Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AZORI I LISABON
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

 
PAL
 

Objavljeno: 27.11.2021. / Ažurirano: 23.03.2022.


Termini putovanja:
26.08. - 02.09.2022.
 
1. dan:  ZAGREB – LISABON –  PONTA DELGADA (otok SÃO MIGUEL)
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 13.25 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Ponta Delgadu (otok São Miguel) predviđen je u 17.05 sati na liniji TP1863 (TAP Portugal). Po dolasku u Ponta Delgadu u 18.25 sati po lokalnom vremenu, slijedi transfer do hotela i smještaj. Večera u hotelu i noćenje. kojeg je užitak uživati u pogledu na zalazak sunca. Noćenje u hotelu.

2. dan: SÃO MIGUEL (promatranje kitova i dupina – PONTA DELGADA)
Doručak. Transfer do marine u Ponta Delgadu odakle kreće uzbudljiva potraga za dupinima i kitovima. U vodama oko Azora cijele godine obitavaju gotovo 24 vrste kitova, dupina i pliskavica. Uz pomoć vještih skipera, izviđača i biologa uputit ćemo se na lokacije na kojima je najveća vjerojatnost da ćete uživati u pogledu na plave kitove, kitove ubojice ili atlantske, pjegave dupine. (Izlet ovisi o vremenskim prilikama i lokacijama na kojima borave sisavci.) Ručak u restoranu te pješački razgled Ponta Delgade, administrativnog središta otočja. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: SÃO MIGUEL (nacionalni parkovi SETE CIDEDES – JEZERA FOGO)
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet s mnoštvom lokaliteta prirodne ljepote koje pruža otok. Kraće zaustavljanje na vidikovcu Vista do Rei (Kraljev pogled) s prekrasnim pogledom na krajolik. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima, smještenog u centru vulkanskog kratera. Slobodno vrijeme za šetnju oko dva jezera ili samo uživanje uz kavu. Nastavak vožnje uz mjesta Mosteiros i Bretanha uz stanku za ručak u tipičnom restoranu s lokalnom kuhinjom (samoposluživanje). Poslijepodne nastavak vožnje prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. U nastavku posjet plantaži ananasa  te povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: SÃO MIGUEL (dolina FURNAS)
Doručak. Današnji razgled započet ćemo panoramskom vožnjom južnom obalom otoka i obilaskom najstarijeg, administrativnog središta otoka, Vila Franca do Campo. Nastavljamo prema dolini Furnas na istočnom dijelu otoka, a koja se sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom, smatra vulkanski najaktivnijim dijelom otoka. Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Vulkanske pećnice, fumarole već su generacijama izbušene na najtoplijem dijelu tla nazvanom caldeiras, na obali jezera, zapravo potopljenom grotlu vulkana. Za ručak će biti poslužena Cozida das Caldeiras, obrok kuhan na pari. Poslije ručka posjetit ćemo poznati botanički park Terra Nostra, s botaničkim zbirkama sa svih strana svijeta, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, u kojem ćete imati priliku okupati se. Slijedi odlazak na sjevernu obalu, posjet jedinstvenoj plantaži i tvornici čaja Gorreana u kojoj se koriste starinski strojevi. Kušanje čaja. Na povratku kratko zaustavljanje na vidikovcu Santa Iria. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: otok SÃO MIGUEL - otok TERCEIRA (ANGRA DO HEROISMO)
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Ponta Delgada. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za otok Terceiru u 14.20 sati na liniji SP404 (Azores Airlines). Dolazak na Terceru predviđen je u 15.05 sati. Slijedi trosatni, pješački razgled Angra do Heroísma, najvećeg grada na otoku, koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička rješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Po završetku razgleda slijedi transfer do hotela u Angra do Heroísmu i smještaj. Večera u hotelu i noćenje.

6. dan: TERCEIRA
Doručak. Cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, započet ćemo na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Razgled i ručak u restoranu gdje ćete probati tradicionalni juneći gulaš (alcatra) pripravljen u glinenim posudama. Nakon ručka slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogled na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: TERCEIRA – LISABON
Doručak i slobodno jutro do transfera u zračnu luku. Slijedi let za Lisabon na liniji TP1824 (TAP Portugal) u 13.40 s predviđenim slijetanjem u Lisabon u 16.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. U večernjim satima predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u poznate četvrti Bairro Alto i Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.35 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.40 sati po lokalnom vremenu.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENPU ARANŽMANA PO OSOBI: 400 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
26.08. - 02.09.2022. 13.080 kn / 1.736 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn / 344 €

Popusti:
  • za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10%
  • za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%
Doplate:
  • boravišna pristojba: 2 EUR (po osobi/noćenju; plaćanje na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Sao Miguel i Terceira – Lisabon – Zagreb
  • prijevoz zrakoplovom na unutarnjem letu Sao Miguel – Terceira na Azorima
  • zrakoplovne pristojbe
  • 4 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na otoku Sao Miguel
  • 2 noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na otoku Terceira
  • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Lisabonu
  • dvije večere u hotelu i četiri ručka u lokalnim restoranima (uključeno piće) na Azorima
  • transfere i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku u toku razgleda
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • troškove osobnih narudžbi
  • turističke pristojbe

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.