Opći uvjeti putovanja
Putno osiguranje - online
HRVATSKA
online rezervacije
MEDITERAN 2018
Krstarenja Jadranom 2019
ZIMA 2018/2019
Božić i Nova Godina 2018/19
Europa - autobusom
Europa - avionom
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenja Europa
Krstarenja Azija i Indijski Ocean
Transkontinentalna krstarenja
Krstarenja Kanarski otoci
Krstarenja Karibi, Sjeverna i Južna Amerika
Krstarenja Australija i Novi Zeland
SKIJANJE - 2018/2019
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Luksuzna krstarenja rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Putovanja oko svijeta
Avanturistička putovanja
AVIO KARTE - AKCIJE
Pošalji upit 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ALGARVE I LISABON - PROGRAM 1 - NOVA GODINA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 04.08.2017.

Lisabon – Lagos – Sagres – Silves – Faro – Olhao – Tavira

Termin putovanja:
29.12.2017. - 02.01.2018. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – PORTO – LISABON – ALGARVE
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Lisabon s međuslijetanjem u Porto u 08:15 sati. Po dolasku u Lisabon (predviđeno vrijeme u 12.00 sati) ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji Algarve kroz pokrajinu Alentejo, na krajnjem jugu Portugala s usputnim tehničkim pauzama. Dolazak u regiju u kasnim poslijepodnevnim satima. Iz ove su regije u 15. st. Portugalci isplovljavali na svoja epska putovanja koja su ih vodila k otkrivanju novih kultura i novih naroda. Danas je to regija koja je najpoznatija i najposjećenija regija za odmor ne samo Porgugalcima već i mnogim drugima – Algarve je omiljeno mjesto za život Englezima u umirovljeničkim danima, a razvojem turizma, gradnjom luksuznih hotela i luksuznih golf terena i igrališta, Algarve je postao destinacija koja ravnopravno stoji uz Azurnu obalu ili Palma de Mallorcu. Smještaj u hotel na potezu Lagos – Vilamoura. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: ALGARVE/CJELODNEVNI IZLET: SAGRES – LAGOS – SILVES
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po obali s lokalnim vodičem. Prva postaja na izletu je Sagres i rt Sv. Vincenta, najjužnija točka Portugala odnosno krajnja jugozapadna europska kontinentalna točka. Sveti Vincent je bio španjolski propovjednik kojeg su ubili Rimljani 304. g.n.e. Legenda kaže da je njegovo tijelo na splavi stiglo do današnjeg rta koji nosi njegovo ime praćeno gavranima (a moguće je da su bile i vrane) pa otuda rtu ime. Sveti je Vincent inače zaštitnik grada Lisabona (gavran se nalazi na grbu grada). U Sagresu se nalazila pomorska škola koju je osnovao Henrik Moreplovac u 15. st. koja je bila specijalizirana za kartografiju, astronomiju i brodogradnju. Kraj Sagresa je Henrik Moreplovac imao i svoj dom, a govori se da je i u svjetioniku na rtu sv. Vincenta boravio. Nakon Sagresa nastavljamo put prema Lagosu, drevnom pomorskom gradiću koji je slavni princ Henrik Moreplovac zvao svojim domom i otkuda je slao prve brodove u ekspedicije prema Maroku i Africi počevši s 1415. godinom. Lagos je bio glavni grad pokrajine Algarve od 1576. - 1755. kad je razorni zemljotres skoro sravnio mjesto sa zemljom, nakon njega preživjele su samo gradske zidine i tlocrt grada. Danas Lagos ima otprilike 22,000 stanovnika i poznat je kao turističko mjesto s nekim od najljepših plaža u regiji. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazimo u Silves, jedno od najljepših malenih mjesta u pokrajini. Nekoć glavni grad arapskog Algarvea s prekrasnim maurskim dvorcem na vrhu mjesta, Silves je bio naseljen već u 4. st. pr. Krista i bio prijestolnica za vrijeme invazije Arapa. Povratak u Portimao u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera u hotelu i slobodna večer za osobne programe.

