ŠPANJOLSKA I FRANCUSKA
PAL


Objavljeno: 08.02.2017.

Termin putovanja:
19.08. - 26.08.2017.

1.dan:  ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - NICA - AZURNA OBALA  noćenje
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 04:30 sati. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu kod naplatnih kućica i putnika u Rijeci na odmorištu Vrata Jadrana (točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti). Putovanje kroz sjevernu Italiju uz kraća stajanja putem. Dolazak u Francusku u poslijepodnevnim satima. Po dolasku posjetit ćemo glavni grad rivijere, sunčanu Nicu, prošetati se središtem grada i živopisnim starim gradom. Grad koji je do sredine 19.st. zapravo bio talijanski neodoljivo spaja francusku eleganciju i talijansku živost, što je osobito vidljivo u starom gradu. Slobodno vrijeme za večeru. Smještaj u hotel na području između Cannesa i Nice. Noćenje

2.dan: NICA - BARCELONA doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja prema Španjolskoj gdje stižemo u glavni grad pokrajine Katalonije, Barcelonu, u poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled olimpijskog grada: Avenija Diagonal – Torre Agbar - Sagrada Familia – četvrt Eixample – Plaza Espana – Montjuic – spomenik Kolumbu. Pješački razgled vodi nas na glasovitu Ramblu, jednu od najšarenijih i najživljih šetališta u Europi, punu ljudi, vreve i tipično mediteranske opuštenosti. Otuda ćemo ući u Gotičku četvrt, staru jezgru grada u kojoj je smještena gotička katedrala sv. Eulalije, te brojni spomenici koji podsjećaju na dugu povijest grada. Prošetat ćemo kroz jednu od najzanimljivijih četvrti, Born, u kojoj se nalazi glasoviti Picassov muzej, virnuti na fasadu senzacionalne Palau Catalana i ostaviti vam slobodno vrijeme u središtu grada, oko Plaze Cataluñe za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Smještaj u hotel i noćenje.

3.dan: BARCELONA - VALENCIA  doručak, noćenje
Doručak. Danas nas put vodi iz Katalonije prema drugoj španjolskoj pokrajini od 17 koliko Španjolska broji (a na ovom putovanju ćete upoznati 5 regija) – na redu je Comunidad Valenciana. Put nas vodi uz obalu Sredozemlja koja se na ovom potezu zove Zlatna obala, a potom ispod Tarragone do Valencije Obala narančinog cvijeta. Dolazak u Valenciju, treći grad po veličini i važnosti u Španjolskoj, turistički nepravedno podcijenjen u odnosu na Madrid, Barcelonu i neke španjolske regije jer Valencia itekako ima što ponuditi. Grad kojeg su osnovali Rimljani u drugom stoljeću prije Krista svojim ozračjem, živošću, ležernošću, ljepotom, sigurno je jedan od najprivlačnijih i najdojmljivijih gradova Španjolske! Panoramski i pješački razgled grada odvest će nas od područja grada poznatijeg pod nazivom „Grad znanosti i umjetnosti“, arhitektonskog iznimnog djela poznatog Santiaga Calatrave, preko katedrale i poznate Burze svile do živahne četvrti Barrio del Carmen. Slobodno vrijeme za osobne aktivnosti, smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan: VALENCIA - TOLEDO - MADRID doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema pokrajini Castilla la Mancha, pokrajini Don Quijotea i Sancha Panze. Posjetit ćemo poviješću bogat i izniman grad poznat i kao „Grad tri kulture“, Toledo, glavni grad pokrajine. Nekoć glavni grad Španjolske, prepun važnih građevina i ostavštine zbog čega je stavljen na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine, Toledo, strateški smješten na uzvisini iznad rijeke Tejo, i danas osvaja svojom ljepotom i slikovitošću. Šetnja gradom El Greca i kraće slobodno vrijeme za kavu i kupovinu suvenira. Nastavak putovanja prema kraljevskom Madridu. Po dolasku u grad panoramski razgled prijestolnice: Atocha – Retiro – Plaza Cibeles – Gran Via – Plaza Espana – Kraljevska palača – katedrala – Las Ventas – Castallana – Stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colon… Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak s pratiteljem javnim gradskim prijevozom na Puertu del Sol u večernjim satima. Madrid, kao uostalom cijela Španjolska, počinje u večernjima satima živjeti punim intenzitetom, večera se kasno (oko 22 sata), a noćni je život nešto po čemu je grad svjetski poznat.  Povratak u hotel, noćenje.

