SUNČANI JUG PORTUGALA I ŠPANJOLSKE
AA
 

Objavljeno: 20.12.2016.

MÁLAGA – ALBUFEIRA – LAGOS – SAGRES – SILVES – FARO – OLHAO – TAVIRA – JEREZ DE LA FRONTERA – CADIZ – ESTEPONA

VRIJEDNOST VIŠE:
HOTELI 4* i UKLJUČENA DEGUSTACIJA SHERRYJA U JEREZU DE LA FRONTERI!

Termin putovanja:
12.04. - 16.04.2017. (GARANTIRANI POLAZAK!!!)

1. dan: ZAGREB - MÁLAGA - ALBUFEIRA/ALGARVE
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u prijepodnevnim satima za Málagu. Po slijetanju u Málagu i preuzimanja prtljage putovanje prema jugu Portugala, u Albufeiru. Albufeira, nekoć ribarsko selo a danas najpopularnije ljetovalište na južnoj portugalskoj obali, posebno među Englezima, idealno je mjesto za praznike na obali, mjesto puno barova, restorana, trgovina suvenirima, itd. Dolazak u Albufeiru u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ALBUFEIRA - CJELODNEVNI IZLET: LAGOS - SAGRES - SILVES - ALBUFEIRA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po obali s pratiteljem putovanja. Prva postaja na izletu je Lagos, drevni pomorski gradić koji je slavni princ Henrik Moreplovac zvao svojim domom i otkuda je slao prve brodove u ekspedicije prema Maroku i Africi počevši s 1415. godinom. Lagos je bio glavni grad pokrajine Algarve od 1576.-1755. kad je razorni zemljotres skoro sravnio mjesto sa zemljom, nakon njega preživjele su samo gradske zidine i tlocrt grada. Danas Lagos ima otprilike 22 000 stanovnika i poznat je kao turističko mjesto s nekim od najljepših plaža u regiji. Nakon Lagosa nastavljamo put prema Sagresu i rtu Sv. Vincenta, najjužnijoj točki Portugala odnosno krajnja jugozapadna europska kontinentalna točka. Sveti Vincent je bio španjolski propovjednik kojeg su ubili Rimljani 304.g.n.e. Legenda kaže da je njegovo tijelo na splavi stiglo do današnjeg rta koji nosi njegovo ime praćeno gavranima (a moguće je da su bile i vrane) pa otuda rtu ime. Sveti je Vincent inače zaštitnik grada Lisabona (gavran se nalazi na grbu grada). U Sagresu se nalazila pomorska škola koju je osnovao Henrik Moreplovac u 15.st. koja je bila specijalizirana za kartografiju, astronomiju i brodogradnju. Kraj Sagresa je Henrik Moreplovac imao i svoj dom, a govori se da je i u svjetioniku na rtu sv. Vincenta boravio. U poslijepodnevnim satima odlazimo u Silves, nekoć glavni grad arapskog Algarvea s prekrasnim maurskim dvorcem na vrhu mjesta. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: ALBUFEIRA - CJELODNEVNI IZLET: FARO - OLHAO - TAVIRA - ALBUFEIRA
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja na još jedan cjelodnevni izlet po obali južnog Portugala. Prvo posjećujemo glavni grad regije, Faro. Kao trgovačko središte Faro su već stvarali i Feničani i Kartažani, ali važna je luka postao za vrijeme Rimljana koji su ga zvali Ossonoba. Arapi su od njega stvorili kulturno središte regije, kažu da ime Faro duguje Arapu Saidu ben Harunu. Kao i Lagos 1755. godine mjesto je doživjelo jaki zemljotres i većina je današnjih građevina u gradu iz dobi poslije zemljotresa. Danas je Faro glavni grad regije i broji oko 70 000 stanovnika, a veliko je preuređenje doživio za EURO 2004. godine. Poslije obilaska Fara i slobodnog vremena u središtu grada nastavljamo prema mjestu Olhao, najvećoj ribarskoj luci u Algarveu nastaloj u 14. stoljeću, a danas se u njemu nalazi najveća tržnica riba u regiji. Za kraj dana posjećujemo Taviru,  jedno od najpopularnijih mjesta na obali, na mjestu gdje rijeka Gilao utječe u Atlantik. Tavira je nastala još u 8 stoljeću prije Krista, a grad su učvrstili u zidine Arapi u 8. stoljeću nove ere. Kroz godine razvoja mjesta Tavira je bila poznata po izradi tepiha, pa po ribarstvu, a danas je najpoznatije kao mjesto okruženo brojnim ekskluzivnim golf klubovima i terenima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ALBUFEIRA - JEREZ DE LA FRONTERA - CADIZ - ESTEPONA/COSTA DEL SOL
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi putovanje prema Andaluziji i gradiću Jerez de la Frontera, gradića poznatog po izradi sherryja, gdje ćemo posjetiti jednu od vinarija s prezentacijom izrade tog slatkog alkoholnog pića i degustacijom (uključeno u cijenu). Slobodno vrijeme u Jerezu za ručak ili šetnju. U poslijepodnevnim satima posjećujemo Cádiz, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i u Zapadnoj Europi: osnovali su ga Feničani tisuću godina prije Krista! Riječ je o posebnom i drugačijem španjolskom gradu, čiji duh nije uspio suzbiti ni Francisco Franco koji je pokušao ugasiti njegov slavni karneval, ali nije uspio. Panoramski razgled grada i kraće slobodno vrijeme prije odlaska prema Costi del Sol. Smještaj u hotel na području Estepone. Noćenje.

5. dan: ESTEPONA/COSTA DEL SOL - MÁLAGA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Málage, drugog najvećeg grada u Andaluziji, grada poznatog po dobrom vinu, odličnom nogometnom i košarkaškom klubu, ali poznatog i kao rodni grad Pabla Picassa i Antonija Banderasa! Razgled grada s pratiteljem putovanja. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i kavu. Transfer na aerodrom u poslijepodnevnim satima. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u ranim večernjim satima.
 


ULTRA LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.660 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Doplate:
 • zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Málaga - Zagreb
 • pratitelja na putovanju
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom:
  • 3 noćenja u Albufeiri
  • 1 noćenje na Costi del Sol
 • prijevoz autobusom na turi
 • posjet vinariji i degustaciju sherryja u Jerezu
 • boravišnu pristojbu
 • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza 
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje
Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 40