Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AZERBAJDŽAN, GRUZIJA I ARMENIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 07.02.2020./Ažurirano: 07.02.2020.


Termin putovanja:
23.04. - 06.05.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan: ZAGREB – MOSKVA – BAKU
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Moskvu na liniji SU2041 (Aeroflot) i polijetanje zrakoplova u 13:05 sati. Dolazak u Moskvu predviđen je u 17:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Baku na liniji SU1852 (Aeroflot) u 23:50 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Baku je u 03:55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela u Bakuu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BAKU
Nakon doručka odlazak na razgled glavnog grada Azerbajdžana – Bakua. Razgled starog dijela grada poznatog pod imenom Icheri Sherer. Posjetit ćemo Širvanšahovu palaču iz 15. stoljeća, najstariju Muhamedovu džamiju  iz 11. st., hamam, ostatke rezidencijalnih zgrada, bazar, Karavansaraj Bukhara iz 16. st. te Toranj djeva iz 12. stoljeća poznat kao Giz Galasi, toranj od 30 metara i 8 katova koji je danas mali muzej, a legenda kaže da ga je izgradio kralj na zamolbu kćeri koja se morala udati za čovjeka kojeg nije voljela. Kćer mu je rekla da će se udati tek kad joj izgradi toranj, a kad je kralj izgradio toranj, kćer je završila svoj život bacivši se sa njega. Nastavljamo prema poluotoku Abšeron gdje ćemo razgledati hram Ateshgah, posvećen bogu vatre. Izgrađen je na području gdje iz zemlje na kojem prirodni plinovi izbijaju na površinu zemlje te u kontaktu s kisikom svijetle. Na ovom su mjestu još u antici zabilježene riječi o vatri koja izbija iz zemlje, a čitav kompleks hrama je podignut u 17. st. u znak divljenja i strahopoštovanja ovom prirodnom elementu. Azerbajdžan je zapravo dobio ime po legendi, a njegovo značenje je zemlja vatre. Na poluotoku ćemo posjetiti još nekoliko srednjovjekovnih utvrda izgrađenih u 14 st. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: BAKU – SHAMAKI – SHEKI
Nakon doručka odjava iz hotela. Polazak prema 300 kilometara udaljenom gradu Sheki uz usputno zaustavljanje u gradu Shamaki gdje ćemo vidjeti i razgledati čuvenu Džuma džamiju. Po dolasku u Sheki razgled grada. Sheki je jedan od najpopularnijih starih naselja Azerbajdžana. Kao amfiteatar, okružuju ga visoke planine i hrastova šuma. Posjetiti ćemo ljetnu Khanovu palaču s 24 metra dugom veličanstvenom freskom, zatim manufakture i radionice shebekegdje ćete se upoznati s jedinstvenom tehnologijom izrade prozora i vrata od drveta te obojanog stakla bez uporabe ljepila ili čavala. Šetnja po obrtničkom dijelu grada s mnogobrojnim zanatskim radnjama. Večera u tradicionalnom azerskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4. dan: SHEKI – LAGODEKHI – KVARELI – TELAVI
Nakon doručka, odjava iz hotela i nastavak putovanja prema graničnom prijelazu Lagodekhi na azersko-gruzijskoj granici. Po prelasku granice, doček od strane lokalnog gruzijskog vodiča te nastavak ture kroz Gruziju. Zaustavit ćemo se u vinskom podrumu korporacije Kindzmarauli radi degustacije vina, a zatim se uputiti do našeg prvog odredišta u Gruziji, samostana Gremi iz 16. st., s kraljevskom tvrđavom i crkvom arhanđela. Potom nastavljamo preko grada Kvareli do administrativnog središta regije, grada Telavi. Razgled palače gruzijskog kralja Heraklija II. i muzeja. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: TELAVI – TSINANDALI – BODBE – SIGHNAGHI – TBILISI
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Tsinandaliju gdje ćemo posjetit imanje vojvode Alexandra Chavchavadze, koji je zaslužan za izgradnju najstarije i najveće vinarije u Gruziji. Zatim obilazak Bodbe samostana Svete Nine. Prema predaji, Sveta Nina je zaslužna za preobraćenje Gruzijaca na kršćanstvo. Vožnja prema utvrđenom gradu Sighnaghi iz 18. stoljeća kojeg nazivaju i gradom ljubavi. Grad je očuvao svoj izvorni izgled, a danas nudi posjetiteljima zadivljujući pogled na okolne kavkaske planine. Slijedi degustacija vina u vinskom podrumu lokalnog farmera. Nastavljamo prema gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju. Usput večera u jednom od lokalnih restorana. Po dolasku u Tbilisi, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: TBILISI
Doručak. Odlazak u razgled Tbilisija, glavnog grada Gruzije. U arhitekturi Tbilisija se miješaju bizantski, ruski, europski i bliskoistočni utjecaji. Vidjet ćemo stari dio grada koji obiluje građevinama u tradicionalnom gruzijskom stilu. Vidjet ćete hram Metekhi, povijesno značajnu tvrđavu Narikala s koje se pruža prekrasan pogled, katedralu Sioni, crkvu Anchiskhati, državni muzej, Rustaveli aveniju. U večernjim satima večera u restoranu uz folklorni program. Noćenje.

