Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ROVANIEMI - LAPONIJA / FINSKA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 12.09.2023. / Ažurirano: 09.11.2023.

Termin putovanja:
08.12. - 10.12.2023. - RASPRODANO!!!

1.dan: ZAGREB – ROVANIEMI (fakultativni izleti: DNEVNA VOŽNJA SAONICAMA, LAPONSKI PIKNIK)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grada na rubu Arktičkog kruga koji, zbog svojeg geografskog položaja, poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svako od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku odlazimo do sela Djeda Mraza. Osim vremena za okrijepu i shopping tu možete posjetiti i poštanski ured Djeda mraza, kolibu Bake Mraz, ured Djeda Mraza, farmu Djedovih pomoćnika kao i Snježni hotel od leda.

U poslijepodnevnim satima odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora za one avanturističkog duha predlažemo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksiima, kao i vođenje na engleskom jeziku. Po povratku u hotel mogućnost večere (doplata – preporučamo). Navečer odlazak na večernji izlet i kampiranje uz potragu za jednom od najljepših nebeskih pojava, "sjevernom zorom" ili Aurorom Borealis (doplata – vidljivost fenomena zavisi od vremenskih uvjeta i ne utječe na provedbu samog izleta). Kraće kampiranje u prirodi uz logorsku vatru, tople napitke i laponski piknik uz priče o Laponskoj kulturi i legendama. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. dan: ROVANIEMI (fakultativni izleti: ARKTIČKA AVANTURA, PARK DJEDA MRAZA, NOĆNA VOŽNJA SAONICAMA)
Nakon doručka, preporučujemo odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (doplata), izlet koji je apsolutni hit na ovom programu i definitivno ono zbog čega ste i krenuli u Laponiju. Započinjemo posjetom farmi haskija i kraćom vožnjom saonicama (1 km, cca. 5-7 minuta) koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče 4 do 5 pasa, prava čarolija života na sjeveru. Arktička avantura se nastavlja posjetom farmi sobova, gdje će vam biti predstavljen način života i uzgoj ovih plemenitih životinja. Za kraj ćete i napraviti krug sobovskom zapregom (cca 800 m) i dobiti sobovsku vozačku dozvolu. Napomena - izlet je moguć i u obrnutom redoslijedu, zavisno od trenutne situacije! Povratak do hotela. Nakon kraćeg odmora poslijepodne predlažemo odlazak do zabavnog parka Djeda Mraza (doplata). Provedite nekoliko sati uz brojne atrakcije i radionice, prošećite arktičkim podzemljem, pomognite vilenjacima u izradi poklona, pogledajte njihovu predstavu, obiđite ledenu galeriju, provezite se magičnim vlakom, i još puno puno toga… Predvečer povratak u hotel i večera (doplata). Za one koji nisu iskusili vožnju motornim saonicama prvi dan, kao i one kojima se to toliko svidjelo da bi to rado ponovili mogućnost večernje vožnje (doplata). Možda Vam se Polarna svijetlost ponovno osmjehne i obasja Vam pute… Noćenje u hotelu.

3. dan: ROVANIEMI – ZAGREB (fakultativni izlet ZOOLOŠKI VRT RANUA, MUZEJ ARKTIKUM)
Nakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji do transfera za zračnu luku u prethodno dogovoreno vrijeme. Predlažemo da nastavite svoju polarnu avanturu i iskoristite vrijeme za posjet jedinstvenom Zoološkom vrtu Ranua (doplata). Udaljen sat vremena vožnje od Rovaniemia, taj najsjeverniji zoološki park na svijetu pruža Vam mogućnost da doživite kako izgleda prava arktička divljina, jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostale životinje toga područja. Po povratku u Rovaniemi iskoristite vrijeme do transfera da posjetite Arktikum (doplata za ulaznicu). Muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika vodi svoje goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim krajevima, upoznaje s kulturom i vjerovanjima, ne samo finske Laponije, već i svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se odvijaju na tom dijelu zemljine kugle te dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog i auroru borealis. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom za Zagreb.
 


