Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
SKIJANJE SEZONA 2020/2021
NOVA GODINA 2020/2021
KRSTARENJA JADRANOM 2021.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
6 ZEMALJA JUŽNE AMERIKE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 28.10.2020./Ažurirano: 28.10.2020.
         

Termin putovanja:
08.04. - 23.04.2021.
18.11. - 03.12.2021.


1.dan:  ZAGREB – FRANKFURT – LOS ANGELES
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacija prijava na let prema Frankfurtu na liniji LH 1405 (Lufthansa)  u 6.35 sati. Dolazak u Frankfurt u 8.15 sati. Nastavak putovanja prema Los Angelesu na liniji LH456 (Lufthansa)  u 10.30 sati. Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Los Angeles u 13.10 sati, a nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage  organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel, smještaj i noćenje.

2.dan: LOS ANGELES        
Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom: Downtown, Hollywood, Sunset Strip, Mann's chinese Theatre, Venice Beach.  Mogućnost posjeta studijima Universal (ulaznica i prijevoz od/do studia nije u cijeni), u ovom popularnom zabavnom parku vidjet ćete mnoštvo atrakcija iz filmske industrije, a imat ćete mogućnost postati dio Vaših omiljenih scena iz filmova te produkcije. Noćenje u hotelu.

3.dan: LOS ANGELS – SCOTTSDALE
Doručak. Odjava iz hotela i početak ture.  Vožnja autobusom kroz  Arizonu s usputnim zaustavljanjima. Arizona je zemlja američkih Indijanaca gdje planine i kanjoni mijenjaju boje i oblike usred ničega. Preko Phoenixa dolazak do grada  Scottsdale koji broji preko 300 sunčanih dana u godini. Turistički grad u kojem su  sačuvani tragovi „ Starog Zapada“  spojeni s modernom arhitekturom. U izlozima prodavaonica mogu se vidjeti i kupiti staromodni kaubojski odjevni predmeti , dok se s druge strane možete upustiti u avanturu  šetnje po shopping centrima, koji su su kombinacija luksuzne kupovine , modernih galerija uz velik izbor restorana za svačiji ukus.  Smještaj u hotel i noćenje.

4.dan: SCOTTSDALE – SEDONA – GRAND CANYON
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema sjeverozapadu kroz Arizonu sa usputnim zaustavljanjem u Oak Creek Canyonu, koji je svjetski poznata prirodna kulisa gdje su snimani neki od najpoznatijih filmskih hitova. Dolazak u unutrašnjost parka Grand Canyona u vrijeme zalaska sunca, te smještaj u hotel (smještaj je predviđen u hotelu koji se nalazi unutar parka, no obzirom na visoku sezonu smještaj može biti i u okolici parka). Grand Canyon se rasprostire na 4.926,66 kvadratnih kilometara, izrazito je dubok, 1.6 km i dug čak 446 km, a na nekim je mjestima širok do 29 km. Kroz povijest Grand Canyon je bio izložen stalnim utjecajima rijeke Colorado i njenih pritoka koje su, sloj po sloj, oblikovale današnji izgled klanca, dok se koloradska visoravan u isto vrijeme uzdizala. Noćenje u hotelu.

5.dan: GRAND CANYON – LAKE POWELL – BRYCE CANYON 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled velikog kanjona (ulaznica za Nacionalni Park uključena je  u cijenu), zatim nastavak prema Lake Powell-u, umjetnom jezeru rijeke Colorado, na samoj granici Utaha i Arizone. U predvečer dolazak u područje Bryce, smještaj u hotel, noćenje.


