Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AUSTRALIJA I NOVI ZELAND
Opis i cijene  
PAL

Objavljeno: 21.03.2024. / Ažurirano: 21.03.2024.
 
 

Termin putovanja:
23.11. - 15.12.2024.

1. dan: ZAGREB – DOHA – MELBOURNE
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 15.45 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.00 sata po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Melbourne u 1.35 sati na liniji QR988 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan: MELBOURNE
Dolazak u Melbourne predviđen je u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: MELBOURNE
Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu, Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Melbourne Skydeck (ranije poznat kao Eureka Skydeck 88), na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: MELBOURNE - (fakultativni izlet PHILLIP ISLAND TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: MELBOURNE – ALICE SPRINGS
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema Alice Springsu u 10.25 sati na liniji QF796 (Qantas) s predviđenim dolaskom u 11.45 sati po lokalnom vremenu. Alice Springs je grad u središnjem dijelu Australije s otprilike 25 tisuća stanovnika koji leži na obroncima gorja MacDonnell, uz transkontinentalnu željezničku prugu i autocestu Stuart, koje povezuju Adelaide i Darwin. Po dolasku u Alice Springs odlazak na razgled ovog nekadašnjeg rudarskog gradića, a danas glavnog ishodišnog centra za odlazak u istraživanje australske divljine. U pratnji lokalnog vozača/vodiča odlazak do  "Flying Doctor Service" gdje ćete saznati na koji način funkcionira centar  koji pruža pomoć  udaljenim naseljima. Posjetit ćete i School of the Air, gdje ćete se upoznati sa obrazovnim sustavom za djecu koja žive na najudaljenijim mjestima i seoskim gospodarstvima. Europljani su na ovo područje stigli 1872. godine, kada se aktivira postaja za telegrafsku liniju koja je bila u funkciji 60 godina, a potom je služila kao škola za aboridžinsku djecu. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

6. dan: ALICE SPRINGS – ULURU (AYERS ROCK)
Doručak i odjava iz hotela te polazak prema Ayers Rocku odnosno Uluru – crvenom središtu Australije. Uluru je aboridžinski naziv za njima svetu monolitnu stijenu, a naziv Ayers Rock dao je 1873. godine William Gosse po premijeru Južne Australije Sir Henryju Ayersu. Po dolasku smještaj u hotel te kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu turu „Olgas“. Vožnja do gorja Olgas i nacionalnog parka Kata Tjuta u blizini najvećeg monolita Uluru, područja jedinstvene flore i faune. Dolazak u Walpa Gorge te šetnja kroz 36 kamenih formacija koje su se formirale milijunima godina. Dan ćemo privesti kraju fotografirajući boje monolita tijekom zalaska sunca uz čašu australskog vina i pokoji zalogaj. Tura završava oko 20 sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: ULURU (AYERS ROCK)
Krećemo rano ujutro autobusom iz hotela neposredno prije svitanja i odlazimo do mjesta s kojeg ćemo promatrati izlazak sunca kako bi vidjeli kako tzv. 'Red Centre' odnosno pustinjsko srce Australije obasjavaju prve zrake jutarnjeg sunca. Vidjet ćemo kako se postupno mijenjaju boje stijene Uluru dok se na nebu polagano pomalja sunce. Povratak u hotel na doručak prije odlaska u obilazak podnožja stijene Uluru. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 metara. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Prošetat ćemo do potoka Mutitjulu te ponešto naučiti o flori, fauni i aboridžinskoj povijesti. Mogućnost i za posjet Kulturnom centru gdje možete pročitati Tjukurpu (aboridžinski zakon) ili kupiti neke lokalne aboridžinske umjetnine. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za odmor i samostalno istraživanje ovog jedinstvenog područja. U večernjim satima mogućnost odlaska na jedinstveno iskustvo večere u pustinji „A Night at Field of Light“. Noćenje.

