SMARAGDNI SJEVER ŠPANJOLSKE
AA
 

 
Burgos - Bilbao - San Sebastian - Pamplona - Vitoria - Madrid

Termin putovanja:
07.10. - 11.10.2015.

1. dan: ZAGREB - MADRID - BURGOS - BILBAO
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u jutarnjim satima za Madrid. Po dolasku u Madrid ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema sjeveru Španjolske preko Burgosa, povijesne prijestolnice pokrajine Castille i glavni grad istoimene provincije. Po dolasku u Burgos razgled grada uz lokalnog vodiča. U povijesnom središtu grada uzdiže se čuvena gotička katedrala, od 1984.g. na listi je UNESCO-a. Djelomično su očuvane gradske zidine iz vremena kad je Burgos nazivan „Glavom Kastilje“ u teškim vremenima borbe protiv Maura. Burgos je postojbina El Cida, opjevanog španjolskog vojskovođe iz vremena reconquiste. Nastavak putovanja prema Bilbau. Dolazak u hotel u večernjim satima. Smještaj. Noćenje.

2. dan: BILBAO
Doručak. Odlazak u razgled grada uz službenog gradskog vodiča. Razgled započinje na brdu Artxanda iznad grada gdje se pruža prekrasan pogled na najveći baskijski grad, stiješnjen u 15 km dugom estuariju uz veliku luku. Bilbao je poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim (Frank O. Gehry) otisnuo u 21. stoljeće među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Razgled grada se nastavlja u starom dijelu grada (Casco Viejo), pješačkoj zoni s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Razgled grada završava u muzeju Guggenheim (uključena ulaznica).  Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

3. dan: BILBAO - SAN SEBASTIAN/DONOSTIA - PAMPLONA/IRUNEA - BILBAO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u San Sebastian i Pamplonu. San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. Sljedeće godine će ponosno ponijeti titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada uz službenog gradskog vodiča počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara (ulaznica za uspinjaču je uključena u cijenu). Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka odlazak u Pamplonu/Iruneu na baskijskom, glavni grad španjolske pokrajine Navarre, grad poznat po slavnom encierru odnosno utrci bikova, na festivalu u srpnju svake godine koji slavi sv. Fermina, sveca zaštitnika pokrajine. Po dolasku razgled povijesnog središta grada sa službenim gradskim vodičem. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili sl. U večernjim satima povratak u Bilbao. Noćenje.

4. dan: BILBAO  - VITORIA/GASTEIZ - HARO - BRIONES  -  BILBAO
Doručak. Odlazak iz hotela na cjelodnevni izlet po regiji. Dan započinje odlaskom u Vitoriju (na baskijskom Gasteiz), glavni grad Baskije i provincije Alava. Vitoria je grad u kojem se nalazi najviše zelenila po stanovniku u državi, grad koji je zbog svojeg „Zelenog pojasa“ proglašen Europskom prijestolnicom  zelenila 2012. Posjet središtu grada uz službenog gradskog vodiča. U nastavku odlazak prema Haru, poznatom kao „Prijestolnica vina“, naime Haro je glavni grad vinske regije La Rioja, regije otkud dolazi najbolje španjolsko vino. Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka odlazak u obližnji Briones, jedno od najljepših lokaliteta Rioje s arhitekturom iz 15.-18.st., gdje ćemo posjetiti Dinastía Vivanco Muzej kulture vina: kroz šetnju muzejom ćemo se upoznati s poviješću i kulturom ovih plemenitih kapljica te ih i kušati. Povratak u Bilbao. Noćenje.

5. dan: BILBAO - MADRID - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema španjolskoj prijestolnici. Po dolasku u Madrid panoramski razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo financijskih i poslovnih institucija grada - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Po razgledu grada transfer u zračnu luku Barajas u popodnevnim satima. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 5%
(Posebna ponuda vrijedi za uplate do 30 dana prije polaska)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.190 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu po noći: 1.190 kn


Popusti
  • za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%
  • za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%
Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe iz Zagreba: 890 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Madrid - Zagreb
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelu 4* u Bilbau u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s doručkom
  • prijevoz autobusom na turi tijekom cijelog putovanja
  • asistenciju službenih gradskih vodiča u Burgosu, Bilbau, San Sebastianu, Pamploni, Vitoriji i Madridu
  • ulaznice u katedralu u Burgosu i Guggenheim muzej u Bilbau, uspinjaču na Monte Igueldo
  • degustaciju vina u vinariji Vivanco
  • putno zdravstveno osiguranje 
  • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za muzeje i druge objekte/lokalitete koje nisu navedene kao uključune
  • fakultativne sadržaje
  • osobne troškove
Napomene:
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 50