Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
BORDEAUX
Opis i cijene  
PAL


Objavljeno: 19.06.2024. / Ažurirano 19.06.2024.


Termini putovanja:
12.10. - 16.10.2024.
29.04. - 03.05.2025.

1.dan: ZAGREB – AMSTERDAM – BORDEAUX
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Amsterdam u 6.25 sati na liniji KL1964 (KLM). Po dolasku u Amsterdam u 8.25 sati, nastavak leta za Bordeaux u 9.25 sati na liniji KL1441 (KLM). Dolazak u Bordeaux predviđen je u 11.05 sati. Po dolasku organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu odlazak pješice ili javnim prijevozom u pratnji voditelja putovanja na kraći orijentacijski razgled te upoznavanje s gradom. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od odličnih restorana u centru grada. Povratak u hotel po želji s voditeljem putovanja ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: BORDEAUX
Doručak u hotelu, a potom odlazimo pješice u razgled gradskog središta s voditeljem putovanja. Povijesna jezgra Bordeauxa upisana je na UNESCO popis svjetske kulturne baštine, a mi ćemo posjetiti neke od najznačajnijih građevina i lokaliteta u gradu: Pont de Pierre, most koji povezuje dvije obale rijeke Garonne koja presijeca Bordeaux – Port de Bourgogne – Bazilika sv.Mihaela, građena između 14. i 16. stoljeća koja se nalazi u srcu jedne od najstarijih četvrti Bordeauxa, Grosse Cloche ili veliki sat, jedan od najupečatljivijih ostataka srednjovjekovnog Bordeauxa – Muzej Akvitanije (razgled izvana) – gotička katedrala Saint-André iz 12. st. te njen samostojeći zvonik Pey Berland sa zlatnim kipom Djevice Marije na vrhu –  Palais Rohan odnosno gradska vijećnica građena od 1771. do 1784. godine. Neoklasicistička građevina s prekrasnim vrtovima te krilom u kojem se danas nalazi Muzej primijenjenih umjetnosti. Potom Rue Sainte-Catherine, glavna šetnica starog grada, ulica prepuna barova i trgovina, koja je ujedno i najstarija ulica Bordeauxa s obzirom da leži na temeljima rimske ceste – Trg Camille Jullian – Porte Cailhau, jedna od najljepših srednjovjekovnih vrata Bordeauxa – Crkva sv. Petra (Église Saint-Pierre) – Place de la Bourse, središnji gradski trg na kojem se ujedno nalazi i „Miroir d'eau“ odnosno vodeno zrcalo u koje se reflektiraju Palača burze i Nacionalni Muzej Carine, prekrasne građevine iz 18. stoljeća – Trg Parlamenta – Trg Komedije na kojem se nalazi Opéra National de Bordeaux - Grand-Théâtre, velebni gradski teatar i opera izgrađen na ruševinama nekadašnjeg rimskog foruma – Crkva Notre-Dame de Bordeaux –L'Esplanade des Quinconces i Place des Quinconces, široki otvoreni prostor u centru grada na kojem ćemo vidjeti i Spomenik Žirondincima – Aleja de Tourny gdje se uobičajeno održava Adventski sajam – Palais Gallien, ostatci galsko – rimskog amfiteatra iz 2. stoljeća – Jardin Public, otvoreni gradski botanički vrt – Bazilika Svetog Severina. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak u čuveni „La Cité du Vin“, mjesto je koje je izgradila francuska Fondacija za kulturu i promociju vina kako bi posjetiteljima, stručnoj javnosti i svim zaljubljenicima u enologiju omogućila da se na jednome mjestu upoznaju sa svim vinima svijeta. Slobodna večer u gradu za uživanje u gastronomiji svjetske prijestolnice vina, što Bordeaux svakako jest. Noćenje.

3. dan: BORDEAUX – GRANDE DUNE DU PILAT – ARCACHON – CHATEAU PAPE CLEMENT – BORDEAUX
Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni izlet autobusom po zapadnoj okolici Bordeauxa. Prvo odlazimo do Atlantskog oceana odnosno do zaljeva Arcachon gdje se nalazi istoimeni gradić u kojem se nalazi najveća pješčana dina u Europi, Grande dune du Pilat. Ova dina se ističe impresivnim dimenzijama, dužinom od 3 kilometara, širinom od 500 metara i visinom do 120 metara te podsjeća na pustinju manjih razmjera. S  vrha dine se pruža pogled na ocean, zaljev Archchon i nepregledne šume primorskog bora – najveća šuma u Europi. Šetnja uz dijelove dine te odlazak u gradić Arcachon, popularno ljetovalište prepuno vila i pješčanih plaža. Po dolasku slijedi šetnja rivom i  plažom. Gradić je specifičan po svojim vilama u stilu švicarskih, baskijskih i engleskih građevina, maorskih i neo-gotičkih dvoraca. Zaljev je jedan od najvećih francuskih centara uzgoja kamenica pa razgled završavamo u jednom od restorana na degustaciji kamenica. Nakon kraćeg odmora slijedi vožnja do dvorca Château Pape Clément, s vinskim podrumom i vinogradom u posjedu obitelji de Goth od 1252. godine, a danas su jedni od najpoznatijih proizvođača vina na ovom području, a posebno cabernet sauvignona i merlota. Nakon kraćeg razgleda slijedi degustacija vina. U poslijepodnevnim satima povratak u Bordeaux, slobodna večer za odlazak u neki od restorana na večeru, noćenje.

