Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MALEZIJA, BALI I SINGAPUR
Opis i cijene  
PAL

Objavljeno: 15.02.2024. / Ažurirano: 25.03.2024.
 

Termin putovanja:
09.04. - 20.04.2024. - RASPRODANO!!!
16.10. - 27.10.2024.
 
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – KUALA LUMPUR
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 9.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 13.25 sati, a nastavak leta za Kuala Lumpur u 17.00 sati na liniji TK62 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: KUALA LUMPUR – PUTRAJAYA – KUALA LUMPUR
Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je u 8.10 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju carinskih i graničnih formalnosti, doček od strane predstavnika lokalnog agenta te odlazak autobusom do Putrajayae – futurističkog grada koji ima naglasak na očuvanju svog eko sistema, na površini blizu 5000 hektara i novi je administrativni centar Malezije. Grad je dizajniran tako da pruži mogućnost za bijeg od stresnog i užurbanog suvremenog načina života i predstavlja moderan i futuristički grad koji je u harmoniji sa svojim prirodnim okruženjem. Putrajaya je detaljno isplaniran grad. Provest ćemo se gradom i razgledati Kompleks Vlade Malezije, Putra džamiju, Ciberjaya – inteligentan grad…. Ručak u lokalnom restoranu, a nakon ručka povratak u Kuala Lumpur. Prijava i smještaj u hotel. Odmor u hotelu te slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju centrom grada.  Noćenje.

3. dan: KUALA LUMPUR
Nakon doručka odlazimo u poludnevni razgled Kuala Lumpura. Ova zanimljiva tura će vam otkriti ljepotu i šarm starog i novog Kuala Lumpura poznatog kao “Vrtni grad svjetla”. Vidjet ćemo kontrast veličanstvenih nebodera poput Petronas Towers naspram zgrada iz kolonijalnog razdoblja. Obilazak grada odvest će vas do mnogih zanimljivosti koje ovaj prekrasan grad nudi. Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Nacionalnu džamiju, palaču sultana Abdula Samada i Trg nezavisnosti. Posjet galeriji Kuala Lumpur Arch Gallery i hramu Sri Maha Mariamman. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

4. dan: KUALA LUMPUR – MALACCA – KUALA LUMPUR
Doručak u hotelu, a potom krećemo do Malacce, grada smještenog na ušću istoimene rijeke u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Nizozemci i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno nasljeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgled hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Šetnja slikovitom ulicom Jonker, poznatom po brojnim antikvarnicama. Ručak u lokalnom restoranu. Po završetku razgleda, povratak prema Kuala Lumpuru. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: KUALA LUMPUR – BALI (UBUD)
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer autobusom do zračne luke Kuala Lumpur. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Bali (Indonezija). Po dolasku u zračnu luku Denpasar (Bali) i obavljanju pograničnih i carinskih formalnosti, doček od strane predstavnika lokalnog agenta te transfer do hotela u Ubudu, u središnjem dijelu otoka Bali, grada okruženog prekasnom prirodom i rižinim poljima. Ubud i dalje nosi titulu kraljevskog grada, te se može pohvaliti drevnim hramovima, palačama i srdačnim stanovništvom.  Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor u hotelu. Noćenje.

6. dan: UBUD – (cjelodnevni izlet BALI - MAGIČNI SJEVER OTOKA)
Doručak u hotelu. Danas krećemo na cjelodnevni izlet Magični sjever Balija (trajanje cca 9 sati). Posjet najslikovitijim područjima Pupuan i Antosari, idealnim za fotografiranje jedinstvenih rižinih polja. Nastavak puta kroz bujna polja kave, kakaa i voća do sjeverne obale otoka. Dolazak na plažu Lovina prekrivenu crnim pijeskom. Nakon ručka (nije uključen) nastavak puta kroz planinske predjele koji pružaju veličanstvene poglede sa oko 1200 metara nadmorske visine, prolazi se pored jezera Buyan i Tamblingan gdje su staništa mnogih vrsta ptica, drveća i cvijeća koja se ne nalaze nigdje drugdje na otoku. Zaustavljanje u Bedugulu gdje je jezero Bratan s plutajućim hramom Ulun Danu koji je posvećen boginji vode. Slijedi posjet lokalnoj tržnici cvijeća i voća s čime izlet završava. Povratak u hotel u Ubudu. Noćenje.

7. dan: UBUD – (cjelodnevni izlet BALI SWING – MONKEY FOREST – OKOLICA UBUDA)
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni razgled Ubuda i okolice. Razgled započinjemo odlaskom na Bali Swing, 20-ak minuta vožnje od Ubuda. Ovo je jedno od najpoželjnijih mjesta za fotografiranje na svijetu. Bali Swing park nudi brojna mjesta za fotografiranje, od kojih se najviše ističe desetak ljuljački na visini od 10 do 70 metara na kojima možete iskusiti slobodu ljuljanja visoko iznad drveća i terasastih rižinih polja. Nastavljamo potom prema živopisnoj šumi majmuna odnosno „Monkey Forest“ koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na površini od oko 14 hektara. U šumi ćemo vidjeti preko 700 razigranih majmuna kako slobodno žive u svom prirodnom staništu. Potom odlazimo do Tegalalanga – dijela Balija na kojem se nalaze nepregledna terasasta rižina polja karakteristična za ovo podneblje ekvatorske klime s mnogo padalina tijekom godine. Slijedi posjet izvorima svete vode i hram Tirta Empul iz 10. stoljeća – jedan od najimpresivnijih i najvažnijih hramova za Balinežane. Tirta na balinežanskom znači „sveta voda“ koja se koristi u većini lokalnih ceremonija i obreda. Sami Balinežani vjeruju da voda ima ljekovita svojstva za tijelo i duh. Na povratku prema Ubudu, za kraj izleta zaustavit ćemo se kod slapa Tegenungan, s visinom od oko 15 metara jedan je od najpopularnijih na otoku. Povratak u hotel Slobodno vrijeme. Noćenje

