Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
SKANDINAVIJA - NAJLJEPŠI GRADOVI SKANDINAVIJE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 02.05.2017.
 

Oslo – Fredrikstad – Göteborg – Kopenhagen – Malmö – Lund – Växjö – Vimmerby – Stockholm

Termin putovanja:
20.07. - 28.07.2017.
 
1. dan: ZAGREB – OSLO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i transfer prema hotelu. Smještaj u hotel te nakon kratkog odmora odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju gradom, koristeći javni gradski prijevoz. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Prošetajte do Astrup Fearnley muzeja moderne umjetnosti u četvrti Tjuvholmen, koja se nastavlja na Aker Brygge, reprezentativnog djela poznatog svjetskog arhitekta Renza Piana i uživajte u pogledu na Oslo fjord te na uređene gradske plaže. Muzejski park je organski spoj kanala, mostova i travnjaka gdje su u prirodi izložene razne skulpture iz Selvagg kolekcije. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: OSLO
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada s pratiteljem putovanja autobusom i pješice. Razgled norveške metropole, smještene na najsjevernijem dijelu Oslo fjorda, započinjemo jednom od najvećih gradskih atrakcija, parkom skulptura Vigeland smještenom unutar Frogner parka. Iznimna „izložba na otvorenom“ omiljenog norveškog kipara Gustava Vigelanda sastoji se od 212 granitnih i brončanih skulptura te privlači više od milijun posjetitelja godišnje. Nastavljamo s poluotokom Bygdoy, mjestom gdje se nalazi ljetna rezidencija kraljevske obitelji ali i brojni zanimljivi muzeji: Fram muzej koji pripovijeda priču o brodu kojim su norveški istraživači plovili na Sjeverni i Južni pol; Kon- Tiki muzej, omiljen kod djece, posvećen Kon-Tiki splavu kojim je norveški istraživač Heyerdahl plovio iz Perua do Francuske Polinezije te brojni drugi. Obilazimo i zgradu Opere, dizajniranu da podsjeća na ledenjak koji pluta na vodi, koja je u kratkom roku postala jednom od ikoničkih modernih zgrada Skandinavije. Razgled završavamo u središtu grada, glavnoj ulici Karl Johans gate, koja prolazi kroz samo srce grada i vodi prema kraljevskoj palači. Slobodno poslijepodne za šoping u glavnoj ulici, ručak na Aker Brygge, posjet nekom od predloženih muzeja... Noćenje.

3. dan: OSLO – FREDRIKSTAD – GÖTEBORG
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Švedskoj uz zaustavljanje u Fredrikstadu, jednom od najbolje očuvanih utvrđenih gradova Skandinavskog poluotoka, smještenom na ušću rijeke Glomma. Šetnja starim utvrđenim gradom okruženim vodenim jarcima, Gamlebyenom, s drvenim kućicama i uskim kamenim uličicama, do katedrale ukrašene vitrajima autora Emanuela Vigelanda. Nastavak vožnje prema Göteborgu, drugom po veličini gradu u Švedskoj, s najvećom lukom u Skandinaviji. Veliko industrijsko i trgovačko središte smješteno na švedskoj zapadnoj obali često uspoređuju sa San Franciscom zbog njegovih brežuljaka, mostova, tramvaja i ribljih restorana. Razgled grada uključuje povijesne znamenitosti i četvrti, ali i jedinstvene primjere moderne arhitekture. Smještaj u hotel. U slobodno vrijeme predlažemo odlazak do Masthugget crkve s najboljim pogledom na grad, posjet nekom od muzeja ili poznatom zabavnom parku Liseberg. Noćenje. Ukrcaj na brod u njemačkoj luci Puttgarden na otoku Fehmarn. Plovidba u trajanju 45 minuta do luke Rodby u Danskoj. Nakon iskrcaja vožnja preko tri danska otoka međusobno povezana tunelima pod morem i mostovima: Lolland, Falster i Mon do najvećeg danskog otoka Sjaellanda, od njegova zelenog južnog dijela do glavnog grada Kopenhagena. Panoramski i pješački razgled danske prijestolnice: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - burza - parlament - Kraljevska knjižnica - gradska vijećnica - Okrugli toranj - park Tivoli - dvorac Amalienborg - Mala Sirena. Slobodno vrijeme u trgovačkom središtu grada.

4. dan: GÖTEBORG – HELSINGBORG – HELSINGOR – KOPENHAGEN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Helsingborga, ukrcaj na brod. Kratka vožnja do Helsingora u Danskoj preko tjesnaca Oresund. Kraće zaustavljaje za fotografiranje ispred dvorca Kronborg gdje je Shakespeare smjestio radnju Hamleta. Vožnja do Kopenhagena. Po dolasku razgled grada autobusom s pratiteljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - Mala Sirena - Tivoli - Amalienborg - gradska vijećnica - Christiansborg - kraljevska knjižnica - katedrala - parlament - burza - mornarička crkva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji trenutno slovi kao jedna vrlo moderna i in prijestolnica s izvrsnom restoranskom ponudom, odličnim dućanima i iznimno zanimljivim muzejima. Noćenje.

