ŠKOTSKA
AA
 

Objavljeno: 11.06.2019.

POSEBNA PONUDA!

REGENSBURG - BRUGGE/ROTTERDAM – LAKE DISTRICT/NP TROSSACHS –GLASGOW-
LAKE LOMMOND - LOCH NESS - EDINBURGH - KÖLN – FRANKFURT/NÜRNBERG
 

VRIJEDNOST VIŠE: uključen polupansion u Škotskoj!

Termini putovanja:
15.06. - 22.06.2019. RASPRODANO!!!
03.08. - 11.08.2019.

1. dan: ZAGREB - REGENSBURG - OKOLICA FRANKFURTA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice isplovljavanja broda.

3. dan: HULL - LAKE DISTRICT - GLASGOW
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Vožnja nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu su živjeli William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na širem području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW - NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS/GRANTOWN
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do poznatog jezera Ness. Panoramska vožnja uz jezero koje je svjetski slavno po „stanovnici“ Nessie. Fotografiranje na panoramskim točkama uz jezero koje krase i poznate ruševine dvorca Urquhart, koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14. st. Nastavak putovanja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS - EDINBURGH
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Danas putujemo prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace, a između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se 66 uličica račva u srednjovjekovni Edinburgh. Preporučujemo odlazak na degustaciju škotskog whiskeya s voditeljem putovanja (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U ranim večernjim satima odlazak prema hotelu, smještaj na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH - HULL
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podne nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske zaustavit ćemo se da se oprostimo sa Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto-pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - OKOLICA FRANKFURTA
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrala na svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj često ostavlja pogrešan prvi dojam da se radi o gradu u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA 03.08. PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata za 1-krevetnu sobu
sa 1-krevetnom kabinom
15.06. - 22.06.2019. POSEBNA PONUDA: 3.990 1.490
03.08. - 11.08.2019. 5.890 1.490


Doplate po želji:
  • jednokrevetna soba sa vanjskom kabinom: 1.890 kn
  • vanjska kabina: 340 kn
  • dvije večere na brodu: 440 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj:
    • 2 noćenja s doručkom na području Frankfurta/Nürnberga
    • 2 noćenja s doručkom na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam
  • 3 noćenja s polupansionom u Škotskoj:
    • 1 noćenje na širem području Glasgowa
    • 1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness/Grantown
    • 1 noćenje na širem području Edinburgha
  • vanjske razglede
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove javnog gradskog prijevoza
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
  • Brodske kompanije rezerviraju pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja, najkasnije tri tjedna prije polaska na putovanje, sve potrebne informacije bit će poslane u završnoj obavijesti (3-5 dana prije putovanja).
  • Prilikom rezervacije aranžmana nužno je ostaviti točne podatke za brodske liste putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putne isprave (putovnica ili osobna iskaznica), te državljanstvo.
  • Brodske kabine opremljene su tuš kabinom i WC-om. Na brodovima putnici mogu uživati u raznim sadržajim, od restorana, trgovina, barova, itd. Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 40