3. dan: ALGARVE/CJELODNEVNI IZLET: FARO – OLHAO – TAVIRA
Doručak. Odlazak s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja na još jedan cjelodnevni izlet po obali južnog Portugala. Prvo posjećujemo glavni grad regije, Faro. Kao trgovačko središte Faro su već stvarali i Feničani i Kartažani, ali važna je luka postao za vrijeme Rimljana koji su ga zvali Ossonoba. Arapi su od njega stvorili kulturno središte regije, kažu da ime Faro duguje Arapu Saidu ben Harunu. Kao i Lagos 1755. godine mjesto je doživjelo jaki zemljotres i većina je današnjih građevina u gradu iz dobi poslije zemljotresa. Danas je Faro glavni grad regije i broji oko 70,000 stanovnika, a veliko je preuređenje doživio za EURO 2004. godine. Poslije obilaska Fara i slobodnog vremena u središtu grada nastavljamo prema mjestu Olhao, najvećoj ribarskoj luci u Algarveu nastaloj u 14. stoljeću, a danas se u njemu nalazi najveća tržnica riba u regiji. Za kraj dana posjećujemo Taviru,  jedno od najpopularnijih mjesta na obali, na mjestu gdje rijeka Gilao utječe u Atlantik. Tavira je nastala još u 8. stoljeću prije Krista, a grad su učvrstili u zidine Arapi u 8. stoljeću nove ere. Kroz godine razvoja mjesta Tavira je bila poznata po izradi tepiha, pa po ribarstvu, a danas je najpoznatije kao mjesto okruženo brojnim ekskluzivnim golf klubovima i terenima. Povratak u hotel. Novogodišnja gala večera na osnovi buffeta i organizirani doček s cjelovečernom zabavom u hotelu. Iz hotela se pruža pogled na vatromet koji se svake godine organizira na plaži La Rocha, a oni koji budu željeli gledati na plaži, nije im daleko jer se hotel nalazi preko puta. Noćenje.

4. dan: ALGARVE – LISABON    SRETNA NOVA GODINA!
Kasni doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema portugalskoj prijestolnici. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1.100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - Samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima, itd. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja u četvrti Chiado i Bairro Alto, moguć odlazak na fado (prijava prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

5. dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je oko 23:10 sati.
 CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.690 Kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn


Doplate:
 • zrakoplovne pristojbe: 890 kn
 • boravišna pristojba (plaćanje na licu mjesta): 1 EUR po osobi i noćenju
Doplate po želji:
 • polupansion (3 večere bez novogodišnje): 390 kn
 • novogodišnja večera (obvezna za goste koji uplate polupansion): 1.090 kn
 • soba s pogledom na more: 290 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom:
  • 3 noćenja u pokrajini Algarve (potez Lagos/Vilamoura)
  • 1 noćenje u Lisabonu
 • pratitelja na putovanju
 • turistički autobus tijekom cijele ture prema programu
 • transfer do zračne luke u Lisabonu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • službene vodiče u pokrajini Algarve
 • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju iz prosinca 2016. godine)
 •  
Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA:

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČUJEMO

ROVANIEMI - FINSKA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 2 dana
Datum: 15.12.2018.


BEJRUT
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Datum: 09.11.2018.


BEJRUT
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 05.10.; 20.11.2018.
08.01.; 19.02.; 19.04.; 21.06.2019.
GARANTIRANI POLAZAK!


ISLAND - PROGRAM 8
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Datum: 04.10.2018.
GARANTIRANI POLAZAK!


ST. PETERSBURG 
PROGRAM 2

Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 07.10.2018.


MAURICIJUS-BEACH STAY
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja; 10 noćenja
Datum: svakodnevni polasci
do 31.10.2018.

MSC ARMONIA - USA + KUBA
Mjesto polaska: Miami/USA
Trajanje: 8 dana
Polazak: 11.03.2019.
SAD - Belize - Meksiko - Kuba
Cijena krstarenja po osobi
već od: 2.504 kn


MSC ARMONIA - USA + KUBA
Mjesto polaska: Miami/USA
Trajanje: 8 dana
Polazak: 08.04.2019.
SAD - Honduras - Meksiko - Kuba
Cijena krstarenja po osobi
već od: 2.652 kn

COSTA MAGICA - KARIBI
Mjesto polaska: Guadeloupe/Antili
Trajanje: 15 dana
Polazak: 14.12.2018.
Cijena krstarenja po osobi
već od: 2.272 kn