Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
BORDEAUX - NOVA GODINA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA

Objavljeno: 26.10.2018.

Nica – Carcassonne – Bordeaux – Arcachon – Lege Cap Ferrat – Saint Emilion – Biarritz – Bayonne – St. Jean de Luz – Aix-en-Provence

Svjetska prijestolnica vina, grad koji Francuzi obožavaju, nova je hit destinacija na turističkoj karti Francuske, odnosno Europe. Grad koji je nekoć bio poznat pod imenom „Uspavana ljepotica“ davno je to prestao biti. Danas je Bordeaux moderan, chic i živahan grad koji osvaja elegancijom, otmjenošću i joie de vivre!

Termini putovanja:
27.12.2018. - 02.01.2019.

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 4:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 5:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad Ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Azurnu obalu u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet Nici, glavnom gradu regije i petim najvećim gradom u Francuskoj, od 19. st. mjestom u koje ljudi dolaze upijati sunce kroz cijelu godinu, a izuzetna klima, toplina i svjetlost privlače umjetnike kao i hedoniste već dva stoljeća... Panoramska vožnja gradom i šetnja njezinim najljepšim dijelom – starim gradom, slikovitom četvrti obojanom u fasade pastelnih boja, po ozračju pomalo „talijanskom“ dijelu grada gdje ćete osjetiti duh Nice u potpunosti. Smještaj u hotel na području Nice/Cannesa. Noćenje.

2. dan: NICA – CARCASSONNE – BORDEAUX
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz južnu Provansu preko Montpelliera, uz usputna zaustavljanja radi odmora. Putem do Bordeauxa posjetit ćemo slikoviti, srednjovjekovni grad Carcassone, koji je pod zaštitom UNESCO-a zajedno s katedralom St. Nazaire. Utvrda potječe iz 13. Stoljeća, kad je kralj Luj IX. započeo njezinu gradnju. Po dolasku obilazak stare jezgre grada, prepoznatljive po gradskim bedemima i kulama. Nastavak vožnje prema Bordeauxu, smještenom na rijeci Garonne. Po dolasku u kasnim večernjim satima prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: BORDEAUX – ARCACHON – LEGE CAP FERRET – BORDEAUX
Doručak. Odlazak u razgled svjetske prijestolnice vina – što Bordeaux zaista jest. Bordeaux je posljednjih godina oživio iz zimskog sna u kojem se nalazio (zvali su ga „Uspavana ljepotica“) i doživio da ga se proglašava najelegantnijim i najotmjenijim francuskim gradom. Pola grada se nalazi na popisu UNESCO-a što ga čini najvećim zaštićenim urbanim područjem. Razgled središta grada: Place de la Comedie, esplanada Quinconces - Quartier des Chartrons – gotička katedrala St. Andre iz 13.-15. stoljeća, pod zaštitom UNESCO-a – Musee d'Aquitaine – kazalište – Burza. U nastavku dana odvest ćemo se do zaljeva Arcachon gdje se nalazi istoimeni gradić u kojem se nalazi najveća dina u Europi, Dune du Pilat: dužinom od 3 km, širinom od 500 m i visinom do 120 m podsjeća na pustinju manjih razmjera! Posjetit ćemo i ribarsko selo Lege Cap Ferret kako bismo degustirali tamošnje, svjetski poznate kamenice (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BORDEAUX – SAINT EMILION – BORDEAUX
Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se u posjet prekrasnom Saint-Emilionu, gradiću smještenom usred vinograda koji pripadaju pokrajini Saint Emilion i mjestu gdje se proizvode vrhunska vina. Njegov se postanak veže uz samostan u gradiću, a posebno je zanimljiva crkva u stijeni, okrenuta prema glavnom trgu. Iznad grada nalazi se Donjon, gdje zasjeda vinsko bratstvo „Jurade“ i ocjenjuje mlada vina. U Saint Emilionu ćemo i mi otići na degustaciju vina (doplata prilikom rezervaciju aranžmana). Povratak u Bordeaux u podnevnim satima. Slobodno poslijepodne za uživanju u prekrasnom Bordeauxu. Svakako preporučujemo posjet najboljem svjetskom muzeju vina, impresivno arhitektonskom remek-djelu La Cite du Vin, boravak u Bordeauxu to zahtijeva. I prošećite gradskim Triangle d' Or, srcem grada, koje okružuju tri bulevara, kao i četvrti St. Pierre za one koji vole kupovinu. Noćenje.

5. dan: BORDEAUX –BIARRITZ I ST. JEAN DE LUZ – BORDEAUX
Doručak. Izlet u Bayonne, St. Jean de Luz i Biarritz, gradiće smještene na Atlantskoj obali: Bayonne je glavni grad francuske Baskije, njegovo srce i duša, sa zanimljivom gotičkom katedralom. Šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme za kavu. Put nas dalje vodi u Biarritz, ekskluzivno i najljepše ljetovalište francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX. stoljeća. Po dolasku šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima čeka nas još jedan prekrasan baskijski gradić, St. Jean de Luz. Ovaj gradić, sa šarmantnom povijesnom jezgrom i najljepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, upriličio je vjenčanje Kralja Sunca Louisa XIV. sa španjolskom infantkinjom Marijom Terezom. U sretnome stapanju stilova koji odaju joie de vivre, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni ljetnikovci i vile. Povratak u Bordeaux u rane večernje sate. U večernjim satima odlazak s voditeljem putovanja u središte grada - organizacija i moguće održavanje dočeka Nove Godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda. Noćenje.

6. dan: BORDEAUX – AIX-EN-PROVENCE
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja preko Toulousea, Carcassonnea, Montpelliera i Nimesa prema negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Aix je do 15. st. bio glavni grad regije, a njegova dopadljivost i otmjenost razlog je što je Aix na glasu kao jedan od Francuzima najdražih gradova. Šetnja starom gradskom jezgrom pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau - Place Albertas - gradska vijećnica - katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vrijeme za večeru, smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: AIX-EN-PROVENCE – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Hrvatskoj preko Francuske i Italije uz usputna, potrebna stajanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.
 

 
POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja  Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata za jednokrevetnu sobu
27.12.2018. - 02.01.2019. 3.990 1.950


Doplate po želji:
  • posjet vinskom podrumu i degustacija vina: 150 kn
  • degustacija kamenica: 150 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom:
    • 1 noćenje na Azurnoj obali (područje Cannes/Nica)
    • 4 noćenja s doručkom u Bordeauxu
    • 1 noćenje na području Aix-en-Provence
  • sve razglede i izlete prema programu
  • boravišnu pristojbu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomena:
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
  • Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.