Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
DUBLIN I IRSKA TURA - 40 NIJANSI ZELENE - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA



 Objavljeno: 18.02.2020./Ažurirano: 27.05.2020.


DUBLIN – GALWAY – CONNEMARA I KYLEMORE ABBEY – BURREN I CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE I FOLK PARK – ADARE – NP KILLARNEY – RING OF KERRY – CORK – ROCK OF CASHEL

VRIJEDNOST VIŠE:
uključene ulaznice u sve lokalitete koji se posijećuju!

 

Termini putovanja:
16.08. - 23.08.2020.


1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica - Guinness Storehouse (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - GALWAY
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a sljedeće godine za to postoji i razlog više: Galway zajedno s Rijekom dijeli titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.! Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE - KERRY
Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet dvorcu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK
Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, gdje ćemo otići na vožnju kočijama po području prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije (uključena ulaznica). Vožnja tradicionalnim kočijama omogućava najljepši doživljaj prekrasnog parka i jezera Killarney. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILDARE - DUBLIN
Doručak. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih jela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. A za željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn


Doplate po želji:
  • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
  • Doplata za 4 večere**: 490 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Dublin-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • prijevoz autobusom na turi po Irskoj prema programu
  • transfere od/do zračne luke u Dublinu
  • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski kuhani doručak):
    • 3 noćenja na području Dublina
    • 2 noćenja na području Galway/okrug Clare
    • 1 noćenje na području Kerryja
    • 1 noćenje na području Corka
  • ulaznice za:
    • Guinness Storehouse s degustacijom piva
    • Kylemore Abbey s parkom
    • Cliffs of Moher
    • Bunratty Castle i Folk Park
  • vožnju kočijama u:
    • NP Killarney
    • Rock of Cashel
  • pratitelja na putovanju
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne izlete
  • polazak iz drugih gradova
  • karte javnog prijevoza
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • **Večere u hotelima su odlične i preporučujemo ih, jer doplata na licu mjesta za večere puno je skuplja, kao
    i à la carte prehrana u restoranima u Irskoj. Paket večera uključuje 4 večere, od 2.-5. dana, bez Dublina.
    Večere su iskalkulirane za minimum od 20 prijavljenih, u suprotnom cijena će biti viša.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 25

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.