ALJASKA - PROGRAM 1
PAL


Objavljeno: 23.10.2019./Ažurirano: 25.06.2020.




Termin putovanja:
25.08. - 02.09.2020.


1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – ANCHORAGE
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Frankfurt na liniji OU416 (Croatia Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.10 sati. Dolazak u Frankfurt predviđen je u 10.40 sati. Nastavak leta za Anchorage u 14.35 sati na liniji DE2050 (Condor). Dolazak je predviđen u 14.25 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Transfer do hotela u središtu Anchoragea. Anchorage je najveći grad američke savezne države Aljaske u kojem živi gotovo polovica ukupne populacije Aljaske. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor i vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

2. dan: ANCHORAGE – SEWARD
Nakon doručka polazak južno prema dvjestotinjak kilometara udaljenom Sewardu. Vožnja modernim autobusom uz poznati fjord Turnagain Arm, cestom koja pruža pogled na zadivljujuće prizore netaknute prirode središnje Aljaske, između Anchoragea i poluotoka Kenai. Od nazubljenih planinskih vrhova i alpskih proplanaka do prekrasnih fjordova i kristalnih jezera, ovo područje uistinu svakog posjetitelja ostavlja bez daha. Dolazak u gradić Seward koji se nalazi na vrhu zaljeva Resurrection Bay na poluotoku Kenai. Seward je jedan od najstarijih i najpitoresknijih gradova na Aljasci, poznat i pod nazivom „Vrata Nacionalnog parka Kenai Fjords“. Nakon kraćeg obilaska središta grada, posjetit ćemo ledenjak Exit koji je jedan od najposjećenijih ledenjaka na Aljasci radi svoje lake pristupačnosti cestom. Po završetku obilaska prijava i smještaj u hotel u Sewardu. Noćenje.

3. dan: SEWARD – NACIONALNI PARK KENAI FJORDS – SEWARD
Doručak u hotelu, a potom pripremite vaše kamere i fotoaparate jer se ukrcavamo na brod za krstarenje vodama prebogatim divljim životom i ledenjacima uronjenim u more kojima obiluje nacionalni park Kenai Fjords. Ovaj šestosatni razgled vodi nas do tzv. Plimnih (tidewater) ledenjaka. Plimni ledenjaci su ledenjaci koji završavaju u oceanu, lomeći svoje krajeve te odlomljeni dijelovi stvaraju ledene brijegove koji plove oceanima. To lomljenje stvara plimni val i buku. Velika je vjerojatnost da ćemo vidjeti i Dallijeve pliskavice, orke tj. kitove ubojice, sive i grbave kitove, morske vidre, morske lavove, tuljane i mnoštvo morskih ptica. Ručak (lunch paket) na brodu. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Sewarda. Noćenje.

4. dan: SEWARD – TALKEETNA
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema slikovitom gradiću Talkeetna. Ponovno ćemo proći uz obale fjorda Turnagain Arm i nastaviti autocestom preko Anchoragea sjeverno do Talkeetne. Proći ćemo kroz dolinu Matanuska-Susitina, obrubljenu visokim planinskim lancima. Tijekom vožnje zaustavit ćemo se u gradu Wasilla u kojem ćemo posjetiti izuzetno zanimljiv Muzej Iditarod koji će nas pobliže upoznati s povješću tzv. „najveće utrke na Zemlji“ (Last Great Race) odnosno poznatih utrka psećih zaprega koje se svake godine održavaju na Aljasci, a prevaljuje se gotovo 1.800 kilometara. Gradić Talkeetna smješten je približno 160 km sjeverno od Anchoragea, po dolasku prijava i smještaj u hotel, a ostatak dana slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: TALKEETNA – NACIONALNI PARK DENALI
Danas ćete nakon doručka imati slobodnog vremena da prošetate gradićem ili kroz šumu u neposrednoj blizini hotela. Slijedi ukrcaj na vlak (Alaska Railroad) kojim ćemo krenuti prema Nacionalnom parku Denali. Vožnja vlakom otprilike traje 4 sata, a vlak prolazi kroz neke od najspektakularnijih predjela Aljaske. Vlak će nas iskrcati na ulazu u nacionalni park Denali gdje nas ponovno čeka autobus. Najveća atrakcija NP Denali je Mount McKinley, najviša sjevernoamerička planina s vrhom od 6. 194 metara. Denali se sastoji od brojnih planinskih vrhova, jezera, rijeka, potoka i ledenjaka. Početkom 20. st. na ovo područje je stiglo mnoštvo tragača za zlatom u vrijeme zlatne groznice kada je 1905. Godine u Glacier Creeku pronađeno zlato. Nacionalni park je proglašen 1917., a Denali je poznat po medvjedima, grizlijima, vukovima, losovima i karibuima. Smještaj u hotel u nacionalnom parku. Noćenje.

6. dan: NP DENALI: IZLET TUNDRA WILDERNESS
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak nacionalnig parka Denali odnosno izlet Tundra Wilderness. Uživajte u netaknutoj divljini, staništu medvjeda, sobova, sjevernoameričkih jelena i Dall ovaca. Ručak tijekom vožnje (lunch paket). Ova tura omogućuje bolje upoznavanje flore i faune ovog spektakularnog područja. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: NP DENALI – ANCHORAGE
Doručak te potom odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Anchorageu. Tijekom vožnje prolazimo kroz prekrasnu dolinu Matanuska-Susitna koja ima iznimno plodno tlo te je ujedno jedno od najznačajnijih poljoprivrednih područja Aljaske. Prolazeći prirodnim ljepotama Aljaske na putu prema Anchorage okruživat će nas planine Alaska Range, Talkeetna i Chugach. Kako se približavamo Anchorageu vidjet ćemo i gradić Eagle River kojeg nastanjuje oko tridesetak tisuća uglavno pripadnika američke voske i njihovih obitelji zaposlenih u obližnjim vojnim bazama Fort Richardson i Elmendorf Air Force Base. Po dolasku u Anchorage prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: ANCHORAGE – FRANKFURT
Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u zračnu luku Anchorage prijava na let i polijetanje zrakoplova za Frankfurt u 17.35 sati na liniji DE2051 (Condor). Noćni let s obrocima tijekom leta.

9. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Dolazak u Frankfurt predviđen je u 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.00 sati na liniji OU411 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.25 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 700 kn
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 34.180 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.700 kn


Doplata:
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 50 USD po osobi (plaćanje na licu mjesta)
  • viza za SAD: 160 USD
  • usluga posredovanja vize: 150 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima turističke kategorije na osnovu 7 noćenja s doručkom
  • obroci prema programu
  • transferi zračna luka – hotel – zračna luka
  • prijevoz klimatiziranim autobusom visoke turističke klase tijekom cijele ture
  • prijevoz brodom i vlakom prema programu
  • razglede prema programu
  • ulaznice za muzeje i nacionalne parkove koji se posjećuju
  • turističke i hotelske pristojbe
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča na Aljasci
  • troškove organizacije
  • jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • dodatne obroke i izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozuače
  • * vizu za SAD i posredovanje
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno osiguranje
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • * Viza: Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD, za koju je potreban osobni dolazak u veleposlanstvo SAD-a. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed! Informativna cijena vize: 160 USD
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15