4. dan: BORDEAUX – VINSKA REGIJA MÉDOC – BORDEAUX
Nakon doručka odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet na tzv. desnu vinsku obalu Bordeauxa odnosno u Médoc. Médoc je vinorodni predio sjeverozapadno od grada Bordeauxa, na lijevoj obali Gironde pa prema Atlantiku. Naziv dolazi od starorimskog in medio aquae odnosno između voda, konkretno te vode su one od Gironde i Atlantskog oceana. Regija je također poznata po svojoj povijesnoj arhitekturi, s brojnim zamcima i vinarijama, kao i po krajoliku borovih šuma i obalnih močvara. Vinogradi Médoc podijeljeni su u nekoliko podregija, od kojih svaka ima svoje karakteristike i proizvodi različita vina. Upravo se ovdje proizvode neka od najboljih svjetskih crnih vina kao što su Château Latour, Château Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild, Château Margaux i dr. Mi ćemo posjetiti dvije podregije Médoca, a to su Pauillac i Margaux koje su poznate po visokokvalitetnim vinima i prestižnim dvorcima-vinarijama. Danas ćemo posjetiti dva tzv. châteauxa, i to  Château Desmirail u Margauxu i Château Lanessan u Pauillacu gdje ćemo imati i degustacije vina. Povratak u Bordeaux u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

5. dan: BORDEAUX – SAINT-ÉMILION – AMSTERDAM – ZAGREB
Doručak u hotelu, a potom odjava iz hotela. Napuštamo Bordeaux i odlazimo autobusom do Saint-Emiliona, predivnog srednjovjekovnog grada, u srcu pokrajine Aquitaine. Okolica Saint-Emiliona je poznata po najstarijim vinogradima u Europi, a cijelo područje je pod zaštitom je UNESCO-a od 1999. godine. Po dolasku razgled gradske jezgre koji započinje šetnjom uskim kamenim uličicama, a nastavlja se upoznavanjem grada od ranog antičkog doba, odnosno od perioda drevnih Rimljana, preko srednjovjekovnih crkava i samostana, poznate monolitne crkve uklesane u stijeni, do današnjih dana. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo tzv. „podzemni svijet“ Saint-Emiliona te razgledati pustinjačku nastambu redovnika Emiliona po kojem je grad i dobio ime, zatim kapelu Svetog Trojstva s njenim srednjovjekovnim freskama, katakombe te podzemnu crkvu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak, kupovinu ili šetnju ovim slikovitim gradićem, a prije odlaska prema zračnoj luci. Po dolasku u zračnu luku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam u 17.05 sati na liniji KL1446 (KLM). Po dolasku u Amsterdam u 18.45 sati, nastavak leta za Zagreb u 20.45 sati na liniji KL1969 (KLM). Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.35 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 50 €
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
12.10. - 16.10.2024. 1.229 €
29.04. - 03.05.2025. 1.249 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 295 €


Popusti:
 • 10% popusta za dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim krevetom)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bordeaux – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
 • smještaj u hotelu 3* u Bordeauxu na osnovu 4 noćenja s doručkom
 • boravišne pristojbe
 • razgledi prema programu putovanja
 • izlet Grande Dune du Pilat – Arcachon – Château Pape Clément
 • degustacija kamenica u Arcachonu (6 komada)
 • ulaznica i degustacija vina u Château Pape Clément
 • izlet u vinsku regiju Médoc
 • ulaznica i degustacija vina u Château Desmirail u Margauxu i Château Lanessan u Pauillacu
 • razgled Sanit-Emiliona s lokalnim vodičem
 • ulaznica za „Podzemni svijet“ u Saint-Emilionu
 • ulaznica i degustacija vina u Château Cadet Pontet u Saint-Emilionu
 • grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(plaćanje na licu mjesta)

Informativni red letova:
ZAGREB – AMSTERDAM 06:25 08:25
AMSTERDAM – BORDEAUX  09:25 11:05

BORDEAUX – AMSTERDAM 17:05 18:45
AMSTERDAM – ZAGREB 20:45 22:35 


Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice / osobne iskaznice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB) 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 31.07., 10.08., 26.08. 


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.:  01.08., 15.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.