7. dan: TBILISI – MTSKHETA – ANANURI – KAZBEGI – GUDAURI
Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavljamo prema nekadašnjoj gruzijskoj prijestolnici i sjedištu gruzijske pravoslavne crkve – gradu Mtskheta u kojemu su Gruzijci prihvatili kršćanstvo početkom 4.st. Grad i njegovi spomenici su uvršteni na UNESCOV popis. Razgled samostana Jvari ("Crkva sv. Raspeća") koje je najvažnije svetište u Gruziji, izgrađeno na mjestu gdje je Sveta Nina podigla križ koji je zamijenio poganske skulpture; katedrale Svetitskhoveli ("katedrala živih stupova") druga najveća crkva u zemlji. Najstariji ostaci su iz 4. st., ali je većina današnjeg zdanja sagrađena u 9. st. prilikom velike obnove. Mjesto za molitvu i hodočašća, katedrala predstavlja vjerojatno i najvažniju crkvu u cijeloj Gruziji. Ono po čemu je još zanimljiva je jedan širi stup u njenom središtu, za kojeg kažu da sadrži Kristovu halju. Po legendi, jedan Židov iz Mtskhete je bio prisutan na Raspeću, pa se nekako domogao te halje i donio ju natrag u svoj rodni grad. U nastavku putovanja proći ćemo kraj dvorca Ananuri, a zatim vožnja čudesnim krajolicima do Kazbegija, glavnog grada regije. Čeka nas dvosatni uspon po livadama, a zatim šumovitim krajolikom, do crkve Gergeti Trojstva, smještene na 2.170 m. Ako nas vrijeme posluži, odavde ćemo imati priliku vidjeti najviši glečer Kavkaza, smješten na planini kazbegi na visini od preko 5.000 metara nadmorske visine. U večernjim satima stižemo u planinsko mjesto Gudauri koje je ujedno i skijaški centar. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: GUDAURI – GORI – UPLISTSIKHE – KUTAISI
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak ture u industrijski i sveučilišni grad Gori te ujedno i rodni grad Josifa Visarjonoviča Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. Potom vožnja do mjesta Uplistsikhe – “utvrde lordova”, drevnog grada istočne Gruzije uklesanog u stijene. Slijedi vožnja od regije Imeretije i trećeg najvećeg gruzijskog grada Kutaisija. Po dolasku prijava i smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

9. dan: KUTAISI – TBILISI
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi razgled grada. Gradska jezgra Kutaisija sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled. Od arhitektonskih spomenika ističu se katedrala Bagrati i manastir Gelati te su oba 1994. godine upisani u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Tu je i samostan Motsameta iz 11. stoljeća. U gradu se nalazio masivni memorijal "Monument slave" posvećen gruzijskim žrtvama u 2. svjetskom ratu. On je uništen tijekom prosinca 2009. kako bi se na njegovom mjestu izgradila zgrada parlamenta koja je ovdje premještena iz Tbilisija. U nastavku dana povratak prema prijestolnici Tbilisiju. Večera i noćenje.

10. dan: TBILISI – SADAKHLO – SANAHIN – JEZERO SEVAN
Doručak i odjava iz hotel. Krećemo prema graničnom prijelazu Sadakhlo i ulazimo u Armeniju. Na putu prema čuvenom jezeru Sevan, zaustavit ćemo se kod Sanahina, samostana Armenske apostolske Crkve iz 10. stoljeća u današnjoj armenskoj pokrajini Lori. "Sanahin" na armenskom doslovno znači "ovaj je stariji od onog", vjerojatno aludirajući kako je stariji od obližnjeg samostana u selu Haghpatu. Ova dva samostana imaju mnogo zajedničkih odlika poput činjenice da su oba smještena na visoravni ispresjecanoj klancima bivših rijeka, poput onog današnje rijeke Debed, te da su njihove građevine skladno uklopljene u planinski krajolik.Zatim stižemo do jezera Sevan koje je najveće slatkovodno jezero u Armeniji, najveće jezero u Kavkaskoj regiji, te s nadmorskom visinom od 1900 metara jedno od najviših jezera na svijetu. Zajedno s jezerima Van i Urmija predstavlja jedno od tri velika jezera starovjekovne Armenije. Površina mu je 940 km2 i duboko je do 83 metra. Razgled samostana Sevanavank, smještenog na poluotoku. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

11. dan: JEZERO SEVAN – GOSHAVANK – EREVAN
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema armenskom glavnom gradu Erevanu. Usput ćemo razgledati samostan Goshavank gdje se nalaze neki od najboljih hačkara (nadgrobni spomenici s uklesanim križevima u plitkom reljefu) u Armeniji. Po dolasku u Erevan, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme do večere u hotelu. Noćenje.