5.dan: MADRID   doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti i obilazak grada javnim gradskim prijevozom. Predlažemo da svakako iskoristite boravak u Madridu da posjetite svjetski poznate muzeje u tzv. muzejski trokut – naime, Madrid je slavan po fantastičnim muzejima koji se nalaze u formaciji trokuta, u neposrednoj bliz, ini. A tu se naravno ističe poznati Prado s kraljevskom zbirkom španjolskog i europskog slikarstva (Velazquez, Goya, El Greco, Tizian, Rubens, Bosch…). Preporučujemo i posjet muzeju Reina Sofía u kojem se između ostalog nalazi Picassova „Guernica“, ali i Muzej Thyssen s fenomenalnom privatnom zbirkom obitelji Thyssen u kojoj možete naći slike poznatih svjetskih slikara od 13.st. do 20.-og, od Caravaggia preko Gauguina do Roya Lichtensteina. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu kojeg ne bez razloga smatraju jednim od prijestolnica života koji traje 24 sata. Navečer predlažemo zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan: MADRID – ZARAGOZA – LLEIDA  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema pokrajini Aragón. Dolazak u Zaragozu u podnevnim satima, panoramski obilazak petog grada po veličini u Španjolskoj i glavnom gradu povijenske i kraljevske pokrajine Aragón. Za Zaragozu možemo reći slično kao i za Valenciju, u sjeni svoje ponatije braće Zaragoza ne sjaji i ne ističe se kao Barcelona, Sevilla ili Madrid, ali ima što za ponuditi, od prekrasne bazilike, lijepe katedrale i najvećeg akvarija u Europi, sagrađenog 2008. za EXPO. Slobodno vrijeme za šetnju, posjete muzejima, kupovinu suvenira, itd. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Lleidi, smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan: LLEIDA – AIX-EN-PROVENCE  doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela. Danas polako napuštamo Španjolsku, ući ćemo u Francusku u popodnevnim satima i preko regija Occitanie i Languedoc Roussillon ući u Provansu. Naš je cilj za danas nekadašnji glavni grad Provanse, Aix-en-Provence. Na glasu kao jedan od najljepših gradova u Francuskoj, Aix je iznimno popularan kao mjesto za život među samim Francuzima koji Aix smatraju otmjenim i poželjnim gradom za život. Grad pun studenata sa svih strana svijeta, rodni grad Paula Cezannea, grad slastice callison od badema, šarmantnih dućana i ugodnih restorana, Aix je bez sumnje jedan od najzanimljivijih gradova velike Francuske. Šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Smještaj u hotel, noćenje.

8.dan: AIX-EN-PROVENCE – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB  doručak
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje preko Francuske i Italije prema Hrvatskoj uz potrebna stajanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim noćnim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

Doplata:
 • za manji broj putnika:
  • 30 - 35: 640 kn
  • 35 - 40: 300 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • 7 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:
  • 1 noćenje na Azurnoj obali
  • 1 noćenje u Barceloni
  • 1 noćenje u Valenciji
  • 2 noćenja u Madridu
  • 1 noćenje u  Lleidi
  • 1 noćenje na području Aix-en-Provencea
 • autobus turističke kategorije tijekom cijelog trajanja ture
 • razglede prema programu
 • pratitelja na putovanju
 • boravišnu pristojbu u Francuskoj i Španjolskoj
 • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • troškove javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
Napomena:
 • točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40