Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
IZRAEL - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

KZ
 

Objavljeno: 03.04.2017.

Termin putovanja:
18.10. - 25.10.2017. RASPRODANO!!!
 
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL 
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 20.10 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati.
 
2. dan: ISTANBUL – TEL AVIV – BETLEHEM BETLEHEM – PASTIRSKE POLJANE – AIN KAREM – BETLEHEM
Nastavak leta za Tel Aviv u 01.40 sati na liniji TK792 (Turkish Airlines). Dolazak u Tel Aviv predviđen je u 03.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela u Betlehemu. Noćenje. Nakon doručka odlazak na razgled Betlehema: obilazak betlehemske bazilike iz vremena cara Konstantina i Justinijana, špilje Isusova rođenja te crkve sv. Katarine s podzemnim ambijentima sv. Jeronima. Odlazak na Pastirske poljane, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Potom slijedi vožnja novim Jeruzalemom do mjesta Ain Karem te posjet crkvi Marijina pohođenja i crkvi rođenja sv. Ivana Krstitelja. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.
 
3. dan: BETLEHEM – MASLINSKA GORA – STARI  JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak te odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema koji započinje kod Maslinske gore, planine koja se nalazi oko 8 km istočno od Jeruzalema i mjesto je mnogih biblijskih i povijesnih događaja - ovdje je Isus proveo svoje posljednje dane prije suđenja i raspeća; odavde je uzašao na nebo nakon uskrsnuća. Nekada je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Posjetit ćete: Kapelu Isusova Uzašašća; Crkvu Očenaša (ostaci Eleone bazilike cara Konstantina te karmelićanski samostan), Vidikovac; Crkva “Gospodnjeg plača”; Spilja izdaje; Crkva Marijina groba. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Potom odlazak do istočnog ulaza u grad, Vrata sv. Stjepana koja se još nazivaju i Lavljim vratima zbog četiri lava koja ih ukrašavaju. Odlazak na mjesto Isusove osude: tvrđava Antonija (sada arapska škola Omarija), ujedno I. postaja križnog puta; kapelica bičevanja Isusova te Franjevački biblijsko-arheološki institut; kapelica Isusove osude; ostaci trga iz 135. g. s rimskim trijumfalnim lukom “Evo čovjeka!” što se odnosi na riječi Poncija Pilata kada je izveo Isusa pred razjarenu gomilu na osudu; Križni put. Dolazak do Bazilike sv. groba: Kalvarija i Sv. grob. Slobodno vrijeme za shopping na arapskom bazaru u kršćanskoj četvrti. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

4. dan: BETLEHEM – JERIHON – QUMRAN – MRTVO MORE – BETANIJA – BETLEHEM
Nakon doručka odlazak u Jerihon (najstariji grad na svijetu, preko 8 000 godina, danas oaza i grad Palestinske nacionalne samouprave); Džebel Qarantal, tradicionalno mjesto Isusove kušnje u pustinji. Poslijepodne, odlazak do Mrtvog mora (najniže mjesto na Zemlji - cca 400 m ispod morske razine). Usput razgled mjesta Qumran - mjesta gdje su 1947. g. otkriveni poznati „Svici s Mrtvog mora“ i razgled spilje gdje su bili skriveni ti veličanstveni biblijski svici iz 2. st. pr. Kr. Dolazak do mjesta Qalia gdje slijedi kupanje na obali Mrtvog mora. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnom doživljaju: kupanje i plutanje u Mrtvom moru te mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Uspon kroz Judejsku pustinju (moguć kraći odlazak u pustinju do mjesta Wady Qelt s pogledom na grčko-pravoslavni samostan sv. Juraja) do Betanije gdje se nalazi franjevačka crkva posvećena Marti, Mariji i Lazaru, ostaci starog benediktinskog samostana te Lazarova grobnica. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.
 
5. dan: BETLEHEM – STARI I NOVI JERUZALEM – KNESSET – YAD VASHEM – BETLEHEM
Doručak. Odlazak na kršćanski Sion - jugozapadni brežuljak biblijskog Jeruzalema, sada izvan zidina Starog grada; razgled kompleksa dvorane Posljednje večere: “Gornja prostorija”, tzv. “Davidov grob” te najstariji Franjevački samostan u Sv. Zemlji. Zatim razgled Bazilike Usnuća Marijina i posjet crkvi Peter in Gallicantu. Nastavak šetnje do ulaza u stari grad s juga, na Sionska vrata. Prolaz pokraj Armenske četvrti, razgled Židovske četvrti i Zida plača (ostaci veličanstvenog Herodovog Hrama, mjesto židovske molitve) te pogled na Hramski trg, sada muslimansko sveto mjesto “Časni trg” s Omarovom i Al-Aqsa džamijom; Jafska vrata uz tzv. “Davidovu kulu”, tj. mjesto dvora Heroda Velikog. Odlazak autobusom kroz Novi Jeruzalem do izraelskog parlamenta i do izraelskog memorijalnog centra žrtvama holokausta Yad Vashem. Povratak u Betlehem, večera i noćenje.

