Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
TRANSSIBIRSKA AVANTURA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 12.07.2019.

 
Termin putovanja:
31.07. - 14.08.2019.

1.dan: SPLIT - MOSKVA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Split kod šaltera informacija 90 min. prije polaska. Prijava na let SU2047 u 20.15 sati, s dolaskom u Moskvu po lokalnom vremenu u 00.15 sati (Split + 2 sata). Transfer do hotela. Noćenje

2. dan: MOSKVA
Doručak. Odlazak na panoramski razgled  Moskve: sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda s prekrasnim pogledom na grad,šetnja kroz  Novodjevično groblje uz grobove znamenitih Rusa, Boljšoj teatar, Ljubjanka,  crkva Vasilija Blaženog, zaštitni znak Moskve.  Nakon kraće pauze,  razgled Kremlja:  Saborna crkva Uznesenja Marijinog, mjesto krunidbe ruskih velikih kneževa i  careva, Blagovješčenska saborna crkva iz 1489 g., ukrašena ikonostasima  Teofanosa i Andreja Rubljova, Patrijaršijska palača, Arhangjelska saborna crkva s grobovima velikog kneza  Dimitrija Donskog, pobjednika nad Mongolima te cara Ivana IV Groznog, oružarnica s egzotičnom izložbom carskih dragulja, kruna,raskošnog namještaja te bogato urešenog carskog trona. Slobodno vrijeme za šetnju obližnjom ulicom Kuznjecki most s velikim izborom  restorana, te šetnja  Kitajgorodom, slikovitim dijelom  stare srednjovjekovne  Moskve. Predlažemo odlazak na 90 min. vožnju  brodom rijekom Moskvom od Kijevskog Vokzala do Novospaskog mosta i živopisne četvrti Taganke.Povratak u hotel. Za večernje sate predlažemo odlazak na baletnu predstavu u Boljšoj teatar ili na večeru u poznati moskovski restoran „Dorian Gray“.Noćenje.

3.dan: MOSKVA  - VLADIMIR - SUZDALJ - NIŽNJI NOVGOROD
Doručak. U 08:30 transfer do kolodvora Kurski Vokzal, ukrcaj na vlak „LASTOČKA“ za Vladimir. Nakon 90 min. vožnje nastavljamo autobusom do obližnjeg  Bogoljubova, gdje je u 12 st. knez Bogoljupskij podigao Zagovornu crkvu , po proporcijama i kvaliteti rezbarija najsavršenije od svih staroruskih zdanja. Drevni  Suzdalj  sa svojim Kremljom iz 11.st i Ahijerejskom palačom te Pokrovskim samostanom, zaštićeni spomenik kulture, predstavlja savršeno sačuvan primjerak arhitekture staroruskih gradova jer  njegovi građani nisu željeli transsibirsku željeznicu. Povratak u Vladimir koji je kao i Suzdalj dio tzv. Zlatnog prstena Stare Rusije oko Moskve, poznat po 8 srednjovjekovnih staroruskih crkava tzv.“ bijelim spomenicima“ sagrađenima u  12-15. st. Vladimir je bio  sjedište velikih kneževa do 13. st., Saborna crkva Uznesenja Marijinog iz 12 st. u kojoj je prvobitno bio sahranjen veliki knez Aleksandar Nevski, ukrašena je freskama Andreja Rubljova i Danila Čjornjog,  Zlatne dveri  podignute su 1.157 g. po uzoru na kijevske, a Saborna crkva sv. Dimitrija iz 12.st. predstavlja biser ruskog umijeća kamenorestva. Slobodno vrijeme, preporučujemo ručak u restoranu Ruskaja Derevnja koji nudi bogat izbor ruske kuhinje. Transfer do kolodvora u Vladimiru,nastavak vlakom do grada Nižnji Novgorod (cca 2-2,5 sata vožnje),rodnog grada Maksima Gorkog. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za večeru, šetnju gradom  prekrasnom promenadom na  obalama Volge. Noćenje.

