TAJLANDSKA TURA I ODMOR NA PHUKETU
AA


Objavljeno: 16.04.2018.

Termin putovanja:
03.11. - 13.11.2018.

1. dan: ZAGREB
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati.

2. dan: ISTANBUL - BANGKOK
Dolazak u Istanbul u 00:10 sati. Nastavak leta za Bangkok na liniji TK 068 u 01:55 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Bangkoku. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: BANGKOK
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Bangkoka: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnim pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho - hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Ručak. U poslijepodnevnim satima plovidba klongovima (kanalima ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun - hramu Zore. Navečer odlazak u Siam Niramitr na večeru s folklornim spektaklom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda.  Po završetku večere povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BANGKOK
Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak - plutajućoj tržnici. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su pokretne trgovine. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan: BANGKOK – AYUTTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema sjeveru do Ayutthayae, stare prijestolnice tajlandskih kraljeva. Posjet velikom povijesnom parku te šetnja ruševinama nekoć najvećeg i glavnog grada. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema Lopburiju, staroj prijestolnici Siama smještenoj u unutrašnjosti zemlje. U Lopburiju odlazak u Kala hram, hinduističko svetište smješteno u čuvanoj kući u kojoj se nalaze statue Bude u raznim položajima. Jedna od najradije posjećenih turističkih atrakcija je posjet San Phra Kan-u, gdje obitavaju pitomi majmuni. Zaustavljanje kod Phra Prang Sam Yod - kmerskog hrama s tri tornja iz 13. stoljeća. Odlazak prema gradu Phitsanulok na obalama rijeke Nan. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – SRI SATCHANALAI – LAMPANG
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled hrama Wat Phra Sri Ratt ana Mahathat u kojem se nalazi jedan od najljepših i najsvetijih kipova Bude u Tajlandu. Vožnja do Sukothaia i obilazak prve tajlandske prijestolnice i kolijevke tajlandske kulture gdje hramovi i ruševine svjedoče o njenom drevnom sjaju (Wat Mahathat i Wat Si Choom). Vožnja kroz rižina polja do starog grada Sri Satchanalai na obali rijeke Yom. Ručak u lokalnom restoranu. Razgled svetišta Wat Chang Lom čija je pagoda (chedi) građena u cejlonskom stilu, te Wat Chedi Chet Thaew zadivljujuće simetrije. Dolazak u Lampang, glavni grad istoimene provincije, u kome je i dalje jedno od prijevoznih sredstava kočija. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: LAMPANG – LAMPOON – CHIANG MAI  
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled hrama Wat Phra Kaeo Dontao, prekrasnog primjera gradnje u kombinaciji burmanskoga i domaćeg stila. Nastavak vožnje prema tvornici keramike u Lampangu gdje možete potaknuti svoj umjetnički duh i okušati se u bojanju keramičkih predmeta. Vožnja prema sjevernom dijelu Lampoona i posjet Wat Phrathat Haripoon Chai. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje prema Chiang Mai-u. Po dolasku u Chiang Mai prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: CHIANG MAI – MAE SA ELEPHANT CAMP – HRAM  DOI SUTHEP
Doručak. Izlet do Mae Taeng i obilazak uzgajališta radnih slonova (mogućnost jahanja). Posjet farmi orhideja. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u razgled impozantnog hrama Wat Phrathad na brdu Doi Suthep iznad Chiang Maija. Poslijepodne vožnja kroz područje poznato po brojnim radionicama u kojima se izrađuju rukotvorine od svile, pamuka, srebra, tikovine i keramike. Povratak u Chiang Mai, slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: CHIANG MAI – PHUKET 
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Phuket te polijetanje zrakoplova. Po dolasku u Phuket transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: PHUKET 
Smještaj u hotelu na plaži na osnovi noćenja s doručkom. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo neki od fakultativnih izleta poput cjelodnevnih izleta na Krabi, Phi Phi Island (Maya Beach), James Bond Island, Khao Sok Jungle Safari, itd.

11. dan: PHUKET– ISTANBUL – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan do transfera u zračne luke Phuket. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 06:00 sati na liniji TK173. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 18.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn

Doplate:
  • viza za Tajland: 35 EUR
  • posredovanje vize: 50 kn
  • napojnice: 40 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Bangkok i Phuket – Doha - Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • unutarnji let Chiang Mai – Phuket
  • smještaj u hotelima 4* na osnovi 9 noćenja (polupansion u Bangkoku i na turi, noćenje s doručkom u Phuketu)
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • napojnice vodiču i vozaču na putu
  • vizu za Tajland
  • trošak ishođenja vize
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja u Maleziji odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15