Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PROVANSA - PROGRAM 2
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 25.04.2017.
 
NICA – AIX-EN-PROVENCE – ARLES – PONT DU GARD – AVIGNON – CHATEAUNEUF-DU-PAPE – SAINT-RÉMY-DE-PROVENCE – LES BAUX-DE-PROVENCE – GORDES – ABBAYE DE SENANQUE – ROUSSILLON – LOURMARIN – ST. PAUL-DU-VENCE

Termin putovanja:
04.10. - 08.10.2017.
28.10. - 01.11.2017.

1. dan: ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA – NICA noćenje
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 5 sati. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu kod naplatnih kućica i putnika u Rijeci na odmorištu Vrata Jadrana (*točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti). Putovanje kroz sjevernu Italiju uz kraća stajanja putem. Dolazak u Francusku u poslijepodnevnim satima. Odlazak u šetnju središtem Nice odnosno posjet lijepom starom gradu poznatom po fasadama pastelnih boja. Slobodno vrijeme za večeru ili šetnju poznatom promenadom uz more azurnoplave boje. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan: NICA – GRASSE – AIX-EN-PROVENCE – ARLES doručak, noćenje
Doručak. Putovanje prema srcu Provanse vodi nas na početku dana u Grasse, svjetsku prijestolnicu industrije mirisa gdje ćemo posjetiti jednu od poznatih tvornica parfema i mirisnih pripravaka i upoznati se s procesima proizvodnje. Nastavak putovanja prema glavnom gradu Provanse nekoć, aristokratskom Aix-en-Provence. U 15. stoljeću glavni grad regije, Aix je zadržao šarm starih vremena i na glasu je kao jedan od najljepših i najotmjenijih francuskih gradova, omiljen među samim Francuzima. Poznat i kao Cezanneov grad, Aix je i grad studenata, kojih u gradu ima mnogo sa svih strana svijeta što Aix čini izuzetno živahnim i dopadljivim. Šetnja starim gradom prema katedrali, slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Arlesu. Za mnoge je Arles Provansa. Nijedan drugi grad u regiji nema veću svjesnost o svom provansalskom nasljeđu i identitetu, ponosni stanovnici ovog grada će prvi za sebe reći da su „pravi“ Provansalci, ali tek nakon što su Arlezijanci. U Arlesu se svake tri godine bira „kraljica“ i to ne na temelju njezine ljepote već znanja provansalskih tradicija i sposobnosti da govori regionalne dijalekte i oblači kostime. Posjetitelje Arlesa oduševljavaju građevine iz rimskog razdoblja, prije svega nekadašnji rimski amfiteatar Les Arènes. Arles je i grad umjetnosti, poznato je da je u njemu neko vrijeme boravio Vincent Van Gogh, na što danas podsjeća jedan od ugostiteljskih objekata u središtu starog grada… Smještaj u hotel u večernjim satima, noćenje.

3. dan: ARLES – PONT DU GARD – CHATEAUNEUF DU PAPE – AVIGNON – ST.-RÉMY-DE-PROVENCE – ARLES  doručak, noćenje
Doručak. Putovanje prema jednom od najposjećenijih spomenika u Francuskoj – glasovitom rimskom akvaduktu na rijeci Gardon, Pont du Gard. UNESCO-v spomenik od 1985. god., most godišnje posjeti više od milijun i pol posjetitelja kako bi se divilo graditeljskoj ingenioznosti Rimljana – most je dao graditi nećak Augustov, Agripa, u 19. g.n.e., a most je praktički ostao netaknut 2000 godina (doplata za ulaz na licu mjesta). Poslije posjeta Pont du Gard putovanje nas vodi u jedno od najpoznatijih vinskih mjesta u Francuskoj, glasoviti Chateauneuf du Pape – ondje su pape iz Avignona od 14.st. dali uzgajati vinovu lozu, odnosno proizvoditi vina (iako početak priče, naravno, pripada Rimljanima). Danas vina iz tog područja pripadaju u najbolja vina Côtes du Rhône. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije degustacije putovanje nastavljamo prema „papinskom gradu“, Avignonu. U njemu je od 1309.-1377. g. stolovalo sedam francuskih papa. Grad nadvisuje lijevu obalu Rhône i još je i danas opasan starim zidinama u dužini 4,5 km. Iza zidina, u starom gradu, uzdiže se moćna papinska palača i katedrala, a ostaci poznatog mosta St. Benezeta i danas stoje u rijeci – nema djeteta u Francuskoj koji ne zna pjesmicu koju je nadahnuo taj slavni most. Iako od pompozno uređene unutrašnjosti papinske palače nije sačuvano gotovo ništa, ipak se posjetom lako osvjedočiti kako je život u njoj nekoć bio luksuzan. Unatoč spomeničkoj ostavštini Avignon je danas moderan i živahan grad, slavan i po svjetski poznatom Festivalu kazališta koji se tamo održava svakog ljeta već 71 godinu. Za kraj dana, na putu do Arlesa stat ćemo u jednom od vrlo poznatih i prepoznatljivih provansalskih gradića, nazivaju ga i „provansalskim Saint Tropezom“, po Nostradamusu i Van Goghu poznatom Saint-Rémy-de-Provence. Povratak u hotel u večernjim satima, noćenje.