4.dan: NIŽNJI NOVGOROD  
Doručak. Odlazak na razgled povijesnog dijela Nižnjeg Novgoroda ,osnovanog u 13 st. kao najisturenija ruska predstraža za obranu od protobugarskih i tatarskih plemena,na mjestu gdje se spajaju rijeke Oka i Volga. Grad je u 17. st. jačanjem ruske ekspanzije prema jugu i istoku dobio na značenju, pa je sagrađen novi, elegantan  Kremlj prema nacrtima talijanskih arhitekata, a Roždjenstvjenskaja crkva  je blještav  primjer tzv. stroganovskog stila  svojstvenog Novgorodu u 18.st. Danas je Novgorod milijunski grad, peti po veličini u Rusiji i snažan industrijski centar. Do 1992. g. nosio je naziv Gorki, prema velikom piscu koji je tu rođen. U progonstvu je tu boravio i nobelovac Andrej Saharov, radi kojeg je Gorki bio zatvoreni grad i u njega nitko nije smio ući bez posebne dozvole kako bi se spriječila komunikacija sa svijetom. Odlazak do  Kremlja i Roždjenstvenske crkve-rodne kuće Maksima Gorkog i muzeja Andreja Saharova, nastavak pješačkom  ulicom Boljšaja Pokrovskaja. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Fakultativno mogućnost odlaska na krstarenje brodom po Oki i Volgi.  Transfer do kolodvora Moskovski Vokzal, smještaj u spavaćim kolima u vlaku 002 ROSSIJA  s polaskom u 20.17sati. Noćenje u vlaku.

5.dan: PERM - JEKATERINENBURG - URAL
Doručak.  Dolazak vlaka  u Perm, stajanje 20 min., te nastavak do  Jekaterinenburga na granici Europe i Azije, koji je ime dobio u čast ruske carice Katarine Velike i gdje su pobijeni svi članovi carske dinastije Romanov. Tijekom stajanja od cca 28 min. putnici mogu kupiti lokalne specijalitete: piroške, pite, kolače, svježe šumsko voće, suvenire. Vlak nastavlja prema Aziji, prolazimo pored piramide  koja označava granicu dva kontinenta. Noćenje u vlaku.

6.dan: ZAPADNI SIBIR - OMSK - NOVOSIBIRSK
Doručak. Vožnja Zapadnim Sibirom do grada Omsk, gdje vlak stoji 16 min. U 14.13  sati po lokalnom vremenu (Moskva + 3 sata) dolazak u Novosibirsk, prijestolnicu Sibira i najveći grad istočno od Urala.Ukrcaj u autobus, panoramski razgled grada: šetnja središtem grada do ulice Kirova i malog trga gdje  fontana sa spomenikom evocira rusku bajku o Zmaju Goriniču, Besmrtnom Košćeju te strašnoj ribi Štuki. Novosibirska Državna opera je najsuvremenije opremljeno i najveće operno-baletno  kazalište u Rusiji ispod kojeg se nalaze dva umjetna jezera. Zbog veličine i monumentalnosti nazivaju ga Sibirskim Kolosejem. Tu je  i Znanstveno- tehnička knjižnica, jedna od najvećih u Rusiji,koja raspolaže s 14 milijuna knjiga.Na Krasnom prospektu je crkvica sv. Nikolaja koja predstavlja zemljopisno središte Rusije. Kratka vožnja autobusom do tzv. Obskog mora, golemog umjetnog jezera na rijeci Ob, pogled na jedini natkriveni metro-most u svijetu. Slobodno vrijeme za šetnju, večeru. Transfer do željezničkog kolodvora, ukrcaj na vlak 078E za Irkutsk s polaskom u 23.00. Noćenje u vlaku.

7.dan: KRASNOJARSK - SREDIŠNJI SIBIR
Doručak. Vožnja središnjim Sibirom, poslijepodne zaustavljanje u Krasnojarsku, trećem najvećem gradu Sibira kroz koji teče rijeka Jenisej. Grad su u 17.st. osnovale ruske postrojbe pod vodstvom kozaka Andreja Dubenskog kao graničnu utvrdu.  U večernjim satima kratko zaustavljanje kod grada Tajšet, koji je u prošlosti bio administrativni centar za radne logore (gulag) Oserlag i Angarstroy. Noćenje u vlaku.