Termini putovanja Vrste smještaja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
08.12. - 10.12.2023.  HOTEL 3* 1.099 € / 8.280,42 kn - NA UPIT
 HOTEL 4* 1.199 € / 9.033,87 kn - RASPRODANO
Doplata za jednokrevetnu sobu: na upit


Popust za djecu do 12 godina:
 • na pomoćnom ležaju 20% na cijenu aranžmana
 • na osnovnom ležaju (uz minimalno jednu odraslu osobu u sobi): 10% na cijenu aranžmana
Cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovni prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb - Rovaniemi – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage do 13 kg po osobi i jedan komad ručne prtljage do 5 kg po osobi
 • transfere na destinaciji prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*
 • odlazak do sela Djeda Mraza (bez ulaznica za dodatne atrakcije)
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni
 • putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
Fakultativni izleti uz nadoplatu:
(cijena po osobi za minimalno 15 prijavljenih po atrakciji, plaćanje ISKLJUČIVO prilikom prijave na aranžman. Ne možemo garantirati mogućnost doplate na licu mjesta):
 • IZLET AURORA BOREALIS: odrasli 80 € (602,76 kn), djeca 4 do 14 god. 60 € (452,07 kn) - u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack. Napominjemo da je izlet organiziran u kasnovečernjim satima i ne preporučuje se maloj djeci zbog umora i moguće niske temperature. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti pa navedeno ne može biti razlog odustajanja. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.
 • POLUPANSION (2 večere u hotelu): odrasli 85 € (640,43 kn), djeca od 4 do 14 god 45 € (339,05 kn)
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (u paru, 2 vozača dijele doživljaj): odrasli 110 € (828,80 kn), - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; min. prijava dvije osobe! Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (1 vozač): odrasli 170 € (1.280,87 kn) - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (djeca od 4 do 14 god.): 85 € (640,43 kn) - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu. Ne preporučujemo za mlađe od 4 god.!
 • ARKTIČKA AVANTURA (svakako preporučamo): odrasli 220 € (1.657,59 kn), djeca od 4 do 14 god 200 € (1.506,90 kn)
 • Izlet u Santa Park* (zabavni park Djeda Mraza) s uključenom ulaznicom i prijevozom: odrasli 100 € (753,45 kn), djeca od 4 do 14 god. 90 € (678,11 kn)
 • VEČERNJA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (u paru, 2 vozača dijele doživljaj): odrasli 120 € (904,14 kn), - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; min. prijava dvije osobe) Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VEČERNJA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (1 vozač): odrasli 190 € (1.431,55 kn) - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; Svaki vozač mora imati minimalno 18 god. i posjedovati valjanu vozačku dozvolu.
 • VEČERNJA VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA (djeca od 4 do 14 god.): 90 € (678,11 kn) - u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak. Ne preporučujemo za mlađe od 4 god.!
 • izlet u ZOOLOŠKI VRT RANUA s ulaznicom i prijevozom: odrasli 100 € (753,45 kn), djeca od 4 do 14 god. 90 € (678,11 kn)
Moguće doplate na licu mjesta:
 • ulaznica za Arktikum 15 € odrasli, djeca 7-15 godina 5 €; obiteljska ulaznica 35 € (dvoje odraslih + dvoje djece 7-15 godina + djeca ispod 7 godina starosti)
   
Napomene:
Izleti se plaćaju prilikom rezervacije jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće,
Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit.
U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i sobovskom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti.


Neslužbeni red letova:
07:00 - 11:45 Zagreb - ROVANIEMI AIRPORT
10. 12. 20:00 - 22:45  ROVANIEMI AIRPORT - Zagreb


ROVANIEMI
Selo Djeda Mraza je zabavni park 8 kilometara udaljen od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izradjuju igračke za Božić.
Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i djeluje i Baka Mraz.
U sklopu Sela Djeda Mraza dostupne su sljedeće aktivnosti:
Ured Djeda Mraza - Djed Mraz vas svakodnevno čeka u svom uredu kako biste mu šapnuli želju u uho!
Glavni poštanski ured Djeda Mraza - ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Mraza, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Mraza. Pismo će stići na vijeme, pred Božić.
Djedova adresa: Santa Claus, Santa Claus Main Post Office, FI-96930 Arctic Circle
Božićna izložba - u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.
Santa Park - niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrrađuju Božićni pokloni
Suvenirnica - rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.
Husky Park - vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.
Snowmobile Park - safari motornim saonicama i posebni programi za djecu
Reindeer Sleigh ride - vožnja saonicama sa sobovima
Farma sobova - nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

Aurora borealis, odnosno "sjeverna zora", prirodna je pojava koju najbolje možemo vidjeti u vedrim i tamnim jesenskim i zimskim noćima blizu obaju polova Zemlje, a koja se na žalost ne može sa sigurnošću unaprijed predvidjeti. Pojava plavo-zelene svjetlosti, koja poigrava prema nebu, naprosto je nepojmljiva i predstavlja upravo poseban doživljaj. Iako izgleda vrlo elegantno i smireno u mirnim i vedrim noćima, "sjeverna zora"  je pojava koja nastaje zbog milijuna eksplozija magnetne energije.


Napomene:
 • Putni dokumetni moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja. 
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 100

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB) 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.