Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KANARSKI OTOCI - LANZAROTE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 26.10.2023. / Ažurirano: 12.02.2024.

 
Termini putovanja:
17.02. - 24.02.2024. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – LANZAROTE
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Lanzarote (Kanarski otoci) u u 18.35 sati na liniji FR9855 (Ryanair). Po dolasku u 22.20 sati, slijedi transfer od zračne luke do hotela 4* na području Puerto del Carmen. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LANZAROTE - fakultativni izlet NACIONALNI PARK TIMANFAYA i JUŽNI DIO OTOKA LANZAROTE
Nakon doručka slobodan dan ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Nacionalnog parka Timanfaya i južnog dijela otoka Lanzarote. Izlet započinjemo rutom prema jugu otoka koja prolazi kroz grad Uga i dovodi nas do „pustinjskog“ krajolika vatrenih planina Montañas del Fuego. Zaustavit ćemo se na jednom od rančeva s devama gdje ćete, po želji, imati mogućnost jahanja na devama. Nastavljamo potom između vulkanskih predjela kako bismo posjetili Nacionalni park Timanfaya koji zauzima područje od oko 50 kvadratnih kilometara i u potpunosti se sastoji od crvenkastog vulkanskog tla koje najviše podsjeća na površinu Marsa. Najpoznatiji dio parka su Vatrene Planine koje su proglašene “mjestom izuzetne prirodne ljepote”, a koje su bile središte vulkanske katastrofe koja se dogodila prije nešto više od 250 godina. Erupcija Vatrenih Planina je trajala cijelih 6 godina (1730 – 1736), a užarena lava je prekrila cijela sela i plodnu zemlju od koje su poljoprivrednici živjeli i pretvorila je crvenu pustoš. Ovaj dio otoka je danas turistička atrakcija poznata po svom marsovskom krajoliku, rijetkim biljnim vrstama koje ovdje uspijevaju i vrelom tlu. Temperature samo par metara ispod površine zemlje Nacionalnog parka Timanfaya dosežu čak do 600 °C.  Zatim krećemo prema južnoj obali kako bismo se divili “Obali lave”, koja uključuje panoramski pogled na Las Salinas del Janubio, prikaz drevne gospodarske aktivnosti otoka - skupljanje soli te prirodni rezervat El Golfo, plažu s crnim oblutcima i smaragdno zelenim jezerom Lago Verde. Ovo je mjesto gdje su vulkanske erupcije napravile golemi krater koji se ponovno napunio morskom vodom i poprimio nevjerojatnu smaragdno zelenu boju. Nakon ručka posjetit ćemo vinograde La Geria, karakteristične za Lanzarote koji su primjer prilagodbe i korištenja jedinstvenog terena u svijetu gdje loza raste u rupama (geria) zaštićena od vjetra polukružnim suhozidima. Posjetit ćemo tipičnu vinariju ovog područja te degustirati lokalna vina. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LANZAROTE - fakultativni izlet PAPAGAYO PLAŽE KATAMARANOM
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili odlazak na fakultativni izlet katamaranom na plaže Papagayo.
Zaplovite katamaranom uz obalu Costa de Papagayo. Probajte tradicionalnu španjolsku paellu za ručak, uživajte u mojitu dobrodošlice, okušajte se u zabavnim vodenim sportovima i poslužite se pićem iz otvorenog bara na katamaranu. Transfer iz hotela u jutarnjim satima i ukrcaj u katamaran luci u Puerto del Carmenu. Iskusna posada će vas dočekati koktelom dobrodošlice, a potom ćete zaploviti do krajnje južne točke otoka Lanzarote, do obala Costa de Papagayo sa zlatnim pješčanim plažama s kristalno čistim morem i još uvijek netaknutim prirodnim okolišem. Ovdje ćemo baciti sidro i uživati u slobodnom vremenu za upijanje sunca i isprobavanje brojnih vodenih sportova koji se nude. Tijekom dana očekuje vas i ukusan ručak na brodu koji se sastoji od tradicionalne španjolske paelle, tjestenine i umaka od rajčice te svježeg voća. Opustite se na brodu dok plovimo natrag u luku i uživajte u predivnim kanarskim vizurama. Po dolasku, transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan: LANZAROTE – fakultativni izlet VULKAN MONTE DE LA CORONA i LITICE FAMARA
Doručak u hotelu. Slobodan ili predlažemo poludnevni izlet odnosno trekking (cca 9 km ukupno) po sjevernom dijelu otoka Lanzarote gdje ćemo proći dva zaštićena Parka prirode, vulkan Monte de la Corona i litice Famara unutar Parka prirode Archipielago Chinijo. Trekking rutu započinjemo u gradiću Ye odakle se penjemo prema krateru vulkana La Corona. Tijekom šetnje možete uživati u prekrasnim pogledima na vinograde i spektakularne tokove lave poznate kao "malpais" s ogromnim bazaltnim blokovima koji se protežu do smaragdne obale s bijelim pijeskom. Nakon razgleda kratera, staza nas vodi oko istočne strane La Corone gdje ćemo vidjeti tok lave dug 7,6 km, a posljednjih 1,6 km ovog toka lave nalazi se pod morem jer se erupcija ovog vulkana dogodila tijekom posljednjeg ledenog doba kada je razina mora bila 90 m niža nego danas. Kasnije će ruta ići uz najviši dio litica Famara . Ove litice su pravo čudo prirode jer se iz mora uzdiže ogroman kameni zid visok više od 500 m i 22 km duž sjeverozapadne obale. Tijekom šetnje rubom središnjeg dijela litice moći ćete uživati u fantastičnim pogledima na arhipelag Chinijo, skupinu otočića koji se nalazi na sjeveru Lanzarotea, a također nedaleko od mjesta gdje se nalazimo, vidjet ćemo najvišu točku Lanzarote, Peñas del Chache sa 670m. Zbog nadmorske visine i utjecaja pasata tijekom ovog dijela pješačenja, vidjet ćemo jedno od prirodnih područja s velikom raznolikošću vulkanske flore, ali i ptičjeg svijeta. Po završetku trekkinga povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