8. dan: UBUD – NUSA DUA (BALI)
Doručak u hotelu i slobodno vrijeme do odjave iz hotela i polaska autobusa (oko 12:00 sati) do hotela smještenog u zaštićenoj laguni na jednoj od najljepših plaža Nusa Dua na južnoj obali otoka. Prijava i smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje, surfanje, opuštanje ili samostalno istraživanje i otkrivanje otoka. Bilo da se opuštate na plaži ili se okušavate u surfanju, ne propustite kušati lokalna jela! Mie Goreng je popularno jelo koje kombinira crveno meso, bijelo meso ili plodove mora s raznim povrćem i rezancima. Za desert, Pisang Goreng je nacionalni favorit: pržene banane poslužene s medom ili slatkim sirupom s kokosom ili sladoledom. Noćenje.

9. dan: NUSA DUA – (poludnevna shopping tura OLEH OLEH)
Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili uz bazen. U rano poslijepodne krećemo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping budući da sam Bali slovi kao pravi mali raj za kupovinu, a kupnju dobrih i kvalitetnih lokalnih proizvoda i suvenira svakako jamči današnja shopping Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: BALI – SINGAPUR
Doručak. Slobodno vrijeme do odjave iz hotela i transfera u zračnu luku Denpasar. U ranim poslijepodnevnim satima polijetanje zrakoplova za Singapur. Po dolasku u Singapur, doček od strane lokalnog agenta te organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Noćenje.

11. dan: SINGAPUR
Doručak. Slijedi odlazak na poludnevni razgled Singapura, tijekom kojeg možete otkriti povijest, kulturu i život ovog multinacionalnog grada. Razgled započinje u četvrti “Little India”, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija, košara. Zatim odlazak do luke i parka Merlion od kuda se pruža prekrasan pogled na zaljev i u kojem se nalazi simbol Singapura, poznata mitska statua Merlion (pola riba pola lav) i kazalište Esplanade. Vožnja kroz financijsku četvrt do Kineske četvrti, koja je ujedno i kolonijalno središte grada, i gdje se nalazi najstariji hinduistički hram u Singapuru, Sri Mariamman Temple iz 1821. godine. Prije povratka u hotel, odlazak do Botaničkog vrta u sklopu kojeg se nalazi fascinantan park s preko 25.000 orhideja. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

12. dan: SINGAPUR – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Singapur. Po dolasku slijedi prijava na let za Istanbul u 10.50 sati na liniji TK209 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Istanbul predviđen je u 17.20 sati po lokalnom vremenu, a nastavak putovanja za Zagreb u 19.00 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati po hrvatskom vremenu.
 


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
09.04. - 20.04.2024.
16.10. - 27.10.2024.
2.679 € 
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 730 € 


Doplate:
  • za vizu za Indoneziju/Bali: 35 USD (plaćanje po dolasku u zračnu luku Denpasar)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kuala Lumpur – Singapur – Zagreb
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Kuala Lumpur – Denpasar (Bali) – Singapur
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • smještaj u hotelima 4* u Kuala Lumpuru, Baliju i Singapuru  na osnovu 10 noćenja s doručkom (3 noćenja u Kuala Lumpuru, 5 noćenja na Baliju i 2 noćenja u Singapuru)
  • razglede prema programu putovanja
  • sve transfere i prijevoze prema programu
  • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • dodatne usluge i obroke
  • napojnice
  • lokalne pristojbe
  • osiguranje od otkaza putovanja
  • policu putnog osiguranja

Neslužbeni red letova:
(podložno promjenama)

08:55 - 12:15 Zagreb - Istanbul
15:50 - 07:05 (+1) stanbul - Kuala Lumpur

09:20 - 15:30 SINGAPORE -  Istanbul
18:30 - 19:35 Istanbul - Zagreb
 

Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Vize i putni dokumenti:
  • Malezija: Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Maleziju. Putovnica mora sadržavati barem jednu praznu stranicu i vrijediti još barem 6 mjeseci od dana namjeravanog ulaska u Maleziju.
    Indonezija: Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički potrebna je viza za boravak do 30 dana. Viza se ishoduje po dolasku u zračnu luku Denpasar (Bali) i cijena vize iznosi 35 USD. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju.
    Singapur: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u Republiku Singapur i boravak u trajanju do 90 dana, uz posjedovanje povratne putne karte. Putovnica mora biti valjana još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska.
  • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Maleziji i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.