Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MADRID - NOVA GODINA - PROGRAM 1
Opis i cijene  
PAL

Objavljeno: 10.11.2023. / Ažurirano: 22.12.2023.
 

Termin putovanja: 
30.12.2023. - 02.01.2024. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – MADRID
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova te prijava na let za Madrid posebnim charter zrakoplovom. Po dolasku u Madrid slijedi panoramski razgled „kraljevskog grada“ uz pratnju voditelja putovanja: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. Po završetku panoramskog razgleda grada odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova. Preporučamo večeru u nekom od odličnih restorana, Madrid je pravi „kulinarski raj“, grad s najviše restorana i barova po glavi stanovnika. Prošetajte predivnim malim trgovima s terasama kafića na kojima možete kušati popularno piće sangria, uz sendvič „bocadillo“, ili tradicionalna jela poput paelle, gazpacha, tortille... Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: MADRID
Nakon doručka odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom u pješački razgled starog dijela Madrida: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente i Teatro Real – Plaza de la Vila i Plaza Mayor - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado. Poslijepodne, preporučamo odlazak javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča do „muzejskog trokuta“: Prado koji se ubraja među najbogatije svjetske muzeje, s najboljom svjetskom zbirkom djela slavnih španjolskih umjetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murilo. Zatim, tu je i Centro del arte Reina Sofia” - sa stalnom postavom djela slikara Miró, Dalí, gdje se nalazi slavna Picassova “Guernica», te posjet Kraljevskoj palači iz 18 st., jednoj od najbolje očuvanih u Evropi, simbolu Madrida, gdje se održavaju najznačajnije kraljevske ceremonije: audijencije, gala večere, potpisivanje ugovora, primanje ambasadora. Povratak u hotel te priprema za novogodišnju noć uz doček na nekom od poznatih madridskih trgova, ili nekoj od taverni ili taperija. Preporučamo doček na Puerta del Sol uz klasični španjolski doček Nove Godine uz 12 grozdova. Noćenje.

SRETNA NOVA 2024. GODINA!

3. dan: MADRID
Doručak u hotelu. Slobodan dan za individualne programe i aktivnosti te upoznavanje s gradom. Predlažemo odlazak u glavni gradski park Retiro, u čijem se središtu nalazi jezero, koje ljeti stanovnici Madrida koriste za plovidbu malim čamcima. U parku se nalaze, između ostalog, velebni spomenik Alfonsa XII te dvije prekrasne palače, Palacio de Velasquez i Palacio de Cristal (Kristalna palača). U večernjim satima predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi jer kad ste u Madridu morate probati tapase. Radi se o nizu manjih jela, zapravo zalogaja, koje ponekad dobijete i besplatno kad naručite piće, a sve kako biste više ostali u lokalu i dulje pili. Najbolje ulice za tapase su Cava Baja i Cava Alta gdje su nanizani kafići i restorani, idealni za uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Posjetiti Španjolsku bez da ste osjetili duh tradicionalne glazbe i pogledali ples flamenca bila bi prava šteta, stoga vam predlažemo odlazak na najbolji flamenco show u gradu, u restoranu/klubu Cardamomo (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

4. dan: MADRID - fakultativni izlet TOLEDO – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ćemo ostaviti u za to namijenjenu prostoriju u hotelu do polaska transfera za zračnu luku. Slobodan ostatak dana za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Gran Via, za obilazak stadiona Santiago Bernabeu, nogometnog hrama čuvenog kraljevskog kluba Real Madrid ili za osobne programe. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Prvo ćemo otići na vidikovac Mirador del Valle odnosno Mirador de Toledo, odakle se pruža fantastičan pogled na sam grad, zatim po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (uključena ulaznica - u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Povratak u Madrid. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Madrid te prijava na izravan charter let za Zagrebi. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.
 


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
30.12.2023. - 02.01.2024. 829 € / 6.246,10 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 220 € / 1.657,59 kn

Popusti:
  • 10% za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Madrid – Zagreb
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Madridu
  • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
  • panoramski i pješački obilazak grada s voditeljem putovanja
  • vanjske razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
Fakultativni izleti:
(min. 15 prijavljenih putnika)
  • izlet Toledo: 80 € / 602,76 kn (odrasli); 65 € / 489,74 kn (djeca do 12 god.)
    • Uključen lokalni vodič u Toledu, ulaznice za Katedralu i crkvu sv. Tome te voditelj putovanja
  • Flamenco show: 45 € / 339,05 kn
    • Uključeno piće dobrodošlice i flamenco show s 8 izvođača. (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
Informativne cijene ulaznica:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Centro del arte „Reina Sofia“: 12 €
  • Muzej Prado: 15 €
  • Museo Thyssen y Bornemisza: 13 €
  • Kraljevska palača: 12 €
  • Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Neslužbeni red letova:
  • 30.12.2023. ZAGREB MADRID 08:00  10:55
  • 02.01.2024. MADRID ZAGREB 18:00  20:45

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 80

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.