4. dan: ARLES – LES BAUX-DE-PROVENCE – „NAJLJEPŠA SELA FRANCUSKE“: GORDES – ROUSSILLON – LOURMARIN – CANNES  doručak
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema regiji Luberon gdje ćemo danas imati priliku vidjeti čak tri sela s popisa najljepših sela Francuske. Prije dolaska u Luberon posjetit ćemo Les Baux, selo smješteno na planinskom grebenu strmo uzdignutom iz planinskog lanca Alpilles. Jedinstveni položaj dvorca na stijeni, u kojem su nekoć srednjovjekovni trubaduri izvodili svoje ljubavnu poeziju, te veličanstven pogled na cijelu regiju i deltu Rhône godišnje privlače nebrojene posjetitelje. Nastavak putovanja prema Luberonu: jedan od zaštitnih znakova Luberona su kamene kolibe borie, a najljepše borie nalaze se kraj Gordesa. Selo priljubljeno uz vrh jednog brežuljka svojim položajem, šarmom i tipičnom arhitekturom osvaja svakog posjetitelja, inspiracija je mnogih umjetnika i mjesto za romantične duše. Između Gordesa i Roussillona smjestila se glasovita cistercitska opatija Senanque, najčešće fotografiran motiv Provanse zahvaljujući poljima lavande koje oko nje cvjetaju na početku ljeta… Simbol Luberona njegovi su rudnici okera grupirani oko Roussillona koji isto nosi titulu jednog od najljepših sela, pa ćemo tako nakon posjeta Gordesu prošetati Roussillonom i Sentier des Ocres. Za kraj ovog lijepog triptiha sela u Luberonu, navratit ćemo do omiljenog sela Alberta Camusa, Lourmarina. Sa svojim položajem ispod renesansnog dvorca, okružen vinogradima i poljima aromatičnih biljaka, Lourmarin izgleda kao motiv s razglednica a jedan je od nekoliko sela u kojima je slavni Ridley Scott snimao poznati film „Dobra godina“ s Russell Croweom u glavnoj ulozi, nastao prema još poznatijoj knjizi Petera Maylea. Povratak prema Azurnoj obali, smještaj u hotel u okolici Cannesa. Noćenje.

5. dan: CANNES – SAINT-PAUL-DU-VENCE – RIJEKA/ZAGREB  doručak
Doručak. Odjava iz hotela i za kraj posjet jednom od najljepših sela Francuske (ako ne i najljepšem), selu umjetnika i boema – poznatom St.Paul-du-Venceu. Mjestašce očarava već samim svojim položajem na obroncima iznad rivijere, cijeli okružen zidinama i zelenilom. Prošetat ćemo središnjom krivudavom uličicom između brojnih umjetničkih galerija, ateljea i radionica, nadahnuti se pogledom sa zidina mjesta koje su obožavali brojni francuski i svjetski umjetnici iz svijeta slikarstva i filma 20. stoljeća. To je mjesto za život odabrao i slavni ruski slikar Marc Chagall koji je tu i pokopan na mjesnom groblju. Polazak prema Hrvatskom u kasnim jutarnjim satima. Putovanje preko Italije uz usputna zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.440 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.240 kn

Doplate:
  • za manji broj putnika: 340 kn
Doplate po želji:
  • posjet vinariji s degustacijom vina u Chateauneuf du Pape: 85 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
    • 1 noćenje na području Nice
    • 2 noćenja na području Arlesa
    • 1 noćenje na području Cannesa
  • autobus turističke kategorije tijekom cijelog trajanja ture
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • boravišnu pristojbu
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • karte javnog prijevoza 
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju iz travnja 2017. godine; najmanje 10 prijavljenih putnika)
  • Pont du Gard: 6 EUR
  • Arena Arles: 6 EUR
  • Crkva sv. Trofima u Arlesu: 4,5 EUR
  • Papinska palača u Avignonu: 11 EUR
  • Le pont St. Benezet u Avignonu: 4,5 EUR
  • Atelier Cezanne u Aixu: 7 EUR
  • opatija Senanque: 7 EUR
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 35
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.