8. dan: ULURU (AYERS ROCK) – CAIRNS
Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do zračne luke Ayers Rock. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Cairns u 10.15 sati na liniji QF1932 (Qantas) s predviđenim dolaskom u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Cairns je grad na istočnoj obali australske države Queensland osnovan 1876. godine, a danas ima oko 150.000 stanovnika te je vrlo popularno turističko središte radi svoje tropske klime i pristupa Velikom koraljnom grebenu, jednom od sedam prirodnih čuda svijeta. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

9. dan: CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: CAIRNS - (fakultativni izlet KURANDA TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: CAIRNS – SYDNEY
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney u 9.10 sati na liniji JQ953 (Jetstar) s predviđenim dolaskom u 13.05 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju doček od strane lokalnog agenta i transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon odmora u hotelu odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju najvećim australskim gradom i upijanje prvih dojmova ovog prekrasnog velegrada. Slobodno vrijeme za večeru u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan: SYDNEY
Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: SYDNEY - (fakultativni izlet BLUE MOUNTAINS)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

14. dan: SIDNEY – QUEENSTOWN
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer autobusom u zračnu luku Sydney te prijava na let za Queenstown (Novi Zeland) u 14.40 sati na liniji JQ223 (Jetstar). Po dolasku u 19.35 sati po lokalnom vremenu, nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, doček od strane predstavnika lokalnog agenta na Novom Zelandu te transfer autobusom do hotela u Queenstownu. Novi Zeland, zemlja koja oduzima dah svojom prirodnom ljepotom i jedinstvenim pejzažima, pravi je raj za istraživače, avanturiste, ljubitelje prirode i kulture. Smješten u jugozapadnom dijelu Tihog oceana, ovaj čarobni kutak svijeta poznat je po svojim zapanjujućim pejzažima koji variraju od zelenih, valovitih brežuljaka do dramatičnih planinskih lanaca, od mirnih, pješčanih plaža do divljih, nepristupačnih obala. Osim toga, geotermalna čuda, poput gejzira i termalnih izvora, dodaju čar ovom već impresivnom spektru prirodnih atrakcija. Prijava i smještaj u hotel. Slobodna večer te noćenje u hotelu.

15. dan: QUEENSTOWN – MILFORD SOUND – QUEENSTOWN
Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni izlet do fjorda Milford Sound smještenog u srcu Nacionalnog parka  Fjordland na Južnom otoku Novog Zelanda koji predstavlja jedno od najspektakularnijih prirodnih čuda svijeta. Na putu prema nacionalnom parku proći ćemo slikovitom dolinom Eglinton, s drevnom alpskom šumom i šikljajućim vodopadima i jednu od samo nekoliko cestovno dostupnih dolina ledenjaka na Novom Zelandu. Svakako iskoristite prilike za fotografiranje koje se nude uz Milford Road, poput zadivljujućih jezera Mirror Lakes, gdje se za mirnog dana okolni planinski lanci savršeno odražavaju u mirnim vodama, i Knobs Flat, gdje su ledenjaci urezali svoj trag na tlu. Fjord Milford Sound, okružen strmim liticama i bujnim zelenilom, nudi nezaboravno iskustvo za svakog posjetitelja, a krstarenje brodom kroz fjord pa sve do Tasmanskog mora, omogućit će vam da se divite i uživate u vodopadima koji se strmoglavo spuštaju niz stijene, susretu s divljim životinjama poput tuljana, pingvina, delfina i rijetkih vrsta ptica te uživate u pogledu na veličanstveni planinski vrh Mitre Peak koji se dramatično uzdiže do visine od 1692 metra nadmorske visine. Milford Sound je najpoznatija turistička atrakcija na Novom Zelandu koja se redovito pojavljuje na listama top turističkih atrakcija u svijetu. Tijekom krstarenja na brodu će biti poslužen piknik ručak (uključen u cijenu). Po završetku plovidbe, povratak autobusom u hotel u Queenstownu. Noćenje.

