IZRAEL - PROGRAM 1
PAL
 

Objavljeno: 28.10.2020./Ažurirano: 28.10.2020.

 


Termin putovanja:
15.06. - 22.06.2021.


1. dan: ZAGREB – TEL AVIV – NETANYA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 3 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na izravnom letu za Tel Aviv u 20:20 sati na liniji LY5182 (El Al Israel Airlines). Dolazak u zračnu luku Tel Aviv-Ben Gurion u 00:35 sati po lokalnom vremenu. Doček od strane predstavnika lokalnog agenta te vožnja do sredozemne obale u Netanyi. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: NETANYA – CEZAREJA – AKRA – TIBERIJAS
Nakon doručka odjava iz hotela, a potom nastavljamo putovanje prema Cezareji uz razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Slijedi vožnja do Haife: panoramsko razgledavanje grada i luke, uspon na Goru Karmel, simbol ljepote, kulta i plodnosti, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Bahajske vrtove. Razgled Karmelićanskog samostana Stella Maris i špilje proroka Ilije. Vožnja do srednjovjekovnog križarskog grada Akre te razgled znamenitosti i morskih zidina. Nakon razgleda odlazak do Tiberijasa. Smeštaj, večera i noćenje u hotelu.

3. dan: TIBERIJAS – BRDO BLAŽENSTVA – KAFARNAUM – TABHA – NAZARET – TIBERIJAS
Doručak. Odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha s prekrasnim mozaicima. Slijedi vožnja Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda povratak u Tiberijas. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan: TIBERIJAS – RIJEKA JORDAN – JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak puta do rijeke Jordan na mjestu gdje se rijeka Jordan izlijeva iz Galilejskog jezera. Na tom je mjestu Ivan Krstitelj krstio ljude pripremajući ih za dolazak Mesije. Ivan je krstio vodom koja duhovno čisti, pa je za mnoge ulazak u rijeku Jordan u bijeloj haljini (koja se može kupiti ili unajmiti na samom mjestu) čin duhovnog pročišćenja. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku razgled grada. Nezaboravan pogled s Maslinske gore na grad, Hramsko brdo s Kupolom nad stijenom i njegove zidine iz 16. st. Silazak do Getsemanskog vrta i obilazak Crkve svih naroda. Nastavak vožnje do Betlehema. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema, ulazak na Jaffska vrata, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijede - Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u Muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Nakon razgleda Bazilike u kojoj se nalaze i Golgota te Kristov grob završavamo obilaskom kršćanskog dijela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak. Kraći razgled Betlehema i obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon razgleda vožnja do Jeruzalema. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti grada izvan zidina. Posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: BETLEHEM – KUMRAN – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet prema Mrtvom moru. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale gdje ćete imati priliku okupati se u najslanijem moru na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan: BETLEHEM – TEL AVIV – JAFFA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak na razgled Tel Aviva i Jaffe. Slijedi organizirani prijevoz u zračnu luku Ben Gurion i polijetanje zrakoplova iz Tel Aviva prema Zagrebu u 16:40 sati na liniji LY5181 (El Al Israel Airlines).  Dolazak u Zagreb u 19:10 sati po lokalnom vremenu.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.080 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750 kn



Doplate:
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 40 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom na izravnom letu Zagreb - Tel Aviv – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • sve transfere i prijevoze prema programu
  • 7 noćenja u hotelima 3* u Netanyi, Tiberijasu i Betlehemu (6 polupansiona i 1 noćenje s doručkom)
  • razglede i ulaznice prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča u Izraelu na hrvatskom jeziku
  • organizaciju i pripremu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • dodatne obroke, usluge i fakultativne izlete koji nisu propisani programom
  • napojnice vodiču i vozaču na putu
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju

Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
 NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20