6.dan: BRYCE CANYON – ZION PARK – LAS VEGAS
Doručak i odjava iz hotela. Prije podne predviđeno je za razgled Nacionalnog Parka Bryce Canyon-a, a u poslijepodnevnim satima posjetit ćemo Zion Nacionalni Park (ulaznice su uključene u cijenu programa). Za Bryce Canyon mnogi kažu da je poseban, čak i puno ljepši od Grand Canyona. Kameni stubovi koji su erozijom dobili izgled spirale nazivaju se i Hoodoos (vrsta magije). Među poznatijim formacijama je Thorov čekić. Od životinjskog svijeta ovdje obitavaju planinski lavovi, jeleni, crni medvjedi, losovi, antilope, lisice, više vrsti glodavaca, prerijski pas te preko 160 vrsta ptica kojima je ovaj park dom i po njemu se slobodno kreću. Proći ćete i kroz posebno mjesto, kojemu i samo ime kaže Zion Park – mjesto bijega, mira. Najpoznatiji dio parka su Velike stepenice (Grand Stairs), fantastične  geološke formacije nastale sedimentacijom tla milijunima godina.   Nastavak putovanja prema Las Vegasu. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel i noćenje. 
 
7.dan: LAS VEGAS

Doručak. Las Vegas je najveći grad u Nevadi smješten u srcu pustinje, okružen brdima i prerezan „Stripom“ - ulicom dužine cca 4 kilometra, na kojoj se nalazi pedesetak kazina i svjetski poznatih hotelskih lanaca. Grad se doživljava noću, po zalasku sunca, kad se upale neonska svjetla, on oživi i postaje mjesto zabave i dobrog provoda.  U vrhunskim hotelima poput Bellagia, Venetian-a, Ceasers Palace, Treasure Island-a i mnogih drugih, čije pozornice svaku ožive uz najpoznatija imena plesne, glumačke i muzičke scene. Nemoguće je u toj atmosferi odoljeti barem jednom pokušaju dobitka jack pota u brojnim kockarnicama kao ni odlasku na neki od svjetski poznatih show programa gdje će se sigurno zateći neko poznato lice s crvenog tepiha i svjetskog jet seta. Noćenje u hotelu.

8.dan: LAS VEGAS – DEATH VALLEY – VISALIA
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz najpoznatiju pustinju „Death Walley“. Zaustavljanje u dolini koja je smještena ispod razine mora, a najniža joj je točka doseže -86 metara, što je najniža točka  u zapadnoj hemisferi.  Najtoplije i najsuše mjesto u ovom dijelu Amerike gdje temperature dosežu i do 50 stupnjeva.  Zaustavit ćemo se na dva vidikovca „Zabriskie Point“ i „Dante's Point“ s kojih se pruža pogled na dolinu od kojeg ćete ostat bez daha. Kako ime govori da je to Dolina smrti, ova dolina je sve samo ne to. Mješavina oblika, tekstura, boja ovog prirodno nastalog  krajolika obiluje kontrastima koje opisuju život milijunima godina. i Smještaj u hotelu u mjestu Visalia. Noćenje.
            
9.dan: DEATH VALLEY – NACIONALNI PARK YOSEMITE – SAN FRANICSCO

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema San Franciscu kroz Yosemite Nacionalni Park uz zaustavljanje radi osvježenja i odmora. Nacionalni park Yosemite osnovan je 1890.godine, trajna je ostavština prirodoslovca Johna Muira, osnivača Sierra Cluba. U parku se nalaze dva slapa, Yosemite slap i Bridalveil slap koao i granitni monolit El Capitan poznat još pod imenon Half Dome. Ime je dobio po tome što izgleda kao prepolovljena kupola, jedna strana je ravna, čista ploha, a prestale tri su okrugle i glatke. Nastavak vožnje. U večernjim satima dolazak u San Francisco. Ulazak u grad predviđen je preko Mosta Oakland, odakle se jako dobro može vidjeti „City by the Bay“. Prijava u hotel i noćenje.

