PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE I ESTONIJA
AA



POLASCI IZ ZAGREBA, SPLITA, ZADRA, DUBROVNIKA I PULE!

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM I KRSTARENJE VELIKIM PUTNIČKIM BRODOVIMA PO BALTIČKOM MORU!
KOPENHAGEN - STOCKHOLM - HELSINKI - TALLINN - OSLO
UKLJUČENE DVOKREVETNE KABINE!

Termin putovanja:
22.08. - 30.08.2015.

1. dan:  ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 08:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Po dolasku razgled grada autobusom i pješice s pratiteljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - Mala Sirena - Tivoli - Amalienborg - gradska vijećnica - Christiansborg - kraljevska knjižnica - katedrala - parlament - burza - mornarička crkva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji trenutno slovi kao jedna vrlo moderna i in prijestolnica s trenutno najboljim restoranom na svijetu! Noćenje.

2. dan:  ZAGREB - KOPENHAGEN - JONKÖPING 
Doručak. Odjava iz hotela. Panoramska vožnja od Kopenhagena do Helsingora gdje se nalazi poznati Hamletov dvorac. Ukrcaj na brod. Plovidba od otprilike 30 minuta od Helsingora do Helsingborga u Švedskoj. Nastavak putovanja  južnom Švedskom kroz tipične skandinavske krajolike do obale jezera Vattern, drugog najvećeg jezera Švedske. Dolazak u Jonköping, najveći grad na obali jezera. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: JONKÖPING - JEZERO VATTERN -  STOCKHOLM - BROD
Doručak. Putovanje kroz unutrašnjost Švedske, uz beskrajne crnogorične šume, rijeke i jezera. Kratko zaustavljanje u slikovitom mjestašcu Granna na obali jezera poznatom po proizvodnji slatkih šećernih štapića. Nastavak putovanja preko Norköpinga do Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16:45 sati. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasni arhipelag 24000 švedskih otoka prema Finskoj. Noćna plovidba.

4.dan: BROD -  HELSINKI - BROD - TALLINN
Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki u 10:00 sati po lokalnom vremenu. Iskrcaj s broda i  razgled grada: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. Ukrcaj na brod za Estoniju. Dnevna plovidba. Dolazak u Tallinn. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: TALLINN - BROD
Doručak. Razgled glavnog grada Estonije, najljepšeg primjera gotičke arhitekture u baltičkim zemljama: dvorac Toompea - katedrala iz 13. stoljeća - ruska pravoslavna katedrala Aleksandar Nevski - gradska vijećnica - stari grad, živući muzej srednjeg vijeka - palače iz doba Hanze, kad je Tallinn bio jedna od najvažnijih luka Baltika. Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj na brod za Stockholm i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 18 sati. Noćna plovidba.

6. dan: BROD - STOCKHOLM - KARLSTAD
Doručak na brodu. Dolazak u Stockholm u 10 sati. Razgledavanje grada koji leži na 14 otoka: kraljevska palača - gradska vijećnica - stara gradska jezgra “Gamla Stan” - trg Stortorget - veliki bulevari - kazalište. Posjet slavnom Vasa muzeju (uključena ulaznica) gdje se čuva prekrasno restauriran brod, nekad ponos švedske kraljevske mornarice, pronađen netaknut na dnu Baltika. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe u staroj gradskoj jezgri. Nastavak puta preko Orebra do grada Karlstad na najvećem švedskom jezeru Vannern. Smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan: KARLSTAD - JEZERO VANNERN - OSLO - BROD
Doručak. Vožnja uz  jezero Vannern, jedno od najvećih jezera Europe uz netaknutu prirodu i kroz regiju tisuća jezera Varmland do Norveške. Putovanje uz obalu Oslo fjorda. Dolazak u Oslo. Razgled grada: gradska vijećnica - utvrda Akershus - park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura - kraljevska palača - ulica Karla Johana. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak u 16:30 sati. Isplovljavanje broda iz luke u Oslu i plovidba Oslo Fjordom nezaboravan je doživljaj! Na brodu su restorani, trgovine, kockarnica i brojni drugi sadržaji. Noćna plovidba.

8.dan: BROD - KOPENHAGEN
Doručak na brodu. Uplovljavanje broda u Kopenhagen u 09:45 sati. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima (vrlo vrijedna Carlsberg gliptoteka, Nacionalni muzej, Muzej voštanih figura, itd.), zabavnom parku Tivoli koji je u najužem gradskom središtu, šetnju jednom od najdužih pješačkih zona Europe i uživanju u čarima danske prijestolnice. Noćenje.

9.dan: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplova Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.190 kn
(uključuje jedonkrevetnu unutarnju kabinu na brodu)


Doplate:
  • za zrakoplovne pristojbe: 750 kn
  • za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi (neobavezno): 890 kn
  • za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn
  • mogućnost doplate za 8 večera (5 večera u 3 slijeda u hotelima i 3 vrlo bogate buffet večere na brodovima sa skandinavskim i morskim specijalitetima / preporučamo): 1.990 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom redovne linije Croatia airlinesa Zagreb - Kopenhagen - Zagreb
  • prijevoz turističkim autobusima na turi
  • pratitelja putovanja
  • smještaj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom:
    1 noćenje u hotelu 3* u Jonköpingu u Švedskoj
    1 noćenje u hotelu 3*  u  Karlstadu  u Švedskoj
  • 1 noćenje u hotelu 3* u Tallinnu u Estoniji u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom
  • 2 noćenja u Kopenhagenu u Danskoj u hotelu 3* na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom
  • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama tuš/WC na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom:
    1 noćenje na putničkom brodu Stockholm - Helsinki
    1 noćenje na putničkom brodu Tallinn - Stockholm
    1 noćenje na putničkom brodu Oslo - Kopenhagen
  • dnevne prijevoze brodom Helsingor - Helsingborg i Helsinki - Tallinn
  • sve razglede prema programu
  • ulaznicu za Vasa muzej u Stockholmu
  • putno zdravstveno osiguranje
  • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno povijesne spomenike (moguća doplata paketa)
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Prilikom rezervacije putnici su obvezni dati podatke o datumu rođenja i državljanstvu (podaci su potrebni za brodske liste putnika)
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20