16. dan: QUEENSTOWN – ARROWTOWN – WALTER PEAK – QUEENSTOWN
Doručak u hotelu, a zatim krećemo na poludnevni izlet u povijesni grad Arrowtown. Iako površinom veći, zbog čega ga nazivaju i novozelandskim kopnom, Južni je otok dom samo četvrtini stanovnika Novog Zelanda. Početkom kolonizacije Južni je otok privukao većinu doseljenika zbog „zlatne groznice“. Tu zlatnu groznicu osjetit ćemo u Arrowtownu, starom „zlatnom“ centru koji je i danas sačuvao dio tog kolonijalnog šarma i karaktera. Sam grad nastao je uz rudnike zlata gdje se tisuće i tisuće ljudi naseljavalo u nadi da će pronaći vrijedan grumen. Nakon kraće šetnje kroz Arrowtown imat ćete i malo slobodnog vremena za šetnju ili shopping. Povratak u Queenstown te slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima oko 17h odlazimo na plovidbu čuvenim parobrodom TSS Earnslaw po jezeru Wakatipu do podnožja planine Walter Peak kako bi posjetili farmu Walter Peak High Country. Ovaj parobrod je u funkciji još od 1912. godine, a tijekom plovidbe s njega se pružaju nestvarni prizori na jezero Wakatipu i okolne planine. Po dolasku na Walter Peak čeka vas raskošna gurmanska večera s roštilja koju će pred vama pripremiti lokalni chef. Na jelovniku je veliki izbor lokalnih proizvoda i proizvoda iz drugih dijelova Novog Zelanda. Od sočnog mesa na roštilju do raznih svježih salata i povrća pa do ukusnih sireva s Novog Zelanda, a sve začinjeno desertom i vrućim šalicama kave i čaja. Nakon večere uživajte u predstavi koja pruža uvid u život na planinskoj seoskoj farmi. Tijekom povratne plovidbe parobrodom u Queenstown, opustite se uz koktel iz bara ili sudjelujte u veselom pjevanju uz pratnju domaćeg pijanista. Po pristanku u luku u Queenstownu, kraća šetnja do hotela. Noćenje.

17. dan: QUEENSTOWN – JEZERO WANAKA – LEDENJAK FRANZ JOSEF
Doručak i odjava iz hotela. Danas nas put vodi prema najpoznatijem ledenjaku Novog Zelanda – Franz Josef. Glečer se nalazi na zapadnoj obali Južnog otoka, dug je 12 km i dio je Nacionalnog parka Tai Poultini. Njemački istraživač Julius Von Haast dao mu je ime 1865. godine, no lokalno stanovništvo zvalo ga je Kā Roimata o Hine Hukatere prema maorskoj legendi koja se veže uz taj glečer. Ledenjak Franz Josef je 12 kilometara dugi ledenjak na zapadnoj obali južnog otoka, na Novom Zelandu i nalazi se na 300 metara nadmorske visine. Zajedno s još dva okolna ledenjaka, dio je UNESCO-ove Svjetske baštine. Ledenjak Franz Josef je u zadnjih 100 godina imao periode topljenja i povećanja, ali trenutačno je 2,5 kilometara kraći te je vrlo važna turistička atrakcija, jer ga godišnje posjeti oko 250 000 ljudi. No prije nego stignemo do malog sela koje se nalazi uz sam glečer uživat ćemo u prekrasnoj vožnji zapadnom obalom Južnog otoka. Na putu do jezera Wanaka proći ćemo uz jezero Hawea, rijeku Kawarau te istoimeni kanjon rijeke. Nastavljamo put preko prijevoja Haast (jednog od tri prijevoja preko južnih Alpa) te kroz Nacionalni park Mount Aspiring, a uživat ćete i u prekrasnim vizurama Tasmanovog mora. Prijava i smještaj u hotel u selu Franz Josef koje broji svega 400-njak stanovnika. Slobodan ostatak dana. Večera u hotelu. Noćenje.

18. dan: LEDENJAK FRANZ JOSEF – GREYMOUTH – CHRISTCHURCH (via TRANZALPINE VLAK)
Nakon doručka odjava iz hotela. Napuštamo Franz Josef i vozimo se prema malom mjestu Hokitika. Puno prije dolaska Europljana na Novi Zeland i zlatne groznice, maorsko stanovništvo već je tu pronašlo tzv. Pounamu danas poznat i kao zeleni kamen tj. Novozelandski žad. Nekada statusni simbol danas se obrađuje u radionicama pa ćemo se i mi upoznati sa ovim vrijednim kamenom i njegovom obradom. Nastavljamo vožnju prema gradiću Greymouth gdje nas čeka još jedan od vrhunaca našeg putovanja, a to je vožnja TranzAlpine Expressom do Christchurcha. TranzAlpine je jedna od najljepših vožnji vlakom u svijetu koja spaja zapadnu i istočnu obalu Južnog otoka prolazeći uz prostrane farme, obale jezera i rijeka, velika prostranstva, šume i spektakularne južne Alpe. Po dolasku u Christchurch prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