8.dan: IRKUTSK - BAJKALSKO JEZERO - LISTVJANKA 
Dolazak u Irkutsk - srce Sibira, u 8.08 sati po lokalnom vremenu  (Moskva +5 sati). Transfer do grada, doručak u hotelu. U 11.00 sati ukrcaj na  hidrogliser, plovidba  rijekom Angarom prema Listvyanki, selu osnovanom u 17.st. kao trgovačka postaja na obali Bajkala za trgovinu s lokalnim burjatskim plemenima. Usputni posjet selu Taltsy, muzeju na otvorenom, tradicionalne drvene arhitekture s izvornim kozačkim kućama iz 17.st. Preporučujemo ručak na obali jezera s lokalnim specijalitetima. Bajkalsko jezero, čije su vode kristalno čiste i jasne nalazi se na UNESCO listi svjetske baštine, te predstavlja posljednje utočište velikog broja endemskih biljnih i životinjskih vrsta koje se mogu vidjeti u Muzeju Bajkalskog jezera i akvariju. Najstarije i najdublje jezero na svijetu, s najvećom dubinom oko 1.642 m  svjedok je 25 milijuna godina povijesti našeg planeta,te sadrži 20% slatke vode na Zemlji . Kratki izlet uspinjačom na obližnji vrh s pogledom na Bajkal. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Za večernje sate predlažemo opuštanje u tradicionalnoj sauni s tretmanom brezovim prućem s mogućnošću skakanja u jezero. Noćenje u hotelu.

9.dan: BAJKAL
Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju, kupanje u jezeru. Mogućnost odlaska na poludnevno krstarenje Bajkalskim jezerom (doplata), s obilaskom stare trase Krugobajkalske željeznice, jedinstveni povijesni i kulturni kompleks, čudo graditeljskog umijeća okruženo prekrasnim pejzažima. Kasno poslijepodne povratak u Irkutsk autobusom. Večernja šetnja gradom uz veliki izbor lokalnih pivnica i restorana. Noćenje u hotelu.

10.dan: IRKUTSK
Doručak. Odlazak na razgled grada: šetnja uz stare tradicionalne kuće, posjet kući dekabrista grofa Sergeja Volkonskog čija supruga Marija je glavni lik romana Sibirska princeza autorice Christine Sutherland. Nakon atentata na imperatora Nikolaja I u prosincu 1.825g. dekabristi su služili dugogodišnje  kazne u zatvorima u istočnosibirskim gradovima, a supruge i ljubavnice mnogih od njih su se doselile za njima u sibirsku zabit. Dekabristi i njihove pratilje su donijeli sobom liberalne poglede i utjecaj europske civilizacije daleko na Istok i bili krema lokalnog društva. Nastavak do  Akademskog dramskog  teatra Ohlopkov iz 19 st., posjet Bogojavljenskoj sabornoj crkvi,  Znamenskom samostanu iz 18 st. s prekrasnom stropnom dekoracijom, visokim ikonostasima i grobom Grigorija Selehova, sibirskog istraživača koji je otkrio Aljasku. Ispred samostana je podignut kip carističkog vođe admirala Kolčaka rođenog u ovom kraju. Slobodno vrijeme, preporučujemo  fakultativni izlet u Burjatsko selo , upoznavanje s lokalnim stanovništvom uz prezentaciju lokalnih šamanskih običaja, kulture  i folklora te degustaciju lokalne kuhinje.
U večernjim satima transfer do željezničkog kolodvora, ukrcaj  na vlak 008H za Daleki Istok. Noćenje u vlaku.

11.dan: ISTOČNI SIBIR - ČITA  
Doručak.Vlak vozi uz južnu obalu Bajkala. U noćnim satima prolazimo Ulan Ude (stajanje 23 minute), egzotični grad mongolsko-budističke kulture koji je u prošlosti bio važna stanica na „Putu čaja“ iz Kine do Velike Britanije. Karavane su osim čaja prenosile znanja i religijska učenja  iz raznih krajeva svijeta. Nastavljamo do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju (stajanje 25 minuta). Grad su u 17 st. osnovali Kozaci u regiji naseljenoj mongolskim plemenima i kineskim trgovcima. Radi blizine Kine i vojnih baza bio je „zatvoreni grad“ od 1930.g do raspada Sovjetskog Saveza.  Nastavak vožnje kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu i rijeku Amur. Noćenje u vlaku.

12.dan: AMURSKA REGIJA
Doručak. Vožnja s povremenim stajanjima rijetko naseljenom Amurskom oblasti na obalama rijeka Amur i Zeya s očuvanom prirodom i velikim prirodnim bogatstvima:zlato, srebro,željezo, drago kamenje, mineralni izvori... Noćenje u vlaku.

13. dan: HABAROVSK - RUSKI DALEKI ISTOK
Doručak. Tijekom noći prolazimo pored Birobidžana, glavnog grada nesuđene  židovske države u vrijeme Staljinove vlasti. Dolazak u Habarovsk na obalama Amura u jutarnjim satima, mjesto  odlučne bitke ruskog građanskog rata 1922. g. Pogled na Kinu s druge strane rijeke. Ukrcaj u autobus u cca  8.00h (Moskva +7),  razgled grada i  krstarenje brodom rijekom Amur. Habarovsk je grad s lijepim promenadama, velikim zelenim  parkovima i riječnim plažama, klasicističkom arhitekturom, pivnicama i kavanama s elegantnim terasama. Posjet muzeju Dalekog Istoka s izvanrednom etnografskom prezentacijom  lokalnih domorodačkih kultura i  kolekcijom Sikači-Aljanskih petroglifa .Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu na tržnici Viborg gdje pored Rusa i Kinezi prodaju svoje lokalne proizvode. U 20.15 sati transfer do željezničkog kolodvora,  ukrcaj na večernji  vlak 006 0KEAN ,vožnja kroz Primorski kraj prema oceanu. Noćenje u vlaku.

14.dan: PRIMORSKI KRAJ - VLADIVOSTOK
U jutarnjim satima, nakon 7.289 km  preko 7  vremenskih zona (Moskva +7), dolazak na cilj u najveću rusku luku na Tihom Oceanu, grad Vladivostok - “ vladar istoka”.  Transfer do hotela, doručak. Odlazak na razgled grada: šetnja do Trga Boraca Revolucije, kuće Yula Brinera, Svjetlanskaje ulice, S-56-podmornice, mosta Zlatni rog,  jednog od najviših na svijetu  čiji stupovi dostižu visinu od 321m, s pogledom na zaljev. Slobodno vrijeme, predlažemo večeru  u restoranu Dva Gruzina  s najukusnijom hranom u Vladivostoku. Noćenje u hotelu.

15.dan: VLADIVOSTOK
Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju, odmor. Poslijepodne izlet autobusom preko  mosta  na Ruski otok, u prošlosti  potpuno militariziran, nastavak duž obale do Vorošilovske baterije, topničke utvrde prema japanskom otoku Hokaidu s  pogledom na Tihi ocean. Mogućnost kupanja na plažama u selu Rinda. Povratak u Vladivostok. Noćenje.

16. dan: VLADIVOSTOK - MOSKVA - SPLIT
Doručak.Transfer do zračne luke, prijava na let za Moskvu u 09.15 sati. Presjedanje te prijava na let za Split na liniji SU2046 u  16.50 sati, s dolaskom u 19.05 sati po lokalnom vremenu.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOB: 21.550 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu po noći: 2.650 kn


Popusti:
  • 15% popusta za djecu do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god.
Doplate:
  • pristojbe zračnih luka: 1.250 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca 60 Eur
  • turistička viza za Rusiju: 475 kn + 100 kn posredovanje
Doplate po želji:
  • doplatu za odjeljak u vlaku s 2 ležaja (osim na vlaku 078 E od Novosibirska do Irkutska 5.8. i 6.8. koji nema odjeljke s 2 ležaja): 1.950 kn
  • doplatu za jednokrevetnu sobu u hotelima (noćenje u vlaku u odjeljcima  s  4 ležaja): 2.650 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz  zrakoplovom prema programu
  • prijevoz vlakom prema programu
  • 15 noćenja s doručkom u vlaku i hotelima 3* prema programu
  • transfere  i razglede prema programu
  • ulaznice (Kremlj u Moskvi i Suzdalu, Taltsy muzej i Limnology muzej)
  • hidrogliser Irkutsk – Listvyanka, vožnju brodom rijekom Amur
  • smještaj u vlaku u spavaćim kolima u odjeljcima 2. razreda s 4 ležaja (2 na kat)
  • pratitelja na putovanju
  • hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom konzulatu
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • usluge koje nisu navedene u programu
  • vizu za Rusiju
  • osiguranje od otkaza
  • putno osiguranje
  • dodatne usluge, obroke i  izlete koji nisu navedeni u programu
  • osobne troškove
  • sve što nije navedeno pod cijena uključuje
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza: obavezna. Za vizu je potrebno: ispuniti formular s fotografijom 3x4 cm (kao za putovnicu), putovnica koja mora biti važeća još 6 mjeseci od izlaska iz Rusije, s min. 2 prazne stranice; polica putnog osiguranja za vrijeme boravka u Rusiji.
  • Za Rusku vizu je potrebno: ispunjen formular koji ćete dobiti u agenciji, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od  datuma povratka 15.8.2016.
  • Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 20
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.