Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2023.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KUBA - PROGRAM 1
Opis i cijene  
PAL


Objavljeno: 02.08.2023. /  Ažurirano: 02.08.2023.

 
Termin putovanja:
15.01. - 24.01.2024. - GARANTIRANI POLAZAK!!!
19.02. - 28.02.2024. - GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 9.05 sati sati na liniji OU416 (Croatia Airlines). Po dolasku u Frankfurt u 10.40 sati, nastavak leta za Havanu u 13.35 sati na liniji DE2184 (Condor). Obroci za vrijeme leta. Po dolasku u Havanu u 19.05 sati po lokalnom vremenu slijedi doček od strane lokalnog vodiča te organizirani transfer autobusom do hotela u Havani. Prijava i smještaj u hotel te potom slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. dan: HAVANA
Nakon doručka poslužit ćemo koktel dobrodošlice, a potom odlazimo na razgled starog dijela Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“, bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet muzeju ruma Havana Club, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-ih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazimo čuvenim kubanskim „oldtimerima“ u razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel Nacional u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan: HAVANA – DOLINA VIÑALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Nakon doručka krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U dolini Viñales posjetit ćemo vidikovac kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom 1961. godine na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, a trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS
Nakon doručka odjava iz hotela u Havani te vožnja prema mjestu Guama smještenom u močvarnom području Zapata koje je proglašeno nacionalnim parkom. Ovdje ćemo posjetiti farmu krokodila te imati priliku vidjeti kako se domaćini brinu o krokodilima, fotografirati ih i kupiti suvenir od krokodilske kože. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama koji je danas muzej na otvorenom, a prikazuje život prvotnih stanovnika Kube - Tainos.
Ukrcat ćemo se na brod i otići do etno-sela drevnog indijanskog plemena Taino  na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi nastavak vožnje do grada Cienfuegos, otprilike 240 km udaljenog od Havane. Razgled grada koji se smjestio na obali Karipskog mora i nosi naziv „biser juga“ te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja povijesnim dijelom grada: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi, Katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua – utvrda iz 1745. koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara. Posjetit ćemo i botanički vrt u Cienfuegosu te po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.

5. dan: CIENFUEGOS – TRINIDAD – VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do 80-ak kilometara udaljenog Trinidada, jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Razgled  grada kojeg je 1591. osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllar. Šetnja živopisnim uličicama kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura zbog koje je grad pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Muzeju romantike koji posjeduje odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama, poznatog po tome što su ga pili članovi Mambisesa – Kubanske oslobodilačke vojske. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu, vrlo popularnom turističkom središtu na sjevernom dijelu Kube na udaljenosti 140 km od Havane. Poznat je po besprijekorno bijelom pijesku, savršenom i plitkom moru, vrlo ljubaznim domaćinima kao i po predivnim hotelima uz plažu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

6. dan: VARADERO - fakultativni izlet CAYO BLANCO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu..Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet (plaćanje na licu mjesta) katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s dupinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: VARADERO
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži ili hotelskom bazenu uz all inclusve uslugu. Noćenje.
8. dan: VARADERO - fakultativni izlet JEEP SAFARI
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Danas predlažemo odlazak na Jeep Safari. Transfer do gradića Matanzas gdje ćemo se ukrcati u Jeepove, te nastaviti ruralnim putevima do doline rijeke Canimar, vožnja brodom po rijeci koju okružuju tropske šume te posjet farmi La Arboleda gdje ćemo osim kreolskog ručka moći uživati i u lokalnoj predstavi, te jahanju konja. Nastavak prema staroj plantaža kave La Dionisia, stoljetni zidovi, egzotična vegetacija i drevne građevine podsjećaju na vremena trgovine robova. Nastavak prema pećini Saturno gdje ćemo se moći plivati u kristalnoj čistoj vodi okruženi impresivnim stalagmitima i staktitima. Povratak u Varadero poslijepodne. Noćenje.

9. dan: VARADERO – FRANKFURT
Doručak u hotelu i odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Prtljagu ćete ostaviti u za to predviđeno mjesto u hotelu. Slobodno vrijeme u Varaderu za uživanje na plaži do organiziranog transfera u zračnu luku Varadero. Po dolasku u zračnu luku Varadero slijedi prijava na let za Frankfurt u 22.45 sati na liniji DE2199 (Condor). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Dolazak u Frankfurt predviđen je u 14.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.00 sati na lini OU411 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 70 € / 527,41 kn
(vrijedi do 30 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)

Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi već od
15.01. - 24.01.2024.
19.02. - 28.02.2024.
2.669 € / 20.109,58 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 € / 2.938,46 kn

Popusti: 
 • dijete do 12 godina na dodatnom krevetu (u pratnji dvije odrasle osobe) 10 % od osnovne cijene aranžmana
 • treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit
Doplate:
 • kubanska viza: 60 € / 452,07 kn
 • napojnice za vodiče i vozače: 40 €
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Havani
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu  4* u Cienfuegosu
 • 4 noćenja s all inclusive uslugom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Varaderu
 • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu
 • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • usluge lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • napojnice
 • kubansku vizu
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Fakultativni izleti:
 • Izlet katamaranom na Cayo Blanco s ručkom: cca 120 € (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja).
 • Izlet Jeep Safari s ručkom: cca 110 € (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)

Neslužbeni red letova:
ZAGREB - FRANKFURT 09.05 10.40
FRANKFURT - HAVANA 13.35 19.05

VARADERO - FRANKFURT  22.45 14.30+1
FRANKFURT - ZAGREB  18.00 19.20


Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
 • Viza se ne stavlja u putovnicu. Uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


SICILIJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2023.06.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


ROVANIEMI - LAPONIJA/FINSKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Polasci 2023.08.12.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MALTA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MEKSIKO - RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 10.01., 15.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!


MEKSIKO - PREMIUM RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 25.11.
Polasci 2024.: 19.02.


KUBA - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 15.01., 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!


KUBA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 03.11.

Polasci 2024.: 06.02.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.07.2023.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.07.2023.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.