5. dan: KOPENHAGEN
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem  do Nacionalnog muzeja (bogata zbirka vikinškog nasljeđa) te do vrlo bogate i zanimljive gliptoteke Carlsberg (jedna od najboljih zbirki antičkih kipova u svijetu). Moguć individualni posjet muzejima, kao i zabavnom parku Tivoli, najvećoj tradicionalnoj atrakciji Kopenhagena. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), vožnju brodom po kanalima i osobne programe. Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kavane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive). Navečer preporučujemo odlazak u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: KOPENHAGEN – MALMÖ
Doručak i odjava iz hotela. U nastavku putovanja iskusit ćemo jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund, mosta koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7.845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi, dok gradska vijećnica, trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: MALMÖ – LUND – VÄXJÖ
Doručak i odjava iz hotela. Kratka vožnja od obližnjeg Lunda, jednog od najstarijeg skandinavskih gradova osnovanog u 10. st., s poznatim sveučilištem i katedralom starom gotovo koliko i sam grad. Šetnja gradskim središtem i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost Švedske do grada Växjö, koji leži na istoimenom jezeru u takozvanom „Kraljevstvu kristala“ (Glasriket), području u regiji Smalland između gradova Växjö i Kalmar nazvanom tako jer se tu nalazi čak 13 staklara čije postojanje možemo datirati u 18. st. Växjö je dom Švedskog muzeja stakla, najvećeg te vrste u Skandinaviji, sa zbirkom koja sadrži oko 40.000 predmeta od stakla koji datiraju iz 1580. pa sve do današnjih dana. 'Ulica umjetnosti od stakla' vodi do katedrale smještene uz obalu Växyö jezera. Posjetite nagrađeni Linneaus Garden ili Kulturni park Småland. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: VÄXJÖ – VIMMERBY – STOCKHOLM
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo prema gradiću Vimmerby, u kojem je djetinjstvo provela poznata spisateljica Astrid Lindgren, autorica Pipi Duge Čarape. Uživajte u šetnji središtem grada i doživite prizore koje su nadahnuli književnicu: Kalle Blomkvist uličicu, Emilovu tržnicu, kuću s Pippinim slatkim dućanom... nastavak prema Stockholmu, “Veneciji sjevera“ - gradu na 14 otoka između Baltičkog mora i jezera Malaren. Pješački razgled Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, s mnogobrojnim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada gdje ćemo putem proći najpoznatije znamenitosti: ikoničku gradsku vijećnicu sa 106 metara visokim tornjem, dom banketne dvorane gdje se dodjeljuje većina Nobelovih nagrada - zgradu parlamenta Riksdagshuset - kraljevsku Operu- Kungsträdgården, što na švedskom znači Kraljev vrt – prelazimo na otok Djurgården, takozvani otok muzeja, zelenu oazu nedaleko od gradskog centra na kojem su smješteni brojni muzeji: muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17. st., muzej na otvorenom Skansa, muzej grupe ABBA – te kraljevsku palaču. Slobodno vrijeme za posjet muzejima, šetnju, kupovinu i sl. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku. Prijava na let za Zagreb na liniji OU485 u 18:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 20:45 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 100 kn
(Posebna ponuda vrijedi  do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  9.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.790 kn

 
Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
  • za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe
Doplate po želji:
  • za polupansion (prilikom rezervacije aranžmana): 2.780 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • 8 noćenja u hotelima 3/4* u gradu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom:
    • 2 noćenja u Oslu
    • 1 noćenje u Göteborgu
    • 2 noćenja u Kopenhagenu
    • 1 noćenje u Malmö-u
    • 1 noćenje u Växjö-u
    • 1 noćenje u Stockholmu
  • razglede prema programu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi 
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju iz travnja 2017. g.)
  • OSLO:
  • Astrup Fearnley muzej moderne umjetnosti
    • odrasli: 120 NOK
    • studenti: 80 NOK
    • ispod 18 god. besplatno
  • Nacionalna galerija
    • odrasli: 100 NOK
    • studenti i umirovljenici: 50 NOK
    • ispod 18 god.: besplatno
  • Fram muzej
    • odrasli: 100 NOK
    • djeca i studenti: 40 NOK
    • umirovljenici: 70 NOK
  • Kon-Tiki muzej
    • odrasli: 100 NOK
    • djeca 6-15 god.: 40 NOK
    • studenti i umirovljenici: 60 NOK
  • Muzej vikinških brodova
    • odrasli: 100 NOK
    • studenti i umirovljenici: 80 NOK
    • ispod 18 god.: besplatno
  • Skijaški muzej i toranj
    • odrasli: 130 NOK
    • djeca: 65 NOK
    • studenti i umirovljenici: 110 NOK
  • KOPENHAGEN:
  • Tivoli:  110-120 DKK
  • Carlsberg Glyptotek: 95 DKK
  • dvorac Kronborg: 90 DKK
  • Muzej Thorvaldsen: 60 DKK
  • dvorac Christiansborg: 150 DKK (kombinirana ulaznica)
  • SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti)
    • iznad 30 godina starosti: 110 DKK
    • ispod 30 godina starosti: 85 DKK
  • STOCKHOLM:
  • Kraljevska palača: 160 SEK
  • crkva Riddarholmen: 50 SEK
  • Vasa muzej: 130 SEK
  • Skansen: 180 SEK
  • Nordijski muzej: 100 SEK
  • ABBA muzej: 195 SEK
  • VÄXJÖ: The Swedish Glass Museum: 8O SEK
  • The House of Emigrants: 80 SEK
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.