Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
SKIJANJE SEZONA 2022/2023
USKRS 2022.
KRSTARENJA JADRANOM 2023.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AUSTRALIJA
Opis i cijene  
PAL

Objavljeno: 07.10.2022. / Ažurirano: 05.12.2022.
 

Melbourne – Alice Springs – Kings Canyon – Uluru/Ayers Rock – Cairns – Veliki koraljni greben – Sydney


Termin putovanja:
12.02. - 27.02.2023.


1. dan: ZAGREB – DOHA – MELBOURNE
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 10.35 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 17.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Melbourne u 20.50 sati na liniji QR904 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan: MELBOURNE
Dolazak u Melbourne predviđen je u 18.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: MELBOURNE
Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu, Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Melbourne Skydeck (ranije poznat kao Eureka Skydeck 88), na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: MELBOURNE - (fakultativni izlet PHILLIP ISLAND TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: MELBOURNE – ALICE SPRINGS – KINGS CANYON
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema Alice Springsu, gradu u središnjem dijelu Australije s otprilike 25 tisuća stanovnika koji leži na obroncima gorja MacDonnell, uz transkontinentalnu željezničku prugu i autocestu Stuart, koje povezuju Adelaide i Darwin. Po dolasku u Alice Springs nastavak puta prema Kings Canyonu koji je dio Nacionalnog parka Watarrka u pustinjskoj središnjoj Australiji. Okomite stijene (crveni pješčenjaci) Kings Canyona visoke su preko 100 metara, a dno klanca je sveto mjesto za Aboridžine. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati (ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings Canyon odlazak na šetnju uz potok (creek walk, cca. 1,5 km i traje cca. 1 sat) prema vidikovcu odakle se pruža prekrasan pogled na litice kanjona. Po završetku šetnje prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: KINGS CANYON – ULURU (AYERS ROCK)
Rani doručak u hotelu te polazak iz hotela već u 6.30 autobusom do tzv. Kings Canyon Rim Walk (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina. Nastavak puta predviđen je oko 10.30 sati prema Ayers Rocku odnosno Uluru – crvenom središtu Australije. Uluru je aboridžinski naziv za njima svetu monolitnu stijenu, a naziv Ayers Rock dao je 1873. godine William Gosse po premijeru Južne Australije Sir Henryju Ayersu. Po dolasku smještaj u hotel te kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu turu „Olgas“. Vožnja do gorja Olgas i nacionalnog parka Kata Tjuta u blizini najvećeg monolita Uluru, područja jedinstvene flore i faune. Dolazak u Walpa Gorge te šetnja kroz 36 kamenih formacija koje su se formirale milijunima godina. Dan ćemo privesti kraju fotografirajući boje monolita tijekom zalaska sunca uz čašu australskog vina i pokoji zalogaj. Tura završava oko 20 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: ULURU (AYERS ROCK)
Krećemo rano ujutro autobusom iz hotela neposredno prije svitanja i odlazimo do mjesta s kojeg ćemo promatrati izlazak sunca kako bi vidjeli kako tzv. 'Red Centre' odnosno pustinjsko srce Australije obasjavaju prve zrake jutarnjeg sunca. Vidjet ćemo kako se postupno mijenjaju boje stijene Uluru dok se na nebu polagano pomalja sunce. Povratak u hotel na doručak prije odlaska u obilazak podnožja stijene Uluru. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 metara. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Prošetat ćemo do potoka Mutitjulu te ponešto naučiti o flori, fauni i aboridžinskoj povijesti. Mogućnost i za posjet Kulturnom centru gdje možete pročitati Tjukurpu (aboridžinski zakon) ili kupiti neke lokalne aboridžinske umjetnine. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za odmor i samostalno istraživanje ovog jedinstvenog područja. U večernjim satima mogućnost odlaska na jedinstveno iskustvo večere u pustinji „A Night at Field of Light“. Noćenje.