10.dan: SAN FRANICSCO
Doručak. Odlazak u panoramski razgled grada: vožnja preko čuvenog mosta Golden Gate, Golden Gate Park, Twin Peaks, Fisherman’s Wharf, Civic Center, financijska četvrt, opera, gradska vijećnica, Cable Car, Victorian Homes, Nob Hill, Chinatown, Union Square. Mogućnost odlaska u obilazak Alcatraza (rezervacije za ulaznice za  razgled Alcatraza za grupu potrebno je napraviti i do 3 mjeseca unaprijed obzirom na ograničenu raspoloživost mjesta). Završetak razgleda oko 14 sati, te slobodno poslijepodne za vlastite programe. Noćenje.

11. dan: SAN FRANICSCO – FRANKFURT
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe do organiziranog transfera u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu na liniji LH 455 (Lufthansa) u 14.55 sati.


12.dan: FRANKFURT – ZAGREB   
Dolazak u Frankfurt u 10.40 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji LH 1414 (Lufthansa) u 12.20 sati. Dolazak u Zagreb u 13.45 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 22.870 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.890 knPopusti:
 • Smještaj u trokrevetnoj sobi: 1.000 kn po osobi
 • Smještaj u četverokrevetnoj sobi: 2.000 kn po osobi
Doplate:
 • američka viza: 160 USD
 • usluga posredovanja vize: 150 kn
Doplate po želji:
 • ulaznica za Universal stuidio: 800 kn (prijevoz od/do hotela nije u cijeni kao ni vodič)
 • ulaznicu za posjet Alkatrazu: 400 kn (prijevoz od/do hotela nije u cijeni kao ni privatno vođenje; audio vodič sa slušalicama)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na letovima u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
 • smještaj u hotelima turističke kategorije (prema američkoj standardizaciji smještaja odgovara europskim standardima 3* / 4 *)
 • 10 noćenja s doručkom
 • sve prijevoze prema programu udobnim turističkim autobusom
 • pratitelja na putovanju
 • lokalne vodiče za razgled Los Angelesa i San Francisca
 • ulaznice za Nacionalne parkove:
  • Grand Canyon
  • Lake Powell
  • Bryce
  • Zion
  • Death Valley
  • Yosemite
 • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • * vizu za USA i trošak posredovanja
  fakultativne sadržaje
  napojnice
  lokalnu pristojnu
  dodatne usluge, obroke i izlete
  troškove osobnih narudžbi
  policu putnog osiguranja
Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • * Viza: Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD, za koju je potreban osobni dolazak u veleposlanstvo SAD-a. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed! Informativna cijena vize: 160 USD
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  

PREPORUČUJEMO

GRAN CANARIA
NOVA GODINA
Polazak iz Beča
Trajanje: 8 dana
Datum: 26.12.2017.

SKIJANJE - AUSTRIJA
FIRST MINUTE

Vlastiti prijevoz
Termini:
02..01 - 09.01.2021.
20.01. - 27.02.2021.


SKIJANJE - ITALIJA
FIRST MINUTE
Vlastiti prijevoz
Termini:
  02.-09.01. i 20.-27.02.2021.

PORTUGAL - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
POSEBNA PONUDA!

Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polazak: 30.12.2020.

ISTANBUL – NOVA GODINA 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polazak: 31.12.2021.

MALDIVI - JESEN 2020 / ZIMA 2020/2021
Polasci iz Zagreba
Već od 11.040 kn po osobi
Polasci od 20.09.


DOMINIKANSKA REPUBLIKA - JESEN 2020 / ZIMA 2020/2021
Polasci iz Zagreba tri puta tjedno od 01.10.
Već od 8.740 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja

KUBA – VARADERO
Polasci od 01.11.2020.
Već od 9.850 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba od 15.10.
Već od 10.700 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


ARUBA
Polasci iz Zagreba od 01.10.
Već od 12.900 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja

BARBADOS
Polasci iz Zagreba od 07.01.2021.
Već od 10.980 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


ZANZIBAR
Polasci iz Zagreba tri puta tjedno od 01.11.2020.
Već od 9.200 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja