NEW YORK - PROGRAM 4
AA


Objavljeno: 28.01.2020./Ažurirano: 18.02.2020.

POSEBNA PONUDA!

VRIJEDNOST VIŠE:
razgled Manhattana uključen u cijenu

Termini putovanja:
03.03. - 09.03.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan: ZAGREB – PARIZ - NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji AF5075 (Air France) u 09:00 sati. Dolazak u Pariz u 11:05 sati. Nastavak putovanja na liniji AF006 u 13:20 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 15:55 sati. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.

2. dan: NEW YORK
Predlažemo pješice odlazak u razgled Manhattana s voditeljem putovanja. Odlazak do Times Square-a i zatim do Central Parka - svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Square-a. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Pete Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi. Nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu - Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnom Wall Streetu, domu njujorške burze i sjedište najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

3. dan: NEW YORK
Predlažemo odlazak na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) - Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika - u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock - Rockefeller centar opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan pogled od 360º na New York. Noćenje.

4. dan: NEW YORK - PHILADELPHIA (fakultativni izlet) – NEW YORK
Predlažemo odlazak na fakultativan izlet u Philadelphiju istražiti gradske najistaknutije znamenitosti poput zgrade Neovisnosti, gradske vijećnice, muzeja umjetnosti, itd. Vožnja starim djelom grada uz rijeku Delaware gdje su se prvotno nastanili kvekeri i William Penn, osnivač Philadelphije. Posjet nacionalnom povijesnom parku te stajanje na foto stop u poznatom parku ljubavi te odlazak u živopisni južni dio grada gdje se nalaze mnogobrojni kafići, restorani, trgovine, mesnice, pekare, itd. Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju 9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. godine. Noćenje.

5. dan: NEW YORK
Preporučujemo odlazak javnim prijevozom u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney's, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany's, Macy's, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok Levi's te kupovati po znatno sniženim cijenama. Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde - Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan: NEW YORK
Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji DL048 u 19:36 sati.

7. dan: PARIZ - ZAGREB
Dolazak u Pariz u 09:10 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 12:45 sati na liniji KL1943. Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:35 sati.




Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
2-krevetnoj sobi
Cijena u kn/osobi u
3-krevetnoj sobi
03.03. - 09.03.2020. 8.190 7.690

Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
4-krevetnoj sobi
Doplata u kn za
   jednokrevetnu sobu
03.03. - 09.03.2020. 7.190 3.190


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 2.890 kn
  • viza za SAD: 160 USD
Fakultativni izleti:
  • Cjelodnevni izlet u Philadelphiju: 800 kn
  • Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika: 800 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • let zrakoplovom Zagreb – Pariz – New York – Pariz - Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelu 3* u New Yorku na osnovi 5 noćenja (standard sobe)
  • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • američku vizu
  • fakultativne sadržaje
  • napojnice za vozača i lokalnog voziča
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
  • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA: 26 USD
  • Top of the Rock - Rockefeller center: 35 USD
  • Memorijalni muzej 9/11 Memorial: 16 USD
  • Empire State Building: 37 USD
  • Guggenheim Museum: 26 USD
  • American Museum of Natural History: 24 USD

Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza: Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed! Informativna cijena vize: 160 USD
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15