Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2022.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
EGIPAT - KRSTARENJE NILOM I KAIRO - PROGRAM 3
Opis i cijene  
AZ


Objavljeno: 29.10.2021. / Ažurirano 08.12.2021.
 
Termini putovanja:
02.01. – 10.01.2022. - RASPRODANO!!
 
1. dan: ZAGREB - KAIRO   
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) u 20.15h. Po dolasku u Istanbul oko 00,30h, nastavak puta za Kairo u 01,30h. Nakon slijetanja u Kairo oko 02.40h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje. 

2. dan: KAIRO i PIRAMIDE
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista). Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. U večernjim satima transfer do željezničke stanice te ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.

3. dan: KAIRO - ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima moguća vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra. Večera i noćenje na brodu.  

4. dan: ASUAN – KOM OMBO – EDFU  
Nakon doručka slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Haroerisu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

5. dan: EDFU - LUKSOR – DOLINA KRALJEVA
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Slijedi plovidba do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Posjet hramu u Luksoru. Večera i noćenje.

6. dan: LUKSOR - KAIRO
Doručak. Odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Ručak. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Transfer do željezničke stanice te ukrcaj na vlak za Kairo.  Večera i noćenje u vlaku. 

7. dan: KAIRO
Doručak u vlaku. Dolazak u Kairo te odlazak u koptski, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nastavak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: KAIRO – ALEKSANDRIJA - KAIRO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Aleksandrije. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom. Grad je kao sjedište Ptolemejevića, koji su tad vladali Egiptom, brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Grad je poznat po staroj i novoj Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, kao i po svom svjetioniku (jedno od sedam čuda antičkog svijeta). Povratak u hotel, večera i noćenje. 

9. dan: KAIRO – ZAGREB
Raniji doručak. Slijedi transfer do zračne luke i nakon obavljenih formalnosti, povratni let za Zagreb 09.30 h preko Istanbula. Dolazak u Zagreb oko 19.20h.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
02.01. – 10.01.2022. 9.980
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 1.690 kn

Doplate:
 • viza: 230 kn
 • obavezna doplata za napojnice 40 USD (plaćanje na licu mjesta)
Fakultativni izleti:
(plaćanje na licu mjesta)
 • Abu Simbel 120 EUR
 • Nubijsko selo 35 EUR
 • Hram Philae 35 eur
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 23kg)
 • vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja i pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 3 polupansiona u hotelu 5* u Kairu
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • 2 polupansiona u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćnih vožnji vlakom
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom (free wi-fi)
 • razglede i ulaznice prema programu
 • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje

COVID-19 INFORMACIJE:

Ulaz u Egipat dopušten je bez karantene i bez predočenja negativnog rezultata PCR testa:
- osobama koje posjeduju EU COVID digitalni certifikat o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 na engleskom jeziku, a od primitka posljednja doze proteklo je najmanje 14 dana te mora sadržavati sljedeće podatke: ime putnika, datum rođenja , jedinstveni certifikat identifikatora, QR kod, naziv vrste cjepiva i potvrdu o primitku obje doze cjepiva (ili 1 doze u slučaju cjepiva Janssen – Johnson & Johnson) i datum primitka posljednje doze.

Putnici koji nemaju EU digitalni certifikat o cijepljenju moraju predati negativan PCR COVID-19 test pri prelasku granice u Egiptu (PCR test obavljen 72 sata ili manje prije dolaska u Egipat (djeca mlađa od 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).
Potvrda mora biti u pisanom obliku i izdana na engleskom ili arapskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, datum i vrijeme testiranja, identifikaciju ili podatke i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koja je obavila testiranje (izvorni pečat u boji također je obavezan - digitalni potpis laboratorija ne zadovoljava uvjete), tehnika koja se koristi za izvođenje testa i negativan rezultat testa.
Putnici koji slijeću u zračne luke Hurghada i Sharm El Sheikh mogu besplatno obaviti PCR (RT-PCR) COVID-19 test u zračnoj luci (testiranje provodi Ministarstvo zdravlja Egipta). Nakon PCR testa, putnici mogu napustiti zračnu luku i otići u rezervirani hotel (u slučaju duljeg čekanja u zračnoj luci, grupni transfer nije moguć - za putnike možemo organizirati samostalni individualni prijevoz), gdje će biti u samoizolaciji u sobi do rezultata testa. Piće i hrana se konzumiraju u sobi te se hotelske usluge ne mogu koristiti za to vrijeme.
Svi putnici moraju ispuniti obrazac Zdravstvene deklaracije, koji predaju medicinskom osoblju u zračnoj luci po dolasku u Hurgadu.


Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 166 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO

LISABON - 4 DANA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2022.: 14.08., 21.09., 26.10.


ISTANBUL DELUXE
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2022.: 11.08. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.10.2022.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.06.2022.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.