19. dan: CHRISTCHURCH – ROTORUA
Doručak i odjava iz hotela, a zatim odlazimo na razgled Chirstchurcha, najvećeg grada Južnog otoka s oko 400.000 stanovnika i drugog po veličini grada na Novom Zelandu, koji je teško stradao u potresu 2011. godine. Obilazak počinje obilaskom središnjih gradskih znamenitosti uključujući botaničke vrtove, Muzej i umjetnički centar, rijeku Avon, Most sjećanja, novi gradski pop-up trgovački centar s kontejnerima i mnoge druge znamenitosti. Po završetku razgleda transfer u zračnu luku Christchurch te prijava na let za Rotoruu u 12.50 sati na liniji NT5562 (Air New Zealand). Po dolasku u 14.35 sati, slijedi transfer do hotela, prijava i smještaj te slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

20 dan: ROTORUA
Doručak te potom cjelodnevni obilazak Rotorue, središta maorske kulture. Za početak ćemo posjetiti farmu Agrodome na kojoj će nam biti prezentirana prošlost i sadašnjost ovčarstva Novoga Zelanda, grane stočarstva po kojoj je ova zemlja nadaleko poznata. Ovo je jedno od najpopularnijih poljoprivrednih iskustava na Novom Zelandu, a moći ćete vidjeti šišanje ovaca uživo, mužnju krava, hranjenje janjadi, itd. Zatim ćemo obići nacionalno uzgajalište kivi ptica, simbola Novog Zelanda. Životni vijek kivi ptica je oko 15 godina, a za razliku od drugih ptica zbog teških kostiju ispunjenih koštanom srži, kivi ptice ne lete. Hrane se kukcima, paucima, puževima, rakovima i opalim plodovima te voćem. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu, a potom obilazak mjesta Te Puia s termalnim parkom, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti moćne gejzire koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak bazena s vrelim blatom te kulturnog središta Maora gdje ćete se upoznati s kulturom i običajima lokalnog stanovništva – Maora. Pripremite se za večer legendi i priča, običaja i tradicija, pjesme i plesa. Dočekat će nas uz tradicionalni doček powhiri, a naravno za nas će izvesti i folklorni program dobrodošlice s tradicionalnim haka plesom i hangi večerom u maorskom stilu. Povratak u hotel. Noćenje.

21. dan: ROTORUA – HOBBITON – AUCKLAND
Nakon doručka, odjava iz hotela te nastavljamo putovanje prema sjeveru do Aucklanda, najvećeg grada Novog Zelanda kojeg zovu i „gradom na dva mora“. Usput ćemo se zaustaviti u mjestu Matamata. To je mjesto na karti Novog Zelanda upisano pred dvadesetak godina kada je izgrađeno za potrebe snimanja jedne od najpopularnijih filmskih trilogija svih vremena „Gospodar prstenova“ („Lord of The Rings“). Set je korišten i za drugu trilogiju istog redatelja – „Hobbit“. Tzv. Hobbiton koji je u filmovima „glumio“ Shire jedini je set koji je sačuvan nakon snimanja svih filmova. Prošetat ćemo setom, slikati se ispred poznatih kuća hobita, nazdraviti u Green Dragon Inn-u te po želji ručati u tematskom restoranu na lokalitetu (ručak nije uključen).  Nakon razgleda uvjerit ćete se kako je ovaj predivni dio regije Waikato postao jedan od najprepoznatljivijih filmskih setova svih vremena. Nakon razgleda nastavljamo vožnju prema Aucklandu. Po dolasku slijedi kraći razgled Aucklanda koji počinje putovanjem preko mosta Harbour. Razgled poznatog aucklandskog uspavanog vulkana Mount Eden, posjet najstarijem parku koji je smješten na 62.000 godina starom vulkanu. Proći ćemo i kroz najstariji i najelegantniji kvart Parnell Village, poznat po svojim povijesnim zdanjima koja su pretvorena u butike, antikvarijate te specijalizirane trgovine i obrte. Jedno od najvažniji zdanja u gradu je poznati telekomunikacijski toranj Sky Tower koji je sa svojih 328 metara visine među najvišim građevinama na južnoj polutki. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Slobodna večer za osobne programe i razgledavanje. Noćenje.