5. dan: LANZAROTE
Doručak u hotelu. Slobodan dan za uživanje u samostalnom istraživanju otoka, boravak uz bazen ili plažu ili pak uživanje u vodenim sportovima, kupovini suvenira ili slično. Večera u hotelu. Noćenje.

6  dan: LANZAROTE – fakultativni izlet OTOK LA GRACIOSA
Doručak u hotelu. Danas vam predlažemo izlet brodom do susjednog arhipelaga Chinijo odnosno do otoka La Graciosa. Ovaj otočić sa svega 700 stanovnika udaljen je od Lanzarotea otprilike dvadesetak minuta plovidbe trajektom. La Graciosa je poznata po svojim prirodnim ljepotama i bijelim pješčanim plažama, te je popularno odredište za ljubitelje prirode i ekološkog turizma. Neke od aktivnosti u kojima možete uživati ​​na La Graciosi uključuju planinarenje, vožnju biciklom, ronjenje, promatranje ptica i opuštanje na prekrasnim plažama. El Parque Natural del Archipiélago Chinijo, koji uključuje i otok La Graciosa, zaštićeno je područje koje nudi priliku za istraživanje jedinstvene flore i faune regije. Po dolasku na otok slijedi obilazak glavnog otočnog središta Caleta de Sebo koji je jedino naseljeno mjesto na La Graciosi i središte je života na otoku. Gradić isprepleten uskim kamenim uličicama odiše mirnom i opuštenom atmosferom, a vidjet ćemo između ostalog i crkvu Gospe od Karmen ili kako je lokalno stanovništvo naziva Gospa od mora, zatim malu ribarsku luku, prekrasne plaže, a za ručak (uključen) imat ćete priliku isprobati i lokalnu kuhinju. U poslijepodnevnim satima povratak trajektom na Lanzarote te transfer do hotela. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: LANZAROTE
Doručak. Slobodan dan za istraživanje otoka. Predlažemo samostalni odlazak do najvećeg grada na otoku. Arrecife je glavni grad kanarskog otoka Lanzarote a ime je dobio po poznatom morskom grebenu. Preporučujemo posjet slanoj  laguni u centru grada, koju okružuju ribarske kuće – El Charco se San Gines. Vrijedan posjeta je također grad San Jose, gdje se nalazi međunarodni muzej suvremene umjetnosti te arheološki muzej San Gabriel. Večera i noćenje u hotelu.

8. dan: LANZAROTE – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer u zračnu luku. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 12.20 sati na liniji FR9854 (Ryanair). Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.50 sati po hrvatskom vremenu.
 


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi već od
17.02. - 24.02.2024. 1.449 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 340 €


Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Lanzarote – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija ne većih od 40 cm x 20 cm x 25 cm. To može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop.)
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • 7 polupansiona u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • policu putnog osiguranja
 • osobnu potrošnju
Fakultativni izleti:
 • Nacionalni park Timanfaya i južni dio otoka Lanzarote (trajanje izleta 7 – 8 sati): 110 € . Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice i ručak.
 • Papagayo plaže katamaranom (trajanje izleta 7 – 8 sati): 105 €. Uključen prijevoz autobusom do pristaništa, katamaran, ručak (paella), otvoreni bar i oprema za vodene aktivnosti.
 • Vulkan Monte de la Corona i litice Famara (trajanje izleta 5 sati): 75 €. Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič i piknik (boca vode, voće i energetska pločica)
 • Otok La Graciosa (trajanje izleta 8 sati): 160 €. Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič i ručak u lokalnom restoranu.

Neslužebi red letova:
Ryanair
17.02.2024. ZAGREB LANZAROTE 18:35 22:20
24.02.2024. LANZAROTE ZAGREB 12:20 17:50


Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice / osobne iskaznice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka koji je podložan procjeni voditelja putovanja.
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB) 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 31.07., 10.08., 26.08. 


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.:  01.08., 15.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.