SKANDINAVSKE PRIJESTOLNICE
PAL


Objavljeno: 20.03.2017.
 
STOKCHOLM – HELSINKI – OSLO – KOPENHAGEN
 
Putovanje u Skandinaviju putovanje je u zemlje koje žive u skladu s prirodom, to je putovanje u neke od najljepših gradova Europe, u zemlje bogate poviješću, s visokim standardom i visokim stupnjem razvijenosti, s prekrasnom prirodom i jednostavnim ljudima. Vikinške zemlje posebno su i fascinantno mjesto, a njihovi glavni gradovi u ljetnim mjesecima beskrajno šarmantni i opušteni.

Termin putovanja:
26.08. - 01.09.2017.

1. dan: ZAGREB – STOCKHOLM – BROD
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm ovisno o vremenu isplovljavanja broda za Helsinki panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod kompanije Tallink Silja za Helsinki. Isplovljavanje broda iz stockholmskog arhipelaga s više od 24 000 otoka, otočića, stijena, jedinstven je i prekrasan doživljaj ! Brodovi koji krstare Baltičkim morem nudi sav mogući komfor, odličnu hranu u nekoliko restorana, trgovine u bescarinskoj zoni, večernju zabavu itd. Noćna plovidba.

2. dan: BROD – HELSINKI – BROD
Doručak na brodu. Iskrcaj u Helsinkiju predviđen u 09:55 sati, ukrcaj u autobus i odlazak u obilazak „Bijelog grada sjevera“, kako popularno finsku prijestolnicu nazivaju. Glavni grad Finske dao je sagraditi švedski kralj Gustav Vasa 1550. g. Nakon velikih i brojnih požara koji su harali gradom tada većinom građenom od drveta, car Aleksandar II. naručio je od berlinskog arhitekta Engela ponovnu izgradnju, ovaj put u neoklasicističkom stilu. I tako je sagrađeno dvadeset impozantnih i monumentalnih građevina između 1820. i 1850. g. koje su još očuvane. Uz svjetski poznate građevine od secesije pa do moderne, one daju poseban pečat finskoj metropoli. Poslije razgleda stjenovitog grada u kojem ćemo vidjeti glasoviti Sibelijusov spomenik, poznatu Crkvu u stijeni, koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, Senatski trg s katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, itd. Slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu na živopisnoj tržnici u luci, obilazak lijepo dizajniranih trgovina u obližnjoj gradskoj šoping zoni, itd. Povratak iz Helsinkija brodom u kasno poslijepodne. Noćna plovidba prema Stockholmu.

3. dan: BROD – STOCKHOLM – ÖREBRO
Doručak na brodu. Iskrcaj u Stockholmu predviđen je u 09:30 sati, nakon iskrcaja odlazak u razgled grada. Kraljevski grad Stockholm leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. g. glavnim gradom postao je 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije vožnje iskrcat ćemo se u povijesnom središtu grada, otoku Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, osobne programe. U poslijepodnevnim satima napustit ćemo švedsku prijestolnicu i krenuti na put prema zapadu, prema gradu Örebro na zapadnom dijelu jezera Hjälmaren. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan: ÖREBRO – OSLO
Doručak. Poslije doručka nastavljamo s putovanjem po Skandinavskom poluotoku prema Norveškoj. Po dolasku u Oslo poslije podne posjetit ćemo jednu od najvećih atrakcija grada, park skulptura Vigeland unutar Frogner parka, najveći svjetski park skulptura u kojem je umjetnik, kipar Gustav Vigeland, ostavio izloženim više od 200 skupltura od bronce, granita i željeza. Potom ćemo panoramski obići drugu veliku atrakciju grada, poluotok Bygdoy na kojem se nalazi mnogo fantastičnih muzeja, među kojima se ističu Fram (u njemu se nalazi brod kojim su Nansen i Amundsen dolazili do krajnjeg sjevera i juga zemljine kugle), Kon-Tiki i Muzej vikinških brodova. Posjetit ćemo glasovitu i fascinantnu zgradu opere u modernoj četvrti Barcode i završiti svoj obilazak u središtu grada koji vodi prema kraljevskoj palači, odnosno gradskoj vijećnici gdje se svake godine u prosincu dodjeljuju Nobelove nagrade za sva područja osim nagrade za mir koja se dodjeljuje u Stockholmu. Smještaj u hotel, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: OSLO – KOPENHAGEN
Doručak. Poslije doručka napuštamo Oslo i putovanje preko švedske zapadne obale prema Kopenhagenu. Po dolasku u Helsingborg ukrcaj na trajekt prema danskom Helsingoru, vožnja traje približno 30 minuta. Kraće zaustavljanje za fotografiranje ispred dvorca Kronborg u kojem je  Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Dolazak u Kopenhagen u kasnijim poslijepodnevnim satima, panoramski obilazak privlačne danske prijestolnice. Povijest danskog glavnog grada počinje u 11. stoljeću kad je bio samo ribarsko selo. Danas je Kopenhagen moderna metropola: opuštena atmosfera i veseli ljudi – to je Kopenhagen. Smještaj u hotel na području grada u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: KOPENHAGEN – BERLIN
Doručak. Odlazak u središte grada u četvrt Nyhavn, jedan od simbola grada. Nekoć beznačajni lučki kanal, danas je već dugo najpoznatija četvrt u gradu, puna restorana, trgovinica, ljudi, živahna i slikovita s fasadama u živim bojama. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu, kavu, itd. Nastavak putovanja po Danskoj i njezinim otocima odvodi nas u luku Rødby, plovidba prema njemačkom Puttgardenu. Iskrcaj i putovanje kroz pokrajine Schleswing-Holstein i Mecklenburg-Vorpommern prema glavnom njemačkom gradu, Berlinu. Smještaj u hotel, noćenje. 

7. dan: BERLIN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, panoramska vožnja Berlinom i putovanje prema Hrvatskoj uz usputna, potrebna zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u noćnim satima.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 kn
Doplata:
  •  za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu kabinu: 2.090 kn
  • dvokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 390 kn
  • dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu: 690 kn
Popusti:
  • za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe: 10 % od osnovne cijene aranžmana
Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 790 kn
Doplate po želji:
  • paket večera u Skandinaviji (2 večere na brodu i 3 u hotelima): 1.290 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm
  • autobusni prijevoz prema programu
  • brodske vožnje prema programu – 2 noćenja na brodu na liniji Stockholm – Helsinki i Helskinki – Stockholm u četverokrevetnim kabinama
  • smještaj u hotelima 3* na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno zdravstveno osiguranje
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja. Potrebno dostaviti scan putovnice.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Neslužbeni red letova (točna vremena će biti objavljena na završnoj obavijesti):
  • DY4350   ZAGARN  1030  1305
    Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 25