BRATISLAVA - PROGRAM 1 - ADVENT
AZ

Objavljeno: 02.10.2017.

Termin putovanja:
15.12. - 17.12.2017.

1. dan: Zagreb – Parndorf – Bratislava
Polazak iz Zagreba u 06:30 sati s autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Ugodna vožnja preko Graza do Parndorfa, najvećeg dizajnerskog outleta u Austriji. U centru se nalazi više od 150 trgovina sa preko 600 brendova ženske, muške i dječje mode, sportske obuće, modnih dodataka, stakla, porculana, torbi, poklon artikala … Kupujte u trgovinama Armani, Gucci, Prada, Karl Lagerfeld uz stalna sniženja u rasponu od 30% - 70%!. U sklopu outleta ima puno restorana i kafića. Slobodno vrijeme za shopping do 16:00 sati, kada nastavljamo putovanje prema Bratislavi. Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju gradom s pratiteljem putovanja, te prvo upoznavanje živahnog središta slovačke prijestolnice. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim pubovima i restoranima koji garantiraju dobru zabavu, stoga i ne čudi da je to jedna od najposjećenijih destinacija za dobar provod. Ako se poželite dobrog noćnog provoda, imajte na umu da sadržaja neće nedostajati. Noćenje.

2. dan: Bratislava – dvorac Devin
Doručak. Odlazak prema dvorcu Devin (udaljenog svega 30 minuta vožnje), koji se nalazi na stijeni iznad mjesta spajanja rijeka Morave i Dunava. Ovo je mjesto gdje službeno započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko europskih država. Dvorac je od svog nastanka imao strateški značaj – u njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Slaveni i Mađari. Pod udarom Napoleonovih snaga, ovaj dvorac je nastradao i izgubio svoju prethodnu svrhu. Sada je ovo jedna od najromantičnijih destinacija Bratislave, te je zaista predivan za posjetiti. Nastavljamo s razgledom Bratislave: Bratislavski dvorac (Bratislavsky hrad) koji se nalazi iznad grada, a sa njega se pruža zaista spektakularan pogled na moderni dio grada Petržalkui Novi most (jedna od najzanimljivijih atrakcija Bratislave s restoranom UFO) – slovački parlament – Stari grad (Stare Miesto)koji je zaista poseban. Nalazi se na istočnoj obali Dunava te je zapravo većim dijelom pješačka zona, što je i više nego dobro. Ovdje se tako nalazi i većina kulturnih i povijesnih znamenitosti grada kao što su Gradska vijećnica (Stara radnica) tj. kompleks zgrada podignutih u 14. i 15. stoljeću – Mihaelova vrata, jedina očuvana vrata nekadašnjih srednjovjekovnih gradskih zidina koja se ujedno smatraju najstarijom građevinom u Bratislavi, te katedrala Sv. Martina (impresivna gotička katedrala koja je služila za krunidbe monarha) – Primacijalni trg s nadbiskupskom palačom – Slovačko narodno kazalište na Hviezdoslavovom trgu(Hviezdoslavovo namestie)– Predsjednička palača (Grasalkovičeva palača). U Starom gradu nalaze se i mnoge druge zanimljivosti – od najuže kuće u Europi do čudnovatih uličnih kipova. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za osobno istraživanje grada, posjetu muzejima ili mogućnost shoppinga u jednom od najmodernijih shopping centara u srednjoj Europi – EUROVEA. Fakultativna večera u tipičnom slovačkom restoranu. Noćenje.

3. dan: Bratislava – Beč – Zagreb
Doručak. Odjava uz hotela i vožnja prema Beču. Po dolasku kraća panoramska vožnja Ringstraße, najpoznatijom bečkom ulicom, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Slobodno za šetnju povijesnom jezgrom Beča: Heldenplatz, odnosno Trg junaka, raskošna carska palača Hofburg koja je i dom brojnih muzeja, Parlament, Karlskirche, jedna od najljepših bečkih crkava, zgrada Opere, impozantna gotička katedrala sv. Stjepana na istoimenom Trgu sv. Stjepana u centru grada,... Po završetku razgleda slobodno vrijeme do 17:00 sati kad krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 55 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 850 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 300 kn


Doplate:
  • boravišna pristojba: 1,7 EUR po osobi i noćenju
Doplate po želji:
  • večera u tipičnom slovačkom restoranu (min 15 prijavljenih putnika, uplata prilikom rezervacije u agenciji): 18 EUR
  • ulaznica za lokalitet dvorca Devin: 4 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu Crowne Plaza 4* u centru Bratislave u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
  • razglede prema programu
  • turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
  • jamčevno osiguranje i troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • boravišnu pristojbu
  • ulaznice za lokalitete koje se posjećuje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Najmanji broj putnika: 40