložni su nasumičnome testiranju na COVID-19. Ako putnik bude podvrgnut nasumičnome testiranju, do rezultata testa dužan je provoditi mjere socijalnoga distanciranja. Putnici će biti kontaktirani samo u slučaju pozitivnoga testa. Ako putnik nije kontaktiran u roku od 24 sata od trenutka provođenja testa, test je negativan. U slučaju pozitivnog testa, zaražene osobe smještaju se u obveznu karantenu (najkraće 10 dana), nakon čega se ponavlja testiranje. Grčke vlasti snose sve troškove liječenja, karantene.

Važne napomene
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Kategorizacija hotela u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
- Za  državljane RH viza Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu su informativnog karaktera. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije puta u završnoj obavijesti o putovanju.