ŠRI LANKA I MALDIVI - PROGRAM 1
KZ


Objavljeno: 07.06.2017.

Negombo – Pinnawala  – Sigiriya – Kandy – Nuwara Eliya – Yala – Galle – Kalutara
 
Termin putovanja:
02.01. - 12.01.2018. RASPRODANO!!!
 
1.dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO – NEGOMBO
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati. Nastavak leta za Colombo u 04.40 sati na liniji TK732 (Turkish Airlines). Dolazak u Colombo u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, doček lokalnog agenta te vožnja prema Negombu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: NEGOMBO – PINNAWALA  – DAMBULLA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara, pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Dambulli. Hramovi Dambulle također se nalaze na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. "Zlatni hram". To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Dolazak u hotel u okolici Dambulle, smještaj, večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE – KANDY   
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te prostranim vrtovima uključujući i renovirane vodene vrtove. Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Ovo, po nekima osmo svjetsko čudo, poznato je po predivnim freskama i stihovima iz 8. st. koje su ljudi ispisivali po zrcalnom zidu. Nastavak putovanja za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinskim biljem, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina karakterističnih za ovo podneblje postoji . Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci.  U večernjim satima ćemo uživati u predstavi Kandijske kulture. Predstava je poznata po plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY – PARDENIYA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u  tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA
Doručak. Odlazak u jedan od najpoznatijih hindu hramova Seetha Amman koji se nalazi na oko 5 km od Nuwara Eliye u selu koje se još naziva i Sita Eliya. Vjerovanja kažu da je to mjesto gdje je kralj Ravana držao zarobljenu Situ,  gdje je ona svakodnevno molila Rami da ju spasi. Rama je hrabri i mudri princ Ayodije, a njegova žena Sita prelijepa je  i velikodušna. Najpoznatiji su  kraljevski hindu par o kojem je napisan ljubavni ep koji . Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO
Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja do Colomba. Prije odlaska u zračnu luku, panoramski razgled grada koji ej najveći je grad i ujedno glavna luka u kojoj se miješaju sve boje i kulture ovog otoka. Obići ćemo komercijalni dio, a zatim i gradsko središte poznato kao „Tvrđava“, nastalo za vrijeme portugalskog kolonijalizma u 16. st. Mnoge građevine iz tog vremena danas se miješaju s modernim poslovnim zgradama. Prošetat ćemo i živahnim bazarom Pettaha. Odlazak u zračnu luku i prijava na let za Male u 21.30 sati na liniji TK731 (Turkish Airlines). Dolazak u Male u 22.40 sati. Organizirani prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj i noćenje. Zbog kasnog dolaska, hotel će ponuditi hladnu večeru.

8.- 9. dan: MALDIVI
Boravak u hotelu na Maldivima u bungalovima na plaži na osnovi noćenja s doručkom i večerom u restoranu. Tijekom boravka predlažemo da isprobate neke od vodenih sportova koji su u sklopu hotelske ponude: jedrenje, kajaking, parasailing, jet ski… Noćenje.

10.dan: MALDIVI – ISTANBUL
Odjava iz hotela do 12 sati. Možete prtljagu ostaviti u za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela. Iskoristite do transfera vrijeme za posljednje kupanje i sunčanje na prekrasnim plažama otoka. Organizirani prijevoz hidrogliserom od hotela do zračne luke Male i prijava na let za Istanbul na liniji TK 731 (Turkish Airlines) u 23.55 sati.

11. dan: ISTANBUL  – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06.35 sati te nastavak leta za Zagreb u 08.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 08.35 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 17.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.550 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 3.590 kn
  • viza za Šri Lanku s naknadom posredovanja: 350 kn
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača: 50 USD / osobi
  • izlazna pristojba na Šri Lanki: cca 20 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb-Colombo-Male-Zagreb
  • smještaj u standard sobama tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* u Negombu, Dambulli, Kandiyu, Nuwara Eliyi,  standard bungalovina plaži na Maldivima  s uslugom polupansiona, doručak i večere u hotelima
  • sve prijevoze prema programu i ulaznice za lokalitete prema programu (Pinavalla park slonova, Sigirya – lavlja stijena, Dambulla hram, Kandy hram, Perdeniya vrt)
  • lokalnog vodiča
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • vizu za Šri Lanku
  • izlaznu pristojbu na Šri Lanki
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza Šri Lanka: potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 35 USD kn po osobi, a trošak ishođenja vize iznosi 100 kuna.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15