EGIPAT - KAIRO I ODMOR U HURGADI (1 noć Kairo + 7 noći Hurghada)
PAL


Objavljeno: 26.02.2022. / Ažurirano 26.02.2022.
 
DIREKTAN ČARTER LET IZ ZAGREBA

Termini putovanja:
15.04. - 23.04.2022. - RASPRODANO!!

1. dan: ZAGREB - KAIRO - EGIPATSKI MUZEJ - (fakultativno LIGHT & SOUND SHOW PIRAMIDE)
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Kairo u jutarnjim satima. Dolazak u Kairo predviđen je u ranim poslijepodnevnim satima. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazimo do velikog Egipatskog Nacionalnog Muzeja u kojem se nalazi najveća i najdragocjenija rijetka zbirka izvornih predmeta. Izloženo je preko 250 000 primjeraka starih 5000 godina koja uključuje zbirku blaga kralja Tutankamona  koja je bila zatvorena u njegovoj grobnici više od 3500 godina i neotkrivena sve do početka 20. stoljeća. Po želji, razgled dvorane mumija (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda večera u lokalnom restoranu te potom odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska do platoa Gize na „Sound & Light show“, jednosatnu predstavu koja uz efektnu rasvjetu i lasersku projekciju govori o povijesti velikih faraona, njihovim tajnama i legendama drevne povijesti. Povratak u hotel. Noćenje. 

2. dan: KAIRO - PIRAMIDE U GIZI – (fakultativni izlet MEMFIS I SAKKARA) - HURGADA
Nakon doručka odlazimo do platoa Gize, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta - piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica), 73 metra dugačka skulptura s tijelom lava i ljudskim licem. Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 metara, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu). U nastavku dana mogućnost fakultativnog izleta u Memfis i Sakkaru. Odlazimo prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, koja graniči s nekropolom Sakkara gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Džozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. U popodnevnim satima povratak u Kairo te vožnja pustinjom do Hurgade, popularnog ljetovališta na obali Crvenog mora. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. – 8. dan: HURGADA
Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Hurgada obiluje živopisnim šetalištima, trgovačkim centrima, restoranima i klubovima pa vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe. Prekrasne plaže, čisto more i bogat podvodni svijet čine Crveno more idealnim mjestom za ljubitelje vodenih sportova. Predlažemo stoga da jedan od dana tijekom boravka u Hurgadi iskoristite za fakultativni izlet brodom do čudesnog koraljnog otoka Giftun. Uživajte na suncu na prekrasnoj pješčanoj plaži, u kupanju, ronjenju (na disalicu) i istraživanju tirkiznog, kristalno čistog mora s pregršt koralja i egzotičnih ribica. Za one željne avanture, predlažemo odlazak na fakultativni izlet do Beduinskog sela. U ranim popodnevnim satima vožnja džipovima neobičnim krajolikom prema 40-ak km udaljenoj istočnoj pustinji do Beduinskog sela gdje ćete imati prilike saznati sve o misterioznom životu, običajima i tradiciji ovih nomada. Mogućnost jahanja i na devama te uživanje u nevjerojatnom zalasku sunca uz roštilj i beduinski show.

9. dan: HURGADA – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 400 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
15.04. - 23.04.2022. 9.080
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 1.850 kn

Popusti:
  • Odrasli u dvokrevetnoj sobi s dodatnim ležajem: 5%
  • Djeca od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 30%
  • Djeca do 2 godine bez ležaja i sjedala u zrakoplovu: gratis
Doplate:
  • viza: 230 kn
  • obavezna doplata za napojnice 40 USD (plaćanje na licu mjesta)
Doplate za hotel po izboru u Hurgadi (po osobi): Fakultativni izleti:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Izlet Memfis i Sakkara: 50 EUR
  • Sound & Light show piramide: 40 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kairo – Hurgada – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
  • 1 noćenje s uslugom polupansiona u hotelu 5* u Kairu
  • 7 noćenja u Hurgadi u NO NAME SUNRISE HOTELU 5* s uslugom sve uključeno (All Inclusive)
  • obroci prema programu
  • sve razglede i obroke prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • trošak organizacije putovanja.
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • putno osiguranje

COVID-19 INFORMACIJE (stanje veljača 2022.):
Ulazak u Egipat omogućen je bez karantene i predočenja negativnog PCR ili BAT (brzog antigenskog) testa:
    • Osobama koje imaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju protiv COVID-19 na engleskom jeziku, s tim da od primitka druge doze cjepiva nije prošlo manje od 14 dana. Priznaju se sljedeća cjepiva: Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson & Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya Sputnik V i Sinopharm. Potvrda mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum rođenja , QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje/dvije doze cjepiva te datum primitka zadnje doze.
    • Putnici koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju moraju predočiti negativan PCR ili BAT (brzi antigenski) test prilikom dolaska u Egipat. PCR test ne smije biti stariji od 72 sata prije dolaska ili negativan BAT (brzi antigenski test) ne stariji od 24 sata prije dolaska u Egipat. Djeca mlađa od 12 godina u pratnji roditelja ne trebaju test.
Potvrda o testiranju mora biti ispisana i izdana na engleskom ili arapskom jeziku te mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju odnosno podatke i kontakt službenog laboratorija tj. zdravstvene ustanove koja je provela testiranje, originalni pečat (u boji), tehniku ​​kojom je izvršeno testiranje i negativan rezultat testa.
Svi putnici moraju ispuniti obrazac zdravstvene izjave, koji se predaje medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Kairo.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Egipat na službenim stranicama MVEP-a
*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Egipat putnici će biti obavješteni na vrijeme.

Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)