8. dan: ULURU (AYERS ROCK) – CAIRNS
Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke Ayers Rock. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Cairns, grad na istočnoj obali australske države Queensland. Osnovan je 1876. godine, a danas ima oko 150.000 stanovnika te je vrlo popularno turističko središte radi svoje tropske klime i pristupa Velikom koraljnom grebenu, jednom od sedam prirodnih čuda svijeta. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

9. dan: CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: CAIRNS - (fakultativni izlet KURANDA TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: CAIRNS – SYDNEY
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney. Po slijetanju doček od strane lokalnog agenta i transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan: SYDNEY
Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: SYDNEY - (fakultativni izlet BLUE MOUNTAINS)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

14. dan: SIDNEY – (fakultativno BONDI PLAŽA)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i okolice. Za kraj boravka u Australiji predlažemo da provedete dan na najpoznatijoj australskoj plaži. Plaža Bondi udaljena je oko 7 kilometara od centra grada i najpopularnija je plaža u Sydneyu, ali i cijeloj Australiji. Do plaže Bondi možete doći regularnim vlakovima i autobusima. Osim izvrsnih valova za surfere, uz plažu se nalazi i bazen. Zanimljiv je jer se na tom mjestu nalazi preko 100 godina, te uz plaćanje ulaznice omogućen je ulaz u saunu. Na kraju dana uživajte u večeri u jednom od restorana na plaži i zalasku sunca na oceanu. Povratak u hotel. Noćenje.

15. dan: SYDNEY – DOHA
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Iskoristite zadnje sate u Sydneyu prije povratka kući za zadnju kupovinu, obilaske, razglede ili gastronomske užitke. U kasnim poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luk. Po dolasku slijedi prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 22 sata na liniji QR909 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

16. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu predviđen je u 4.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 8.05 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Očekivani dolazak u Zagreb u 11.55 sati.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 800 kn / 106,17 €
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
12.02. - 27.02.2023. 44.680 kn / 5.929,62 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 9.490 kn / 1.259,53 €

 
Doplate:
 • napojnice vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta): 70 EUR
Fakultativni izleti:
 • Melbourne: izlet na Philip Island 1.400 kn (185,81 €)
 • Cairns: izlet u Kurandu s ručkom 1.790 kn (237,57 €)
 • Sydney: cjelodnevni izlet Blue Mountains 1.300 kn (172,53 €)

Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Sydney –  Zagreb
 • unutarnji let Melbourne – Alice Springs
 • unutarnji let Ayers Rock/Uluru – Cairns
 • unutarnji let Cairns – Sydney
 • smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 13 noćenja s doručkom
 • transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
 • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • ručak tijekom izleta Veliki koraljni greben u Cairnsu
 • večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne pristojbe i poreze
 • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • vizu za Australiju
 • napojnice
 • dodatne usluge i fakultativne izlete
 • troškove osobne prirode
 • policu putnog osiguranja
 • osiguranje od otkaza putovanja

Neslužbeni red letova:
ZAGREB - DOHA 10:35 17:50
DOHA - MELBOURNE 20:50 18:25+1

 SYDNEY - DOHA  22:00 04:50+1
 DOHA - ZAGREB 08:05 11:55


COVID-19 INFORMACIJE:
Od 6. srpnja 2022. ukinute su sve mjere za ulazak u Australiju. Putnici više ne moraju predočiti potvrdu o cijepljenju ni pri ulasku, ni pri izlasku iz zemlje. Također više nije potrebno popunjavati niti digitalni zdravstveni obrazac. Od 9. rujna 2022. ukinuta je i obveza nošenja maski na letovima prema Australiji.
 
Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo
 • Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
 • Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje australske vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB
 
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


MALDIVI BEACH STAY
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Polasci 2023.: 18.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 10.01.2023.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.11.2022.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.11.2022.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.11.2022.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.11.2022.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.