IRSKA
PAL

Objavljeno: 04.02.2022. / Ažurirano: 04.02.2022.


Termini putovanja:
31.07. - 07.08.2022.
02.10. - 09.10.2022.


1. dan: ZAGREB - DUBLIN - CLONMACNOISE - GALWAY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova i podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7.40 sati, dolazak u Dublin u 9.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, a nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, slijedi vožnja slikovitim krajolikom do samostana Clonmacnoise na rijeci Shannon, sagrađenom davne 548. godine: ostaci Katedrale, 7 crkava (10. - 13. st.), 2 tornja, 3 velika križa…Nastavljamo putovanje do živopisnog Galwaya. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika najveći je grad u zapadnoj Irskoj, a ujedno je i poznato sveučilišno središte. Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayu, trg Eyre... Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

2. dan: GALWAY – BURREN – CLIFFS OF MOHER – KERRY
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka te megalitskim grobnicama starim preko 4.000 godina. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan: NACIONALNI PARK KILLARNEY – RING OF KERRY
Doručak. Vožnja jednim od najspektakularnijih krajeva Irske, s veličanstvenim pogledom na Atlantski ocean, Waterville, nekadašnje omiljeno obiteljsko odmaralište Charlie Chaplina. Nastavak vožnje kroz selo Sneem s krovovima raznolikih boja, preko Molls Gap i Ladies View, odakle se pruža prekrasan pogled na poznato jezero Killarney. U poslijepodnevnim satima posjet Nacionalnom parku Killarney, elizabetanskoj kući i muzeju Muckross, okruženoj prekrasnim vrtom u srcu parka (posjet Mucross House u skladu s propisima ima ograničen broj posjetitelja, te može biti zamijenjen posjetom farmi ovaca „Kells Sheep Farm“). Noćenje

4. dan:  KERRY – CORK
Doručak. Nastavak vožnje do drugog najvećeg grada Irske, „buntovnog“ Corka, koji je odigrao važnu ulogu u ratu za neovisnost zemlje, a 2005. godine bio je i europska prijestolnica kulture . Razgled grada: Sveučilište, gradska vijećnica, katedrala, Shandon Bells, tržnica English market. Smještaj u hotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za shopping i samostalno istraživanje grada. Noćenje.

5. dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILKENNY - DUBLIN
Nakon doručka odjava iz hotela te vožnja do Rock of Cashel, povijesnog mjesta i prijestolnice kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, bila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Razgled impresivnih ostataka samostana, a potom nastavljamo do grada Kilkenny, jednog od najbolje očuvanih srednjovjekovnih irskih gradova kojeg zovu „Mramorni grad“. Šetnja središtem grada vijugavim ulicama s povijesnim zgradama, galerijama i restoranima. Nastavak vožnje prema Dublinu. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima, predlažemo šetnju s voditeljem putovanja poznatom četvrti Temple Bar u centru Dublina u kojoj se nalaze najpoznatiji dublinski pubovi. Noćenje.

6. dan: DUBLIN
DDoručak. Odlazak na panoramski razgled autobusom i pješice: vožnja gradom sjevernom stranom rijeke Liffey, GPO (zgrada Pošte), ulica O`Conell, zgrada Carine i najveći europski park Phoenix. Nastavak južnom stranom: Merrion Square gdje se nalazi kuća pisca Oscara Wilda, danas u vlasništvu America College, nastavak do trga Grafton s mnogobrojnim dućanima, pored rodne kuće vojvode od Wellingtona - pobjednika nad Napoleonom kod Waterlooa. Vožnja do Trinity College (uključena ulaznica), najstarijeg sveučilišta u Irskoj, kojeg je 1592. god. osnovala kraljica Elizabeta I. S tradicijom dugom 400 god., ubraja se među najpoznatija sveučilišta na svijetu, Samuel Beckett i Jonathan Swift su samo neki od poznatih učenika, tu se čuva sveti rukopis The Book of Kells, molitvenik iz 8 st. Posjet pivovari Guinness (uključena ulaznica) gdje je vizionar Arthur Guinness prije 250 godina svoju maštu, strast i vjeru „pretočio“ u proizvodnju piva. Razgled pivovare, na kojem će Vas upoznati s procesom proizvodnje piva, završava na 7. katu u Gravity baru, gdje uz čašu piva možete uživati u spektakularnom pogledu na grad. Poslijepodne slobodno vrijeme. Za večernje sate predlažemo odlazak na irsku večeru uz program irskog plesa (doplata kod prijave). Noćenje.

7. dan: DUBLIN - (fakultativni izlet BELFAST) - DUBLIN
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u Belfast (uz doplatu). Vožnja prema prijestolnici Sjeverne Irske – Belfastu. Po dolasku krećemo u razgled grada u kojem su znamenitosti na svakom koraku. Razgledat ćemo Operu, Botanički vrt i razne crteže na kućama te otići do četvrti Titanic u kojoj je izrađen istoimeni brod, a danas se tamo nalazi muzej u prirodnoj veličini broda. Posjet muzeju(ulaznica uključena u cijenu izleta) i u nastavku slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u Dublin do cca 19 sati. Za sve koji se ne odluče za izlet u Belfast preporučamo individualno istraživanje Dublina. Noćenje.

8. dan: DUBLIN ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 10.20 sati, dolazak u Zagreb u 14.05 sati po lokalnom vremenu.
 


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
31.07. - 07.08.2022. 8.980
02.10. - 09.10.2022. 8.580
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn


Doplate po želji:
(prijava kod rezervacije aranžmana, min. 15 osoba)
  • Irska večera: 550 kn (uključuje transfer, večeru i program irskog plesa)
Fakultativni izleti:
(prijava kod rezervacije aranžmana)

  • izlet u Belfast (uključen lokalni vodič i ulaznica u muzej Titanic): 690 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – Dublin – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* na području Galway/Clare
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* na području Kerrya
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* na području Corka
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* na području Dublina
  • sve prijevoze i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte navedene u programu: Muckross House & Gardens, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey, Clonmacnoise, Trinity College, Guinness Storehouse s degustacijom piva
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • karte javnog prijevoza
  • doplate po želji
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumenti moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja. Ukoliko se putuje samo sa osobnom iskaznicom mora biti izdana nakon 2003. godine.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)