INDIJA I NEPAL
PAL

Objavljeno: 08.05.2023. / Ažurirano: 28.11.2023.
 
Termini putovanja:
17.02. – 27.02.2023.

1. dan:  ZAGREB – ISTANBUL – KATHMANDU
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati, a nastavak leta za Kathmandu u 01.25 sati na liniji TK726 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: KATHMANDU
Slijetanje u zračnu luku Kathmandu predviđeno je u 11.00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje viznih formalnosti, te sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5*. Slobodno poslijepodne za odmor do večere u hotelu. Noćenje.

3. dan: KATHMANDU – SWAYAMBHUNATHU – BOUDDANATH – PASHUPATINATH – KATHMANDU  
Nakon doručka, krećemo s razgledom grada u pratnji lokalnog vodiča. Otići ćemo do glavnog gradskog trga Durbar, posjetiti Hanuman Dhoka, kompleks sa kraljevskom palačom kraljeva Malla i Shah dinastije. Obići ćemo Mahadev i Parvati hram, Machchendra Bahl koji se smatra čuvarom doline, a smješten je na predjelu Kel Tol, sjeverno od glavnog gradskog trga Durbar. Zatim posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu - Swayambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, sagrađen prije više od 2.500 godina i dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom. Slobodno vrijeme za posjet živopisnom bazaru. U drugoj polovici dana nastavljamo razgled odlaskom prema hramu Pashupatinath smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati i jedan od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednoj od najvećih stupa na svijetu Bouddanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR – KATHMANDU
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Nastavljamo prema gradu Bhaktapuru, najočuvanijem kraljevskom grad Doline Kathmandua, a čije ime u prijevodu sa sanskrta znači „grad sljedbenika“ zbog tri glavna trga prepuna hramova među kojima su neki od najboljih primjera religiozne arhitekture u cijelom Nepalu. Grad je osnovan u 9. stoljeću i treći je po veličini u dolini Kathmandua, a nekada je bio i nepalska prijestolnica, poznat je po bogatoj kulturi, hramovima te umjetninama od drveta, metala i kamena. Posjetit ćemo povijesni trg Durbar, hram Nyatapola i druge hramove. U večernjim satima tradicionalna nepalska večera uz folklorni program u jednom od lokalnih restorana u gradu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: KATHMANDU – DELHI
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Kathmandu. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema New Delhiu. Po dolasku u Indiju obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela 5* u Delhiu. Odlazak na popodnevni poludnevni razgled Starog Delhia; razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora,  Raj Ghat – memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju, vožnja podno Crvene utvrde izgrađene od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Potom, odlazak do najveće džamije u Indiji - Jama Masjid. Vožnja kroz bazar Chandni Chowk. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: DELHI – AGRA
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi odlazak na razgled novog dijela grada. Posjet impozantnom modernom hranu Lakshminarayan sagrađenom 1938. godine donacijom jedne od najbogatijih indijskih obitelji. Nastavljamo s vožnjom pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća, razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora Po završetku razgleda krećemo prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel 5*. Večera i noćenje.

7. dan: AGRA
Nakon doručka odlazak u razgled jednog od 7 svjetskih čuda - Taj Mahala - fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. stoljeća kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska Taj Mahala, slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je opasana 20 metara visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak vožnje prema Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku, posjet hinduističkom hramu Birla Mandir. Potom, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: JAIPUR
Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i freski potječe iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar, izgrađene od mramora i kamena, koja posjeduje 17 golemih instrumenata od kojih je većina još uvijek u uporabnom stanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: JAIPUR – DELHI
Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor u hotelu do polaska autobusa prema Delhiju. Po dolasku u Delhi prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.
.
11. dan: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon ranog doručka (breakfast box) odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6.55 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 11.30 sati, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati po lokalnom vremenu.
 predviđen je u 19.10 sati po lokalnom vremenu.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 50 € / 376,73 kn
(Posebna ponuda vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
18.02. – 28.02.2024. 2.399 € / 18.075,27 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 595 € / 4.483,03 kn


Doplate:
  • turističku e-vizu za Indiju 27 € (203,43 kn) uz mogućnost posredovanja agencije uz naknadu od 13 € (97,94 kn)
  • vizu za Nepal 30 USD
  • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage - 60 € (plaćanje na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kathmandu i Delhi – Zagreb
  • unutarnji let Kathmandu – Delhi
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
  • smještaj u hotelima 5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona
  • večera u tradicionalnom nepalskom restoranu s folklornim programom u Kathmanduu
  • vožnja rikšama u Kathmanduu i Delhiu
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
  • jamčevinu i trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • * vizu za Indiju i posredovanje
  • ** vizu za Nepal
  • lokalne pristojbe u zračnoj luci Kathmandu
  • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage
  • fakultativne sadržaje
  • obroke i usluge drugačije od navedenih
  • policu putnog osiguranja

Neslužbeni red letova:
19:55 - 00:10 (+1) Zagreb - Istanbul
01:10 - 10:55 Istanbul - TRIBHUVAN INTERNATIONAL A

06:55 - 11:35 INDIRA GANDHI INTERNATION - Istanbul
19:00 - 19:05 Istanbul - Zagreb

Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Indija: Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade e-vize putem online sustava za Indiju: 27 € (203,43 kn)
    Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
    - popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
    - skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja
    - 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine
    * Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju elektronske vize za Indiju uz naknadu za uslugu posredovanja u iznosu od 13 € (97,94 kn)
  • ** Viza za Nepal se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji
  • Viza se plaća u kunama prema prodajnom tečaju HNB na dan uplate.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15