DUBLIN I IRSKA TURA - 40 NIJANSI ZELENE - PROGRAM 1
AA



 Objavljeno: 18.02.2020./Ažurirano: 27.05.2020.


DUBLIN – GALWAY – CONNEMARA I KYLEMORE ABBEY – BURREN I CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE I FOLK PARK – ADARE – NP KILLARNEY – RING OF KERRY – CORK – ROCK OF CASHEL

VRIJEDNOST VIŠE:
uključene ulaznice u sve lokalitete koji se posijećuju!

 

Termini putovanja:
16.08. - 23.08.2020.


1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica - Guinness Storehouse (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - GALWAY
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a sljedeće godine za to postoji i razlog više: Galway zajedno s Rijekom dijeli titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.! Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE - KERRY
Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet dvorcu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK
Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, gdje ćemo otići na vožnju kočijama po području prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije (uključena ulaznica). Vožnja tradicionalnim kočijama omogućava najljepši doživljaj prekrasnog parka i jezera Killarney. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILDARE - DUBLIN
Doručak. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand Canala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenix Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih jela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. A za željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn


Doplate po želji:
  • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn
  • Doplata za 4 večere**: 490 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Dublin-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • prijevoz autobusom na turi po Irskoj prema programu
  • transfere od/do zračne luke u Dublinu
  • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski kuhani doručak):
    • 3 noćenja na području Dublina
    • 2 noćenja na području Galway/okrug Clare
    • 1 noćenje na području Kerryja
    • 1 noćenje na području Corka
  • ulaznice za:
    • Guinness Storehouse s degustacijom piva
    • Kylemore Abbey s parkom
    • Cliffs of Moher
    • Bunratty Castle i Folk Park
  • vožnju kočijama u:
    • NP Killarney
    • Rock of Cashel
  • pratitelja na putovanju
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne izlete
  • polazak iz drugih gradova
  • karte javnog prijevoza
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • **Večere u hotelima su odlične i preporučujemo ih, jer doplata na licu mjesta za večere puno je skuplja, kao
    i à la carte prehrana u restoranima u Irskoj. Paket večera uključuje 4 večere, od 2.-5. dana, bez Dublina.
    Večere su iskalkulirane za minimum od 20 prijavljenih, u suprotnom cijena će biti viša.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 25