EGIPAT - KRSTARENJE NILOM, KAIRO I HURGHADA
PAL


7Objavljeno: 23.06.2023. / Ažurirano 09.10.2023.
 

DIREKTAN ČARTER LET IZ ZAGREBA


Termini putovanja:
14.10. – 21.10.2023. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – HURGADA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Hurgadu u prijepodnevnim satima. Po dolasku u Hurgadu, slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5* na osnovu all inclusive usluge. Noćenje.

2. dan: HURGADA – ASUAN
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja preko pustinje do Asuana, najjužnijeg egipatskog grada. Po dolasku posjet čuvenoj asuanskoj Visokoj brani čija je izgradnja imala značajan utjecaj na gospodarstvo i kulturu Egipta. S brane se pruža pogled na Naserovo jezero, najveće akumulacijsko jezero na svijetu. Put nas dalje vodi do tvornice parfema gdje ćete imati prilike upoznati se s cjelokupnim procesom izrade eteričnih ulja i parfema, i dalje do Nedovršenog obeliska, najvećeg poznatog antičkog obeliska. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćenje.

3. dan: ASUAN – (fakultativni izlet u ABU SIMBEL ili izlet u NUBIJSKO SELO) – KOM OMBO
U vrlo ranim jutarnjim satima mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel (polazak u 04.00h). U srcu nubijske pustinje, nadomak granice sa Sudanom, podignuta je ova impozantna i najljepša građevina najvećeg faraona u povijesti egipatske države, Ramzesa II. Ovo grandiozno djelo arhitekture izgrađeno je u dva dijela. Prvi je posvećen trijadi bogova (Amonu, Ra-Harakteu i Ptahu), a drugi božici Hator, izgrađen u čast Nefertari, omiljenoj ženi Ramzesa II. Veličanstveno je i to da su ih Egipćani 60-ih godina prošlog stoljeća premjestili na višu razinu, kamen po kamen, kako ne bi bili poplavljeni Naserovim jezerom, nastalim izgradnjom Asuanske brane. Povratak na brod. Za one koji ne idu na izlet u Abu Simbel, mogućnost fakultativnog izleta u Nubijsko selo. Plovidba motornim brodom tijekom koje možete uživati u pogledu na Botanički otok, mauzolej Age-Khana i Elefantinski otok na kojem se nalazi ovo tradicionalno afričko selo (Nubijci). Dolazak do sela te upoznavanje s lokalnim načinom života i običajima uz obilazak slikovitih kuća (izvana svijetlih boja i s puno ukrasa). Nubijci su vrlo gostoljubivi pa često pozivaju u svoje domove na šalicu karkadé (piće/čaj od cvjetova hibiskusa) i shamsi (tradicionalni kruh). U nastavku dana mogućnost plovidbe po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. U poslijepodnevnim satima početak krstarenja rijekom Nil tijekom kojeg se možete opustiti na palubi broda i uživati u prizorima prekrasne prirode i pogledu na svakodnevni život Egipćana. Dolazak u Kom Ombo te posjet istoimenom hramu podijeljenom u dva dijela i posvećenom dvojici bogova, Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu s glavom sokola. Unutar hrama mogu se vidjeti zidni prikazi najranijih medicinskih instrumenata u svjetskoj povijesti, drevni egipatski kalendar, nilometar te muzej krokodilskih mumija. Nastavak plovidbe prema Edfu, drevnoj prijestolnici Apollinopolis Magna. Večera i noćenje na brodu.

4. dan: EDFU – ESNA – LUKSOR
Dolazak u Edfu te nakon doručka posjet ptolomejskom hramu boga Horusa, jednom od najuščuvanijih hramova u Egiptu, sagrađenom između 237. i 57 pr. Kr, u vrijeme Kleopatre VII. Filopator, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod. Nastavak plovidbe uz ručak na brodu prema brani u Esni i dalje prema Luksoru odnosno drevnoj Tebi koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta. Dolazak u Luksor u večernjim satima. Večera i noćenje na brodu.

5. dan: LUKSOR – KARNAK
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. U večernjim satima posjetit ćemo Luksorski hram, veliki staroegipatski kompleks hramova smješten na istočnoj obali rijeke Nil koji je upravo u večernjim satima posebno impresivan kada svjetla osvjetljavaju hram. Noćenje na brodu.

6. dan: LUKSOR – DOLINA KRALJEVA – KAIRO 
Doručak. Vožnja prema Dolini kraljeva, pustinjskoj dolini na zapadnoj obali Nila, nasuprot Luksora, poznatoj po šezdesetak grobnica faraona i plemića, koji su tu pokapani tijekom Novog kraljevstva (16. do 11. st. prije Krista). Danas je najpoznatija po grobnici Tutankamona koja se od 1979. godine, zajedno s ostatkom tebanske nekropole, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. U nastavku posjet kaskadnom hramu kraljice Hatšepsut, jedine žene koja je, kao faraon, neograničeno vladala Egiptom. Slijedi posjet jednoj od tvornica alabastera te Memnonovim kolosima, masivnim kipovima možda i najvećeg faraona Egipta, Amenhotepa III. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokrevetnim kupeima i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: KAIRO - PIRAMIDE U GIZI - EGIPATSKI MUZEJ
Doručak u vlaku. Nakon doručka odlazimo do platoa Gize, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta - piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica), 73 metra dugačka skulptura s tijelom lava i ljudskim licem. Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 metara, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu). Odlazimo potom do velikog Egipatskog Nacionalnog Muzeja u kojem se nalazi najveća i najdragocjenija rijetka zbirka izvornih predmeta. Izloženo je preko 250 000 primjeraka starih 5000 godina koja uključuje zbirku blaga kralja Tutankamona  koja je bila zatvorena u njegovoj grobnici više od 3500 godina i neotkrivena sve do početka 20. stoljeća. Po želji, razgled dvorane mumija (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan: KAIRO – HURGADA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te prijevoz autobusom do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravan charter let za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.



Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
14.10. – 21.10.2023. 1.639 € / 12.349,05 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 299 € / 2.252,82 kn
Doplata za jednokrevetni kupe u vlaku: 99 € / 738,38 kn

Popusti:
  • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
Doplate:
  • za manji broj putnika 40 € (301,38 kn) - za grupe 10 - 15 putnika
  • za napojnice (također i za djecu) 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)
Doplate po želji:
  • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 30 € (226,04 kn)
  • za all inclusive na brodu 160 € (1.054,83 kn)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Hurgada – Zagreb
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
  • krstarenje brodom po Nilu (brod 5* deluxe) na bazi punog pansiona
  • hotelske usluge prema programu putovanja (hotel 5* u Hurgadi na bazi all inclusive usluge i hotel 4+* na osnovi polupansiona u Kairu)
  • prijevoz noćnim vlakom na relaciji Luksor – Kairo (smještaj u dvokrevetnim spavaćim kupeima)*
  • sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • trošak organizacije putovanja.
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • putno osiguranje
Fakultativni izleti:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Abu Simbel s autobusom 125 EUR
  • Nubijsko selo 38 EUR

Napomena:
*U slučaju da umjesto lokalnog noćnog vlaka želite koristiti zračnu vezu između Kaira i Luksora (uz dodatno noćenje u Kairu ili Luksoru), to možemo organizirati uz nadoplatu ovisno o raspoloživim kapacitetima u hotelima i na avionu.


Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)