22. dan: AUCKLAND – DOHA
Doručak u hotelu i odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Slobodno prijepodne za posljednja razgledavanja i uživanje u opuštenoj atmosferi ovog velegrada. U ranim poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Auckland te prijava na let za Dohu u 16.55 sati na liniji QR921 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

23. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu predviđen je u 0.20 sati po lokalnom vremenu. Odlazak do hotela u blizini zračne luke za odmor i noćenje. Nastavak leta za Zagreb u 9.10 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.15 sati po hrvatskom vremenu.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 250 €
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)



Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
23.11. - 15.12.2024. 9.999 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.670 €

 
Doplate:
  • Doplata za manji broj putnika (10 – 14 putnika): 900 €
  • New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) NZD $23/cca 13 €)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače 150 € po osobi (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
Fakultativni izleti:
  • Melbourne: izlet na Philip Island 230 €
  • Cairns: izlet u Kurandu s ručkom 290 €
  • Sydney: cjelodnevni izlet Blue Mountains 240 €
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Auckland –  Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • 1 komad prtljage do 25 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti
    u putničku kabinu, maksimalne težine 7 kg na letovima Qatar Airways; na unutarnjim letovima dopuštena predana prtljaga od 20 kg do 23 kg ovisno o letu te 1 komad ručne prtljage do 7 kg
  • unutarnji let Melbourne – Alice Springs
  • unutarnji let Ayers Rock/Uluru – Cairns
  • unutarnji let Cairns – Sydney
  • unutarnji let Sydney – Queenstown
  • unutarnji let Christchurch - Rotorua
  • smještaj u hotelima 3*/4* prema programu na osnovi 21 noćenja s doručkom
  • transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
  • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • razgled Melbournea, Alice Springsa, nacionalnih parkova Uluru-Kata Tjuta, Cairnsa i Sydneya
  • izlet na Veliki koraljni greben u Cairnsu s uključenim ručkom
  • večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
  • razgled Christchurcha, Queenstowna i Aucklanda
  • krstarenje fjordom Milford Sound  s uključenim ručkom na brodu
  • krstarenje parobrodom po jezeru Wakatipu
  • BBQ večera na farmi Walter Peak u Queenstownu
  • večera u hotelu na ledenjaku Franz Josef
  • Maorska večer (folklorni program s tradicionalnim haka plesom i hangi večera u Rotorui
  • posjet novozelandskoj farmi Agrodome
  • posjet filmskom setu Hobbiton u Matamati
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalne pristojbe i poreze
  • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • vizu za Australiju
  • viza za Novi Zeland
  • napojnice
  • dodatne usluge i fakultativne izlete
  • troškove osobne prirode
  • policu putnog osiguranja
  • osiguranje od otkaza putovanja


Neslužbeni red letova:
23NOV ZAGREB – DOHA  QR218  15:45 23:00  
24NOV DOHA – MELBOURNE  QR988  01:35 23:05
27NOV MELBOURNE – ALICE SPRINGS  QF796   10:25 11:45 
30NOV AYERS ROCK – CAIRNS   QF1932  10:15 13:15 
03DEC CAIRNS – SYDNEY   JQ953  09:10 13:05 
06DEC SYDNEY – QUEENSTOWN  JQ223  14:40 19:35 
11DEC CHRISTCHURCH – ROTORUA NZ5562  12:50 14:35 
14DEC AUCKLAND – DOHA  QR921  16:55 00:20+1 
15DEC DOHA – ZAGREB   QR217  09:10 13:15  


 
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza za Australiju: Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo
  • Viza za Novi Zeland: Za posjete do 3 mjeseca državljanima Republike Hrvatske, nije potrebno ishoditi vizu, ali je potrebno ishoditi New Zealand Electronic Travel Authority
  • Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje australske vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB
 
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.