EURO 2021 – HRVATSKA - ČEŠKA – GLASGOW
  AA



 Objavljeno: 11.07.2017.

LA CORUÑA – OVIEDO – SANTILLANA DEL MAR I ALTAMIRA – BILBAO – SAN SEBASTIAN – LEÓN – SANTIAGO DE COMPOSTELA

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA

Termin putovanja:
05.10. - 09.10.2017. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – SANTIAGO DE COMPOSTELA – LA CORUÑA – OVIEDO
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u 08:30 sati za Santiago de Compostelu. Nakon slijetanja slijedi vožnja do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Upravo iz tog vremena datira poznati Herkulov stup koji je jedan od asocijacija na grad, a smatraju ga najstarijim svjetionikom na svijetu. Po dolasku u grad panoramski obilazak i slobodno vrijeme za ručak u središtu grada i u zanimljivoj staroj jezgri grada, koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima prema Oviedu, glavnom gradu pokrajine Asturije. Smještaj u hotel u središtu grada. Nakon kraćeg odmora moguć odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju ovim prekrasnim gradom za kojeg je Woody Allen rekao da „kao da nije s ovoga svijeta“ (u njemu je snimao dio filma „Vicky Cristina Barcelona“). Oviedo je na glasu kao jedan od najboljih gradova za život u cijeloj zemlji, grad je bogat i lijep, a srednjovjekovni šarm miješa se s pažljivo osmišljenim modernim rasterom ulica, romaničke i barokne crkve s raznovrsnim restoranima i vinskim podrumima, uske uličice sa savršeno restauriranim zgradama. Slobodno vrijeme za uživanje u zavodljivoj atmosferi grada. Noćenje.

2. dan: OVIEDO – SANTILLANA DEL MAR I MUZEJ ALTAMIRA – BILBAO
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled povijesnog dijela prijestolnice Asturije u kojem se diči poznata katedrala (ulaznica uz doplatu). Postoji narodna izreka na španjolskom jeziku koja u prijevodu kaže: „Biti Španjolac je ponos. Biti Asturijanac je titula.“ Asturijanci za sebe tvrde da su pravi Španjolci i jedini dio zemlje koji Arapi nisu osvojili s ulaskom na poluotok 711. g. Španjolski krunski nasljednici ne bez razloga nose titulu „Príncipe de Asturias“ već stoljećima. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili okrepu u tipičnoj bodegi uz pintxose (sendviče) i asturijansku favadu i sidru (jabukovača).  Nastavak putovanja za Bilbao vodi nas preko srednjovjekovnog gradića Santillana del Mar, najpoznatijeg po svjetski poznatoj špilji Altamira koja se smjestila oko 2 km iznad mjestašca. No, Santillana je poznata i po svojim slikovitim uličicama, starim gradskim zidinama obraslim bršljanom i šarenilu cvijeća što ga stanovnici s ljubavlju njeguju. Posjet muzeju Altamira (ulaznica uz doplatu) – originalna je špilja, poznata pod nazivom „Sikstinska kapela kamenog doba“ zatvorena za javnost zbog oštećenja koja su počela nastajati zbog isparavanja posjetitelja, a u muzeju je napravljena umjetna špilja po uzoru na izvornu. Nastavak putovanja prema Bilbau. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: BILBAO – SAN SEBASTIÁN – BILBAO
Doručak. Odlazak u razgled grada koji je do nedavno ponajprije bio poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, a koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim svjetski poznatog arhitekta Gehryja otisnuo u 21. stoljeće, među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Zanimljiv je i stari dio grada (Casco Viejo), pješačka zona s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Moguć posjet muzeju Guggenheim uz doplatu (razgled s audio-vodičem). Slobodno vrijeme za ručak u odličnim baskijskim tavernama: Bilbao je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi, ima nekoliko restorana s Michelinovim zvijezdicama, a svakako treba kušati jela od bakalara, njihove odlične pintxose i počastiti se izvrsnim baskijskim vinom txakoli. U nastavku dana izlet u San Sebastián, grad s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jednom od najljepših i najpoznatijih plaža Europe. San Sebastián jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, poznat po sjajnoj gastronomiji i filmskom festivalu. Panoramski i pješački razgled grada, slobodno vrijeme za šetnju, razglede i vlastite programe. Povratak u Bilbao u ranim večernjim satima. Noćenje.

4. dan: BILBAO – LEÓN – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema Galiciji vodi nas kroz pokrajinu Castilla y León u kojoj ćemo se zaustaviti i posjetiti glavni grad León, prijestolnicu povijesne kraljevine Leon, smješten na rijeci Bernesgi. Jedna od važnih postaja na Putu sv. Jakova, grad je osnovan u 1. stoljeću. Od bogatog povijesnog i umjetničkog nasljeđa najznačajnija je sjajna ranogotička katedrala nazvana „Kućom svjetla“ (Pulchra Leonina), najljepši primjer francuske gotike u Španjolskoj (ulaznica uz doplatu). Nastala je na temeljima palače kralja Ordona II., a izuzetnu ljepotu i svjetlost daje joj mnoštvo prozora između brojnih elegantnih kontrafora. Slobodno vrijeme u središtu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja vodi nas kroz grad Lugo, četvrti grad po veličini u Galiciji, poznat po značajnom rimskom nasljeđu. Posjet staroj gradskoj jezgri, u kasnim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema galicijskom glavnom gradu. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka odlazak u panoramski i pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovinice i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Galicija ima izvrsnu gastronomiju, dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao pulpo a la gallega (kuhana hobotnica) ili torti Tarta de Santiago, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Slobodno vrijeme za osobne programe. Transfer do zračne luke, let posebnim zrakoplovom za Zagreb predviđen je u 18:00 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplate po želji:
  • paket ulaznica za katedralu u Oviedu, Altamira muzej, Guggenheim muzej (audio vodič uključen), katedralu u Leonu i katedralu i muzej u Santiagu de Composteli: 310 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Santiago de Compostela-Zagreb
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom:
  • prijevoz autobusom na turi
  • boravišne pristojbe
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • napojnicu za vozača
  • fakultativne sadržaj
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Neslužbeni red letenja:
    • 05 OCT ZAG – SCQ  08:30 11:30
    • 09 OCT SCQ – ZAG  18:00 21:30
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35