6. dan: BETLEHEM – CEZAREJA – HAIFA – NAZARET
Nakon doručka napuštamo Judeju. Vozimo se uzduž obale sredozemnog mora. Usputno zaustavljanje pokraj rimskog akvadukta u Cezareji. Slijedi vožnja do Haife: panoramsko razgledavanje grada i luke, uspon na Goru Karmel, simbol ljepote, kulta i plodnosti, odakle se pruža prekrasan pogled na gradi Bahajske vrtove. Razgled Karmelićanskog samostana Stella Maris i špilje proroka Ilije. Nastavljamo put do Nazareta: posjet Bazilici Navještenja, razgled ostataka sela iz Isusovog vremena te crkve sv. Josipa u Nazaretu. Ovdje je Isus proveo svoje djetinjstvo do službe koju je započeo s 30 godina. Smještaj u hotel u Nazaretu. Večera i noćenje.
 
7. dan: NAZARET – GALILEJSKO JEZERO – KAFARNAUM – GORA BLAŽENSTVA – TABGHA – NAZARET
Doručak. Vožnja do Galilejskog jezera te obilazak: Kafarnauma - gradića na sjevernoj obali Galilejskog jezera i mjesta koje je Isusu bilo drugi dom za vrijeme njegove službe i mjesta gdje je Isus izabrao svoje prve učenike: Petra, Andriju, Jakova i Ivana. Tu se nalazi i jedna od najljepših sinagoga u Izraelu. Nastavak putovanja do Gore Blaženstva gdje je Isus održao poznatu Propovijed na Gori. Slijedi vožnja do Tabghe gdje se nalaze mnogobrojni izvori na sjeverozapadnoj obali Galilejskog mora. Tu je Isus nahranio mnoštvo ribama i kruhom i to je mjesto gdje je pozvao svoje učenike da ga slijede i da budu njegovi „ribari ljudi“ - razgled benediktinske bazilike. Prolazak kroz Tiberiju - grad na obali jezera kojega je dao izgraditi Herod Antipa (i koje je bilo središte židovstva od 2. st.), do Yardenita - mjesta Isusovog krštenja smještenog na obali Galilejskog mora, gdje rijeka Jordan istječe iz Galilejskog mora. Slijedi vožnja do gore Preobraženja Tabor. Popet ćemo se na goru Tabor specijalnim taksijima i posjetiti Crkvu Preobraženja čiji je krov izgrađen od slavonske hrastovine. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: NAZARET – TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon ranog doručka napuštamo hotel i vožnja za Tel Aviv preko Kane Galilejske, mjesta gdje je Isus izveo svoje prvo čudo kada je pretvorio vodu u vino na jednoj svadbi. Po dolasku panoramski obilazak Tel Aviva, modernog sredozemnog grada čija je povijest čvrsto povezana sa stvaranjem države Izrael. Vozeći se autobusom razgledat ćemo ovaj dinamični sredozemni grad s prelijepim pješčanim plažama. Transfer u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Turkish Airlines, let TK795 za Zagreb preko Istanbula u 14.15 sati. Dolazak u Istanbul u 16.35 sati te nastavak na letu TK1055 u 18.05 sati.  Predviđeno slijetanje u zračnu luku Zagreb u 19.15 sati po lokalnom vremenu.
 


Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata u kn za
jednokrevetnu sobu
18.10. - 25.10.2017. 7.490 2.000

Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 1.490 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 50 USD
  • izraelska taksa pri izlasku iz zemlje: cca 25 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa),
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* (5 noćenja u hotelu u okolici Betlehema i 2 noćenja u hotelu u okolici Nazareta)
  • 6 večera prema programu
  • grupne prijevoze i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • izlaznu taksu
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • dodatne obroke
  • fakultativne sadržaje
  • usluge koje nisu navedene u programu
  • napojnice vodiču i vozaču na putu
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Izraelu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.