ŠPANJOLSKA TURA
AA


Objavljeno: 06.02.2018.


Termin putovanja:
18.08. - 30.08.2018.

1. dan: ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 05:45 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj preko Genove i Savone po „Rivijeri palmi“ (dio oko Savone) i „Rivijeri cvijeća“ (dio oko San Rema, tako nazvan zbog uzgoja cvijeća na tom području). Dolazak na Azurnu obalu u večernjim satima i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: AZURNA OBALA – SAN SEBASTIAN
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje duž Azurne obale, regija Provanse, Languedoca i Pireneja kroz francusku i španjolsku Baskiju do San Sebastijana s usputnim  zaustavljanjima.  Kratki posjet Carcassonneu, najvećem srednjovjekovnom gradu Europe,  čije zidine i tornjevi su štitili Katare u vrijeme križarskih ratova, a sada su pod zaštitom UNESCO-a i predstavljaju jednu od najzanimljivijih tvrđava francuske povijesti. Po dolasku na područje San Sebastian/Donostia smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: SAN SEBASTIAN – BILBAO
Doručak. San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. Godine 2016. San Sebastian ponosno je nosio titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada s voditeljem putovanja počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara. Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu, itd. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Bilbau. Smještaj u hotel na području grada. Noćenje.

4. dan: BILBAO – OVIEDO
Doručak. Razgled započinje na brdu Artxanda iznad grada gdje se pruža prekrasan pogled na najveći baskijski grad, stiješnjen u 15 km dugom estuariju uz veliku luku. Bilbao je poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim (Frank O. Gehry) otisnuo u 21. stoljeće među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Prošetat ćemo starim dijelom grada (Casco Viejo), pješačkom zonom s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Razgled grada završava kod muzeja Guggenheim (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za osobne programe. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Oviedu, dolazak u hotel i smještaj. Noćenje.

5. dan: OVIEDO – LA CORUÑA
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled Ovieda, glavnog grada Asturije. Oviedo, glavni grad pokrajine Asturije, jedan je od najšarmantnijih španjolskih gradova i poznat po visokom standardu i kvaliteti života. Zanimljivo je da na hodočasničkoj turi većina hodočasnika osim Santiaga posjećuje i Oviedo, da bi se poklonili relikvijama u poznatoj katedrali – (Sveti sudarij u kapelici sv. Mihovila/Camara Santa) – uključena ulaznica. Antički Ovietum bio je u srednjem vijeku prijestolnica Asturiasa, te kao kraljevski grad obiluje palačama i crkvama. Ta jedinstvena rana predromanička zdanja pod zaštitom su UNESCO-a. Trgovi i uličice starog centra okruženi su novijom četvrti Ensanche, gdje se uzdiže rektorat sveučilišta, kazalište i neoromanička crkva San Juan el Real. Nakon razgleda povijesnog središta slobodno vrijeme za okrepu u bodegama uz tipičnu asturijansku favadu i sidru (jabukovača), šetnju, itd. Putovanje prema Galiciji i La Coruñi u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak u hotel i smještaj. Noćenje.

6. dan: LA CORUÑA – BETANZOS – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled grada. La Coruña, lučki grad, tu ulogu ima već duže od 2000 godina. Tu je Julije Cezar stigao iz Galije da ponovno uspostavi vladavinu Rimljana, a Filip II. sa svojom „Nepobjedivom Armadom“ isplovio iz nje. Stari dio grada (La Ciudad Vieja) uzdiže se na uskom dijelu zemlje koja ponire u Atlantik, a novi dio grada prostire se dublje u kopno. Zbog svojeg položaja uz veliku morsku rutu između Sjeverne Europe i Amerika, La Coruña i dalje ima važnu ulogu kao značajna luka na Atlantiku i istodobno rafinerija nafte. Gradska najveća znamenitost je Herkulov stup, jedini svjetionik na svijetu iz rimske dobi. Šetnja središtem grada, preko Avenide de la Marina prema Plazzi de Maria Pita. Nekoliko ulica dalje je Castillo de San Anton, nekoć zatvor, a danas arheološki muzej. U popodnevnim satima putovanje prema Santiagu, putem ćemo posjetiti i prošetati se ljepuškastim mjestašcem u blizini La Corune, malenim lučkim gradićem Betanzos. Dolazak u Santigao u popodnevnim satima i obilazak grada panoramski. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju središtem grada s voditeljem putovanja. Noćenje.

7. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu uz doplatu na licu mjesta). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovinice i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Galicija ima izvrsnu gastronomiju, dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao pulpo a la gallega (kuhana hobotnica) ili torti Tarta de Santiago, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Slobodan dan za uživanje. Noćenje.

8. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – MADRID
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Madridu preko regije Castilla y León. Dolazak u Madrid uz usputna stajanja u poslijepodnevnim satima i panoramska vožnja prijestolnicom: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo financijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju središtem grada. Noćenje.

9. dan: MADRID
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u središte grada na glasoviti muzejski trokut. predlažemo odlazak u neki od slavnih muzeja: Madrid je slavan po tvz. “Trokutu umjetnosti”, čije kutove sačinjavaju glasoviti Prado - uz Louvres i Ermitaž najslavniji europski muzej - u kojem je smještena svjetski poznata kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, slavna privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina, te Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”! Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu, šetnje poznatim parkovima kao što je Retiro u središtu grada ili maleni park u kojem je smješten Templo de Debod. Za ljubitelje nogometa odlazak u Marid nije potpun bez posjeta stadionu FC Reala. A za ljubitelje kupovine posjet Madridu znači i posjet mnogim trgovinama španjolskih robnih marki koje su tu povoljnije nego u ostatku Europe! Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji živi 24 sata dnevno. Navečer moguć odlazak javnim gradskim prijevozom na flamenco.

10. dan: MADRID – VALENCIA
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Valenciji, trećem gradu po veličini i važnosti u Španjolskoj. Valencia, okružena plodnim nasadima voća i povrća, poznata je po gastronomiji – paella je stigla iz Valencije, odličnoj kulturnoj ponudi i živahnom ozračju na ulicama. Osnovali su je stari Rimljani u 2. st. pr. n. e. Značajna je njezina luka, njezina poljoprivreda kao i industrija, ali i turistički je iznimno značajna, od svoje „Lože svile“, arapske ostavštine u arhitekturi pa sve do centralne tržnice koja je jedna od najvećih u Europi. Po dolasku u Valenciju razgled: Loža/burza svile - katedrala  - Placa de la Reina – moderni kompleks „Grad umjetnosti i znanosti“ poznatog arhitekta Santiaga Calatrave. Smještaj u hotel i slobodna večer. Noćenje.

11. dan: VALENCIA – TARRAGONA – SITGES – BARCELONA
Doručak. Putovanje prema Barceloni vodi nas preko Tarragone. Tarragona, bogata rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem, Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12. st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegatno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili kavu. U nastavku dana posjet poznatom ljetovalištu kraj Barcelone, Sitgesu. Sitges je poznat pod imenom „španjolski St-Tropez“, mjesto popularno po karnevalu i filmskom festivalu, omiljeno ljetovalište i mjesto burnog noćnog života. Mogućnost kupanja i uživanja na plaži! Dolazak u Barcelonu u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel i odlazak javnim gradskim prijevozom na večernji show „čarobnih fontana“! Noćenje.

12. dan: BARCELONA – BROD
Doručak. Odlazak iz hotela i panoramski razgled grada: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja - Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar - Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala - Plaza Cataluña, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga - šetnja gotičkom četvrti do katedrale (razgled izvana). Slobodno vrijeme za osobne programe i uživanje u živahnom Gaudijevom gradu. U večernjim satima ukrcaj na brod za Genovu u dvokrevetne kabine. Noćna plovidba.

13. dan: GENOVA – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB
Doručak na brodu. Cjelodnevna plovidba prema Genovi. Iskrcaj s broda u kasnim poslijepodnevnim satima. Putovanje prema Hrvatskoj kroz sjevernu Italiju i dolazak u Karlovac/Rijeku/Zagreb u noćnim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.990 kn


Doplate:
  • boravišne pristojbe: 1,21 EUR po danu
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • uslugu voditelja putovanja
  • 1 noćenje u Francuskoj na području Azurne obale u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
  • 10 noćenja u Španjolskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom:
    • 1 noćenje u Barceloni
    • 1 noćenje u Valenciji
    • 2 noćenja u Madridu
    • 2 noćenja u Santiagu de Composteli
    • 1 noćenje u La Coruñi
    • 1 noćenje u Oviedu
    • 1 noćenje u Bilbau
    • 1 noćenje na području San Sebastiana
  • 1 noćenje na brodu Barcelona – Genova na osnovi noćenja s doručkom
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • boravišne pristojbe
  • karte javnog prijevoza
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • polazak iz Karlovca, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40