12. dan: EREVAN
Nakon doručka odlazak u organizirani razgled Erevana, glavnog grada Armenije i jednog od najstarijih glavnih gradova na svijetu, osnovanog 782. godine prije Krista. Prošetat ćemo središtem grada (Trg Republike, avenija Mashtoc, Kuća opere i baleta) sve do znamenitih kaskada, a zatim posjetiti Matenadaran, zanimljiv Institut drevnih rukopisa. Krajem dana odvest ćemo se do memorijalnog kompleksa Tsisernakaberd podignutog u spomen na veliki genocid armenskog naroda. Zaustavit ćemo se i u poznatoj tvornici armenskog konjaka. Upoznat ćemo se sa starom tradicijom proizvodnje konjaka, ali i vidjeti izradu dekorativnih tepiha od svile. Ako nam ostane dovoljno vremena, preporučujemo i posjet muzeju Erebouni, koji prikazuje razdoblje osnutka grada Erevana (ulaznica se plaća na licu mjesta). Večera i noćenje u hotelu.

13. dan: EREVAN – KHOR VIRAP – EJMIATSIN – ZVARTNOTS – EREVAN
Doručak u hotelu, a zatim posjet Khor Virapu, armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Važnost ovog mjesta povezana je s Grgurom Prosvjetiteljem, koji je uveo kršćanstvo u Armeniju, a kojeg je armenski kralj Tiridates III ovdje držao zatvorenog 13 godina. S vremenom je Grgur postao kraljev vjerski mentor. 301 g. Armenija je postala prva zemlja na svijetu koja je kršćanstvo prihvatila kako službenu religiju. Crkva Khor Virap nalazi se na araratskoj visoravni pa se odatle širi čudesan pogled na svetu planinu Ararat – simbol besmrtnosti Armenije. Nastavljamo prema srednjovjekovnim ruševinama iz 7.st. u Zvartnotsu. Inače i Ejmiatsin i Zvartnots su uvršteni na UNESCO-v popis svjetske baštine. Povratak u Erevan. Večera i noćenje u hotelu.

14. dan: EREVAN – MOSKVA – ZAGREB
Ranojutarnji transfer do zračne luke Erevan i prijava na let za Moskvu. Polijetanje zrakoplova u 5:05 sati na liniji SU1867 (Aeroflot). Dolazak u Moskvu predviđen je u 7:05 sati, a nastavak leta prema Zagrebu u 10:05 sati na liniji SU2040 (Aeroflot). Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 15.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 1.790 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 60 EUR (na licu mjesta)
  • viza za Azerbajdžan: 23 USD
  • posredovanje vize: 100 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • - prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Baku – Erevan – Zagreb u ekonomskoj klasi
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 13 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera)
  • obroke prema programu (doručak u hotelima, večere u hotelima ili lokalnim restoranima)
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  • degustacija vina u gruzijskoj vinskoj regiji Kakheti
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku
  • pratitelja na putovanju
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusima
  • tijekom ture svaki dan bocu vode u autobusu (0,5L)
  • jamčevinu i trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • * vizu za Azerbajdžan
  • dodatne obroke i izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • * Za državljane Republike Hrvatske viza nije potrebna za Armeniju i Gruziju.
    Za Azerbajdžan viza je potrebna. Zahtjev za vizu može se podnijeti putem elektronskog sustava ASAN. Naplata vizne pristojbe je također online i iznosi 23 USD. E-vize za jedan ulazak i boravak do 30 dana se izdaju u obliku pojedinačnih viza, obiteljskih viza (2-10 osoba) i grupnih viza (10 do 300 osoba). Nakon podnesenog zahtjeva elektronskim putem, viza se izdaje putem elektronske pošte u roku 3 radna dana od podnesenog zahtjeva. Za ulazak u Republiku Azerbajdžan putnici moraju uz sebe imati primjerak ispisane E-vize. Agencija može posredovati pri izradi vize za Azerbajdžan uz naknadu od 100 kn po vizi.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.