ŠRI LANKA - PROGRAM 3
AZ
 

Objavljeno: 05.12.2018.

Termin putovanja:
09.02. - 19.02.2019. RASPRODANO!!!

1. dan: Zagreb – Doha
Sastanak sudionika putovanja u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta kod šaltera informacija. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 09.05 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.35 sati po lokalnom vremenu.  Transfer na drugi let za Colombo. Let predviđen u 18.05 sati.

2. dan: Colombo – Pinnawala – Habarana - Dambulla
Dolazak u Colombo u u 01.30 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te vožnja prema obližnjem ribarskom mjestu Negombo. Smještaj u hotel i noćenje. Kasniji doručak te polazak autobusom prema Sigiriyi. Putem zaustavljanje u Pinnawelli, utočištu za slonove gdje ćete uživati u druženju sa ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti i pogledati kako se slonovi kupaju u obližnjoj rijeci. Slijedi u Habarani jahanje na slonovima kroz jedno od najslikovitijih dijelova džungle te ćete moći promatrati i razne ptice koje ovdje žive kao i druge male životinje. Nastavak vožnje prema Dambulli. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla
Doručak. Odlazak prema Lavljoj stijeni u Sigiriyi. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5. stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine sa brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lafa i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Do samog vrha vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu, a u podnožju se nalaze simetrični kraljevski vodeni vrtovi. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Nakon toga polazak prema Polonnaruwi, drugom najstarijem gradu Šri Lankanskog kraljevstva, a danas na glasu kao najčišći i najuredniji grad na Šri Lanci. Nekad prijestolnica kraljeva danas poznata po Gal Vihar (samostan u stijeni) s neprocjenjivim statuama Bude isklesanim u granitnim stijeni, a koje datiraju iz 12.stoljeća. Među četiri najzanimljivije skulpture najimpresivniji je ležeći buda dužine preko 14 metara. Šetnja gradićem, slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel u Dambulli, večera i noćenje.

4. dan: Dambulla – Matale – Kandy
Doručak. Posjet Golden Cave Temple u Dambulli, skupini od 5 pećina starih 800 godina čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima na preko 2000m2 koji čine najveću oslikanu površinu na svijetu, i sa 150 statua Budhe do kojih vode 364 stepenice. Cijeli kompleks se nalazi pod UNESCO zaštitom. Nastavak puta prema Matale, poljoprivrednoj zoni u središnjoj pokrajini, te posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa, kave - sada je pravo vrijeme da vidite. Upoznavanje sa terapeutskim vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja. Nastavak putovanja za Kandy - zadnjoj prijestolnici kraljeva smještenoj uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje ovog kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstva, a kojeg je 1798. godine dao napraviti posljednji Sinhala kralj, Sri Wickrama Rajasinghe. Potom, posjet centru rukotvorina te muzeju dragog kamenja. Slijedi razgled hrama Zuba, najsvetijeg hrama u kojem se nalazi relikvija Budinog zuba. Smještaj u hotel. Večera uz tradicionalni kulturni plesni show. Noćenje.

5. dan: Kandy - Nuwara Eliya – vlak - Ella
Doručak. Slijedi vožnja do željezničke stanice u Nuwara Eliyi, popularnom planinskom turističkom odredištu koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno, svježe klime, idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama uokolo. Ukrcaj na vlak te vožnja kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacima. Po dolasku u Ellu, razgled mjesta. Smještaj u hotel. Slobodno za uživanje u krajoliku. Večera i noćenje.

6. dan: Ella – NP Yala - Tissamaharama
Doručak. Odlazak do Nacionalnog Parka Yala koji se prostire na 1260 km2. Slijedi jeep safari u trajanju od cca 3-4 sata - imati ćete mogućnost vidjeti krda slonova, lijene medvjede, šakale, krokodile, brojne vrste ptica koje tamo obitavaju, a glavni vladari ovog parka su leopardi (najveća gustoća leoparda je baš u ovom parku). Nakon safarija, vožnja do obližnjeg mjesta Tissamaharama. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: Tissamaharama – Galle – Induruwa
Doručak. Slijedi vožnja prema starom gradu Galle, glavnom gradu južne pokrajine.  Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugo-azijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Pored nje tu je i stara prirodna luka, Pomorski muzej, jedan od najvažnijih hramova Šive na otoku, Gospina katedrala koju su osnovali isusovci. Nastavak vožnje do mjesta Induruwa – jedno od ljetovališta na jugozapadnoj obali, poznatoj po plažama, surfanju, koraljima i noćnom životu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: Induruwa
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje na pješčanim plažama. Večera i noćenje.

9. dan: Induruwa – Colombo - Wattala
Doručak. Slijedi transfer do Colomba te panoramski obilazak grada: Tvrđava – Stari Grad, Pett – grad s bazarima, Cimetovi Vrtovi – prestižna komercijalna i stambena četvrt. Nastavak do Bauddhaloka Mawatha preko „Arkada“ do povijesnog Trga nezavisnosti (Independence SQ). Svaki dizajnerski butik, svaki izvrstan restoran, pa čak i prelazak preko bazena s ribama pretvorio je ovo remek djelo kolonijalnog doba u najtrendijevsko mjesto shoppinga i izlazaka Sri Lanke. Imati ćete također priliku posjetit Sea Street sa zlatarskim radionicama. Vožnja do obližnjeg hotela. Večera i noćenje.

10. dan: Colombo – Doha – Zagreb
Rani doručak. Transfer do obližnje zračne luke te polijetanje zrakoplova za Dohu u 10.50 sati. Dolazak u Dohu u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Fakultativna mogućnost izlaska iz zračne luke, te transfer na razgled Dohe autobusom uz pratnju lokalnog vodiča. Nastavak leta za Zagreb u 01.50 ujutro.

11. dan: Colombo – Doha – Zagreb
Dolazak u Zagreb predviđen je u 06.00 sati po lokalnom vremenu.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 12.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.290 kn


Doplate:
  • viza za Šri Lanku (uključuje posredovanje): 350 kn
  • napojnice: 45 USD
Fakultativni izleti:
(plaćanje u poslovnici kod rezervacije)
  • Doha city tour: 250 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Qatar airways Zagreb-Doha-Colombo-Doha-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona
  • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
  • jahanje slonova
  • vožnja vlakom
  • večernji kulturni show u Kandy-u
  • jeep safari
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča na destinaciji
  • troškovi organizacije i jamčevine
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • troškove vize za Šri Lanku
  • napojnice
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza Šri Lanka: potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15